Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Ο «καλός» και ο «κακός» γονιός

Η μαμά λέει «τώρα», ο μπαμπάς λέει «αργότερα». Η μαμά λέει «όχι», εκείνος «ναι». Στο τέλος, καταλήγετε ο ένας ο «κακός» κι ο άλλος ο «καλός» της υπόθεσης. Τι γίνεται όταν οι γονείς έχουν διαφορετική άποψη για το μεγάλωμα των παιδιών τους;

Διαδικτυακό ταξίδι στον κόσμο του Βυζαντίου

Ενα ηλεκτρονικό ταξίδι στον άγνωστο κόσμο του Βυζαντίου θα έχουν πλέον την ευκαιρία να πραγματοποιούν οι ενδιαφερόμενοι γι΄ αυτή την σπουδαία, αν και εν πολλοίς σκοτεινή ιστορική περίοδο μέσα από την νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων (ΕΚΒΜΜ). 

21η Μαρτίου – Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων και του Ρατσισμού

Η 21η Μαρτίου είναι η Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων και του Ρατσισμού στην κοινωνία και την εκπαίδευση. Η Ημέρα αυτή θα πρέπει να είναι μια ευκαιρία για την εκπαίδευση να ενισχύσει τις δράσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των παιδιών και την αποτροπή φαινομένων ρατσισμού και διακρίσεων μέσα στη σχολική κοινότητα. Η εκπαιδευτική κοινότητα οφείλει να διαμορφώνει συνθήκες που να προάγουν τις αξίες της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της ειρήνης και της ελευθερίας.

Βιβλίο: Literacy Teacher Educators

Διαβάστε και μεταφορτώστε το βιβλίο "Literacy Teacher Educators: Preparing Teachers for a Changing World" σε επιμέλεια των Clare Kosnik, Jennifer Rowsell, Peter Williamson, Rob Simon και Clive Beck. 

Υποτροφίες & επιχορήγηση ερευνών

Πέτρα - ψαλίδι - χαρτί: πώς γεννιούνται οι μόδες

Τα κυκλικά παιχνίδια στρατηγικής, όπως το πέτρα - ψαλίδι - χαρτί, κυβερνούν την κοινωνική ζωή, από το χρηματιστήριο ως τη μόδα. Φαίνεται λοιπόν ότι οι άνθρωποι βρίσκονται μόλις δύο σκέψεις μπροστά όταν πρόκειται να κάνουν την επόμενη κίνησή τους

Η πέτρα νικά το ψαλίδι που νικά το χαρτί που νικά την πέτρα. Ενα, δύο, τρία... ψαλίδι! Τι θα πει ο άλλος; Αν δοκιμάσετε να παίξετε το παιχνίδι θα νιώσετε την ανάγκη να βρεθείτε... στο μυαλό του συμπαίκτη σας

Ένστικτο: Η μεγάλη δύναμη των παιδιών

Έκτη αίσθηση; Διαίσθηση; Ή απλώς ένστικτο; Όπως κι αν το ονομάσετε, οι ειδικοί μάς διαβεβαιώνουν πως τα παιδιά όχι μόνο το διαθέτουν αλλά μπορούν, αξιοποιώντας το, να μεγαλουργήσουν! 

Schoolpress – Ηλεκτρονικά σχολικά περιοδικά και εφημερίδες

Η υπηρεσία των Ηλεκτρονικών Σχολικών Περιοδικών & Εφημερίδων (http://schoolpress.sch.gr) προσφέρεται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στα μέλη της σχολικής κοινότητας της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εκπαιδευτικοί και μαθητές που έχουν λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο μπορούν να δημιουργήσουν και να δημοσιεύσουν ηλεκτρονικά περιοδικά και να προβάλλουν το περιεχόμενο τους στο Διαδίκτυο.

Ευρωπαϊκό Παιδικό Κάμπινγκ Κωφών



Παιχνίδι φυσικής: ο νόμος της βαρύτητας (Gravity Master)

Ένα εξαιρετικό παιχνίδι που μπορεί να συνεπάρει και τους μαθητές σας κι εσάς είναι τοgravity master. Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε τη βαρύτητα και το μυαλό μας. Παίζεται on line διαθέτοντας 24 επίπεδα που γίνονται όλο και πιο δύσκολα. Ο στόχος είναι να στείλουμε την μαύρη μπάλα πάνω στους περιστρεφόμενους κύκλους.

Πολιτική Ορθής Χρήσης στα σχολεία 2.0

Τα σχολεία χρειάζεται να επικεντρωθούν με μεγαλύτερη συνέπεια σε μια σειρά σημαντικών ενεργειών. Αυτές περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ενός προγράμματος εκπαίδευσης για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Το πρόγραμμα πρέπει να αντικατοπτρίζει την ηλικία και το στάδιο ανάπτυξης των μαθητών, παρέχοντάς τους κατάλληλη εκπαίδευση. Επίσης, να επιτρέπει στο σύνολο του προσωπικού του σχολείου να υποστηρίζει τους μαθητές αλλά και να βοηθά τις οικογένειες να διατηρούν τα παιδιά τους ασφαλή στο Διαδίκτυο.

Οι μαθητές παίζουν και μαθαίνουν να χρησιμοποιούν υπεύθυνα

«Χρησιμοποιώ υπεύθυνα». Για δεύτερη χρόνια θα υλοποιηθεί το παιχνίδι του WWF Ελλάς, που μέσα από διασκεδαστικό τρόπο ενημερώνει και εκπαιδεύει τα παιδιά στην ορθή κατανάλωση και στην εξοικονόμηση. Διατίθεται δωρεάν σε όλους τους εκπαιδευτικούς μέσα από την ιστοσελίδα της WWF.