Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Έρχεται ο «Ιπποκράτης» στην Εύβοια! Δωρεάν εξετάσεις για όλα τα παιδιά!

Στη Χαλκίδα, ο επόμενος σταθμός του κινητού πολυϊατρείου «Ιπποκράτης» του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με την υποστήριξη της εταιρίας Johnson & Johnson.

Από την 1η έως τις 26 Απριλίου οι μονάδες της Προληπτικής Ιατρικής θα βρίσκονται στη Χαλκίδα. Η δράση του «Ιπποκράτη» ενισχύεται και από την κινητή μονάδα Προληπτικής Παιδιατρικής & Οδοντιατρικής του οργανισμού, προσφέροντας παιδιατρικές εξετάσεις. 

Δράσεις για παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται κάθε Παρασκευή απόγευμα οι δημιουργικές δράσεις για παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου και γενικό σύνθημα «Πάμε Βιβλιοθήκη».
Αυτή την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013 στις 6.00 μ.μ. μαθητές της Δ, Ε, και ΣΤ τάξης του Δημοτικού θα γνωρίσουν από κοντά τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Στέλλα Μιχαηλίδου.
Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου θα έρθουν σε επαφή με το έργο του ζωγράφου Joan Miro.

Εκδηλώσεις: Το σχολείο στο "γύψο"


 

212 Θέσεις στον ΟΗΕ σε εξωτερικό και Ελλάδα

Ευκαιρίες καριέρας για διοικητικούς υπαλλήλους προσφέρει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, στην έδρα του στη Νέα Υόρκη αλλά και στα γραφεία που διατηρεί ανά την υφήλιο.

Προβολή: Οι μαθητές ανταλλάσσουν εμπειρίες και απόψεις για τη βία στο σχολείο

Με αφορμή την 6η Μαρτίου, Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο, ο Συνήγορος του Παιδιού συμμετείχε σε εκδήλωση-συζήτηση με μαθητές 10 σχολείων από διάφορες περιοχές της χώρας με θέμα:

«Οι μαθητές ανταλλάσσουν εμπειρίες και απόψεις για τη βία στο σχολείο».

Μέθοδοι για να δυναμώνει η μνήμη και να μαθαίνουν οι μαθητές καλύτερα

Η περίοδος των εξετάσεων φέρνει στο μυαλό το ζήτημα των καλύτερων τρόπων μάθησης και απομνημόνευσης νέων πληροφοριών.

Οι μέθοδοι που προτάθηκαν είναι πολλές και δεν στερούνται φαντασίας. Αρκετές έχουν εμπορικά κίνητρα. Δεν είναι λίγα τα κάθε μορφής σκευάσματα που διαφημίζονται για ενίσχυση της μνήμης για τα οποία προβάλλονται ισχυρισμοί που συνήθως είναι αυθαίρετοι και χωρίς αποδείξεις.

Πώς µπορείς να παρέµβεις όταν γίνεσαι µάρτυρας ρατσιστικών επιθέσεων.

Τι µπορείς να κάνεις όταν είσαι µάρτυρας σε µια ρατσιστική επίθεση;
Αυτός ο κατάλογος συνοψίζει τα πιο σηµαντικά βήµατα για µια θαρραλέα παρέµβαση:

Να είσαι προετοιµασµένος/προετοιµασµένη.
Σκέψου µια κατάσταση στην οποία ένα άτοµο απειλείται ή υφίσταται επίθεση. Φαντάσου πώς θα αισθανθείς και τι θα µπορούσες να κάνεις για να βοηθήσεις.

Άποψη: Χάρης Βλαβιανός "Γιατί;"


Γιατί να θέλει να ταξιδέψει με το υποβρύχιο του Κάπταιν Νέμο 20.000 λεύγες κάτω από τη σκοτεινή, μαύρη θάλασσα, ή να διασχίσει με ποταμόπλοιο τον γεμάτο αλιγάτορες Μισσισσιππή παρέα με τον αναμαλλιασμένο και αθυρόστομο Τομ Σόγιερ; Γιατί να θέλει να πολεμήσει με τον Ιβανόη, ή τον Ντ’ Αρτανιάν εναντίον όλων των κακών, ύπουλων εχθρών του κόσμου; Γιατί να θέλει, όπως ο Πήτερ Παν να πετάξει στον ουρανό ή να πηδήξει με τη Μαίρη Πόππινς μέσα σε μια ζωγραφιά και να βρεθεί ξαφνικά στη χώρα του Ποτέ ή σ’ έναν υπέροχο κήπο με πιγκουίνους να του σερβίρουν παγωτό σοκολάτα;

Πασχαλινές Λαμπάδες από τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας

Κάθε Πάσχα όλα τα μικρά και «μεγάλα» παιδιά κρατάμε μια λαμπάδα… η οποία αποκτά μεγαλύτερη αξία όταν έχει σώσει ένα παιδί.

Φέτος, οι Γιατροί του Κόσμου κυκλοφορούν μία νέα σειρά από χειροποίητες λαμπάδες για παιδιά και όσους αισθάνονται ακόμα παιδιά, όλες με την υπογραφή των εθελοντών που τις δημιουργούν.

Δωρεάν φροντιστήρια για τα παιδιά της κρίσης

Στις αίθουσες των εκκλησιών, που λειτουργούν ως σύγχρονα «κρυφά σχολειά», αλλά και σε τάξεις δημοσίων σχολείων φοιτούν τα απογεύματα περισσότεροι από 1.000 μαθητές, παρακολουθώντας δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα, καθώς λόγω κρίσης οι οικογένειές τους αδυνατούν να διαθέσουν χρήματα για δίδακτρα σε ιδιωτικά φροντιστήρια.

Εκατόν πενήντα παιδιά για τα εκατόν πενήντα χρόνια από τη γέννηση του Καβάφη

Tη ζωή και το έργο του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή Κ. Π. Καβάφη μελετούν και προσεγγίζουν μαθητές, πανεπιστημιακοί, λογοτέχνες, ηθοποιοί και δημοσιογράφοι, στο μαθητικό συνέδριο «150 χρόνια Κ. Π. Καβάφης» που θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη, στο Ζωγράφειο Λύκειο, από τις 11 έως τις 14 Απριλίου 2013. Το μαθητικό συνέδριο διοργανώνουν το Ζωγράφειο Λύκειο και τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.