Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Προβολή: Έκτη Αίσθηση (Ειδική Αγωγή)


Μπορείτε να δείτε, στην webtv της ΕΡΤ, ολόκληρη την εκπομπή για την ειδική αγωγή, που μεταδόθηκε στις 3/4/13.

Κωδικός «Φέρτε τα κινητά σας στο σχολείο!"

Έως πριν από λίγο καιρό στις εισόδους πολλών σχολείων στις Ηνωμένες Πολιτείες δέσποζε η εξής επιγραφή: «Απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων». Το τελευταίο διάστημα η επιγραφή αυτή έχει αντικατασταθεί από το αρκτικόλεξο BYOT (Bring Your Own Technology) - «Ελάτε Με Τα Γκάτζετ Σας», σε ελεύθερη απόδοση. Δεν πρόκειται για παραχώρηση, αλλά για εντολή. Οι μαθητές καλούνται, μαζί με τα βιβλία και τα τετράδιά τους, να έχουν στις τσάντες τους ό,τι διαθέτει ο καθένας: έξυπνα κινητά, ταμπλέτες, μίνι υπολογιστές ακόμη και παιχνιδομηχανές που έχουν δυνατότητα σύνδεσης με το Διαδίκτυο.

Όλο και περισσότεροι έφηβοι καθυστερούν την έναρξη της σεξουαλικής τους ζωής

Οι έφηβοι δεν είναι τελικά τόσο σεξουαλικά ενεργοί όσο κατά περιόδους τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αφήνουν να εννοηθεί, καθώς μελέτη στις ΗΠΑ δείχνει ότι είναι απίθανο τα παιδιά στην αρχή της εφηβείας να είναι σεξουαλικά δραστήρια, ενώ και παράλληλα όλο και περισσότεροι έφηβοι καθυστερούν να αρχίσουν την ερωτική τους ζωή. 

Άποψη: Κέζα Λώρη "Η φάμπρικα του bullying"

Δεν θα υποβαθμίσουμε τη σημασία των αρμονικών σχέσεων στα σχολεία όμως μήπως έχουμε αρχίσει να μεγεθύνουμε κάποια γεγονότα υπό το μικροσκόπιο του «σχολικού εκφοβισμού»; Το school bullying απασχολεί την επιστημονική κοινότητα, απασχολεί το τα μέσα ενημέρωσης, απασχολεί κατ' επέκταση τους πολίτες του κόσμου. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που σε προηγούμενη φάση απασχολούσε η πολιτική ορθότητα. 

Γυμνάσιο σχολείο με καθηγητές… τους μαθητές του!

Οι μαθητές του γυμνασίου Great Barrington της Μασαχουσέτης διευθύνουν μόνοι το σχολείο… και παρακολουθούν μαθήματα με περιορισμένη εποπτεία. Δυσαρεστημένοι από το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, οι μαθητές αποφάσισαν να φτιάξουν το δικό τους σχολείο, έναν χώρο χωρίς παράπονα και με ιδανική μόρφωση. Απόδειξη τουεπιτυχημένου πειράματος αποτελεί η Sam Levin, η οποία πριν από δυο χρόνια τελείωσε το «εναλλακτικό» γυμνάσιο και σήμερα σπουδάζει βιολογία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης!

Όταν η σχολική βία καταγράφεται στο σελιλόιντ

Πασχαλινή Εορταγορά Φάρου Τυφλών Ελλάδος και Κέντρου Σκύλων Οδηγών Ελλάδος

Πασχαλινή Εορταγορά Φάρου Τυφλών Ελλάδος και Κέντρου Σκύλων Οδηγών Ελλάδος στις 17-19 Απριλίου 2013

«Πρόγραμμα Γλαύκα» διαδραστικό παιχνίδι για την αποκατάσταση των μνημείων της Ακρόπολης

Διαδικτυακή εφαρμογή για παιδιά με θέμα την αποκατάσταση των μνημείων της Ακρόπολης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης. Στόχος της εφαρμογής είναι η γνωριμία με τις φθορές, τα αίτια και τα είδη των επεμβάσεων, με τα επαγγέλματα των ανθρώπων που πραγματοποιούν τα αναστηλωτικά έργα, καθώς και με τις σύγχρονες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σε αυτά.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπότσια

Η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες προκηρύσσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπότσια για τις 15 έως τις 19 Μαΐου 2013, στο Κλειστό Γυμναστήριο Περιστερίου "ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ".

Τα αθλητικά σωματεία που επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να στείλουν τις φόρμες συμμετοχής μέχρι την Τρίτη 23 Απριλίου 2013 σε κάποιο από τα παρακάτω email της Ε.Α.ΟΜ.ΑμεΑ:
hellenic_sfpd@eaom-amea.gr fstefani@eaom-amea.gr

Προβολή: Το μπαλόνι (ΕΝΓ)

Θοδωρής Κοτονιάς & Άρτεμις Μποτέτσιου [Νοηματική] - Το μπαλόνι, Ρυθμός Stage

Απονεμήθηκαν τα βραβεία παιδικού βιβλίου 2013

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, για βιβλία παραγωγής 2012 στο θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης την Τρίτη 2 Απριλίου 2013 στις 19.00 το απόγευμα . Δεν δόθηκε το Βραβείο «Unicef» σε βιβλίο που προάγει τους σκοπούς της Unicef και έχει εκδοθεί το 2012 με αθλοθέτη την Ελληνική Επιτροπή Unicef, καθώς κανένα βιβλίο δεν συγκέντρωσε την απαραίτητη πλειοψηφία.

Διδακτορικές διατριβές συγκεντρωμένες στο didaktorika.gr

Χιλιάδες διδακτορικές διατριβές Ελλήνων ερευνητών και επιστημόνων, που συνιστούν μια σημαντική πηγή γνώσης, βρίσκονται πλέον συγκεντρωμένες σε ένα ανανεωμένο διαδικτυακό τόπο (στη διεύθυνση http://www.didaktorika.gr), ο οποίος προσφέρει βελτιωμένες δυνατότητες αναζήτησης, πλοήγησης και πρόσβασης στο πλήρες ψηφιακό περιεχόμενο. Πρόκειται για το ηλεκτρονικό Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών, του οποίου την ευθύνη συγκρότησης και διατήρησης έχει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ). 

Πρωτοποριακό πρόγραμμα αθλητικής «διάπλασης των παίδων» στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Ολο και περισσότερα παιδιά από δημοτικά σχολεία, συνεχίζουν να μορφώνονται αθλητικά στο Παναθηναϊκό Στάδιο, μέσω του πρωτοποριακού προγράμματος «Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kids' Athletics», η εφαρμογή του οποίου ξεκίνησε ξανά εδώ και λίγες ημέρες και το οποίο διοργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, τον ΣΕΓΑΣ, την ΕΟΚ και την ΕΟΠΕ.

Σεμινάριο: Ενεργοποίηση εκφραστικών μέσων και βιωματικός αυτοσχεδιασμός

20-21/04/2013 ΑΘΗΝΑ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
"ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ"