Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Οι «ψηφιακές» γλώσσες διχάζουν την κοινή γνώμη

Greeklish, arabish ή ρομάτζι κάνουν ευκολότερη την επικοινωνία κυρίως των νέων

Δεν διδάσκεται στα σχολεία, στερείται επίσημων κανόνων, διχάζει τους εκπαιδευτικούς και τους γλωσσολόγους, αλλά χρησιμοποιείται καθημερινά από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μολονότι απέχει αρκετά από μια παγκόσμια γλώσσα -στην πραγματικότητα, η κατανόησή της απαιτεί εξοικείωση με μία συγκεκριμένη γλώσσα συν βασικές γνώσεις αγγλικών-, διαθέτει κοινό αλφάβητο και εν πολλοίς κοινές εφαρμογές.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά: Φτιάξε το δικό σου βιβλίο

«Φτιάξε το δικό σου βιβλίο!»
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Το γρήγορο κόψιμο του ομφάλιου λώρου εγκυμονεί αναιμία

Το κόψιμο του ομφάλιου λώρου αμέσως μετά τη γέννηση που αποτελεί πάγια τακτική ανά τον κόσμο εγκυμονεί κινδύνους που αφορούν σε έλλειψη σιδήρου για το βρέφος, αναφέρουν ειδικοί.

Επιστήμονες σημειώνουν ότι αν οι γιατροί αφήσουν τον ομφάλιο λώρο στο νεογέννητο για μερικά μόνο λεπτά – δύο ως πέντε κατά μέσο όρο – επιτρέπουν τη μεταφορά του αίματος που έχει ο λώρος στον οργανισμό του παιδιού.

Το διάβασες; Χάρισέ το

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 10ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, θα δημιουργήσει 3 υπαίθριες βιβλιοθήκες, που για 3 ώρες θα φιλοξενήσουν και θα ψυχαγωγήσουν τα παιδιά της πόλης.

Τι πρέπει να τρώει ένα παιδί όταν ο καιρός ζεσταίνει

Η διατροφή του παιδιού μας είναι κάτι που μας απασχολεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μπαίνοντας όμως σε πιο ζεστούς μήνες, πέρα από τις κλασσικές συμβουλές για μια ισορροπημένη διατροφή για καλή ανάπτυξη του παιδιού, η ιδιαιτερότητα αυτής της περιόδου επιβάλλει και μια ανάλογη διατροφική φροντίδα. 

Ανακοίνωση για προσλήψεις σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα

Ο Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ημαθίας, ανακοινώνει ότι, θα προσλάβει συνοδούς άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 18 ετών και άνω, για το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα 2013 της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.ΑμεΑ.

Η τυφλή Αγγελική, ο άνεργος Χρήστος, ο μετανάστης Κιαλό: Συγκλονιστικά πορτρέτα της οικονομικής κρίσης

Το νέο project «Portraits of Greece in Crisis» τραβάει τα βλέμματα για την αυθεντικότητά του και κερδίζει τις εντυπώσεις για την ρεαλιστικότητά του. Νέοι άνθρωποι περιγράφουν την κατάσταση της σημερινής Ελλάδας και σκιαγραφούν το «πορτρέτο της κρίσης», μέσα από τις πραγματικές ιστορίες ανθρώπων που έχουν πληγεί από αυτήν.