Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας: Δράσεις για παιδιά και ενήλικες

Τετάρτη 8 & Πέμπτη 9 Μαΐου, 10.30-1.45 το πρωί (2 συναντήσεις) 
Εργαστήριο Ρομποτικής. Ελάτε να γνωρίσετε το μαγευτικό κόσμο της δημιουργικής ρομποτικής, να κατασκευάσετε και να προγραμματίσετε το δικό σας ρομπότ, να συνεργαστείτε και να διαγωνιστείτε. (Προχωρημένο επίπεδο) 
Με την Robotixlab. 
Για παιδιά Ε, ΣΤ Δημοτικού & Α,Β Γυμνασίου. Με προεγγραφή. 

Apps με ευαισθησία

Οι ανώνυμοι εργαζόμενοι του διαδικτύου είναι η νέα τάση της εποχής μας, καθώς δεν υπάρχει δουλειά που να παρουσιάζεται στο ίντερνετ, την οποία δεν κάνουν. Είτε μιλάμε για αντιγραφή ενός ηχητικού αρχείου, είτε για την εύρεση πληροφοριών για μια εταιρία, είτε για την περίληψη ενός άρθρου, είτε για διάφορες άλλες εργασίες, ο άνθρωπος που ψάχνετε υπάρχει στο διαδίκτυο.

H Νέα Ζηλανδία λέει όχι στα παράξενα ονόματα παιδιών

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα με ονόματα που επέλεξαν γονείς για τα παιδιά τους αλλά τελικά απορρίφθηκαν ως παράξενα ή προσβλητικά.

Μια όμορφη ιστορία από τη Δανία

Της Χριστίνας Πουλίδου στο protagon

Πριν από μερικά χρόνια, στη Δανία, ο Θόρκιλ Ζόνε και η γυναίκα του κατάλαβαν ότι ο 3χρονος γιος τους Λαρς δεν αναπτυσσόταν κατά τον ίδιο τρόπο που αναπτύχθηκαν οι άλλοι γιοι τους. Η διάγνωση ήταν πως έπασχε από αυτισμό. Το ζευγάρι άρχισε να αναζητά τρόπους για να προσφέρει στο παιδί του μια «καλή ζωή» - «αν μπορούσε να βρει μια καλή δουλειά, τον σεβόντουσαν για την προσωπικότητά του κι εκτιμούσαν τις δεξιότητές του, τότε ναι, θα μπορούσε να έχει μια καλή ζωή», ήταν η αφετηρία της σκέψης τους. «Όμως, σταδιακά διαπιστώναμε ότι δεν υπήρχαν πολλές πιθανότητες να βρει ο γιος μας μια καλή δουλειά, αφού το μοντέλο εργασίας ευνοεί τους ανθρώπους που έχουν πολύ καλές κοινωνικές δεξιότητες και την ικανότητα της αυτο-οργάνωσης», παρατήρησαν.

Τα «κλειδιά» για την εισαγωγή στα μουσικά σχολεία

Στο διάστημα από 10 έως 31 Μαΐου πρέπει να καταθέσουν σχετικές αιτήσεις οι γονείς, οι οποίοι επιθυμούν να φοιτήσουν τα παιδιά τους στην Α' τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2013-2014. 

ΑΠΘ και ΠΑ.ΜΑΚ.- Ημέρες καριέρας 2013

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διοργανώνουν Ημέρες Καριέρας στις 20 και 21 Μαϊου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» αίθουσα «Ολυμπίας» από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά από τις 2 έως τις 13 Μαϊου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ανακοίνωση με σχετικό σύνδεσμο για τις αιτήσεις.

Σφίξτε τις γροθιές σας και βελτιώστε τη μνήμη σας

Βελτιώστε τη μνήμη σας σφίγγοντας απλώς τις γροθιές σας, συμβουλεύουν οι επιστήμονες του Πολιτειακού Πανεπιστημίου «Montclair» στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο PLOS ONE.

Για μία Αποτελεσματική Πρακτική Άσκηση Φυσικής Αγωγής στα Σχολεία: Ανασκόπηση

Η πρακτική άσκηση (ΠΑ) στα σχολεία αποτελεί παγκοσμίως ένα από τα πιο διαδεδομένα εκπαιδευτικά μέσα της προετοιμασίας των φοιτητών (Farrell, 2008; Wright, 1999), αφού οι εμπειρίες που αποκομίζουν οι μελλοντικοί καθηγητές φυσικής αγωγής (ΦΑ) θεωρούνται συχνά από τους ίδιους ως οι πολυτιμότερες για την μετέπειτα διδασκαλία τους (LaMaster, 2001).

Στα δύσκολα οι Ελληνες στρέφονται στην οικογένεια

Στην οικογένεια στηρίζεται το 72,2% των Ελλήνων, όταν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα και χρειάζεται βοήθεια, σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.

Η ευφυΐα δεν είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας επιτυχίας

Η ενίσχυση στοιχείων του χαρακτήρα, όπως η επιμονή και η ικανότητα συγκέντρωσης, είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά

Προβολή: Έκτη Αίσθηση - Ποδόσφαιρο 5Χ5 Τυφλών - 8/5/13



Δράση: «Τα σχολεία φωτογραφίζουν τον τόπο τους».

Από δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας
Σας ενημερώνουμε ότι εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς μπορούν να ενημερώνονται για προτάσεις σχετικές με προορισμούς εκπαιδευτικών επισκέψεων και εκδρομών στην χώρα μας, μέσω της ψηφιακής διαδραστικής πλατφόρμας «ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ», η οποία βρίσκεται σε λειτουργία στην ηλεκτρονική δ/νση: http://schools-go-greece.gr