Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

16ο τουρνουά ποδοσφαίρου τυφλών

Το 16ο τουρνουά ποδοσφαίρου τυφλών διοργανώνει η Αθλητική Ένωση Τυφλών «ΠΥΡΣΟΣ» στο γήπεδο 5Χ5 των εγκαταστάσεων της Μίκρας την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Μαΐου από τις 18.00 έως τις 21.00.

Δ.Κ.Β.Σ.: Το σεντούκι των ιστοριών ανοίγει σε Σέρρες, Βέροια, Αλεξάνδρεια και Πολύκαστρο!



«Όλοι έχουν μια ιστορία να πουν, αρκεί να ψάξουμε να τους βρούμε».
Έχοντας αυτή τη φράση ως αρχή, τέσσερεις βιβλιοθήκες βρήκαν τον τρόπο αυτές τις ιστορίες να τις καταγράψουν και να τις φυλάξουν σε ένα σεντούκι που θα μπορεί να το ανοίγει όποιος ενδιαφέρεται όπου και αν βρίσκεται. Πρόκειται για ιστορίες του τόπου μας: μαρτυρίες, θρύλοι και παραμύθια, ήθη, έθιμα και καθημερινότητα, ανθρώπινες σχέσεις, ιστορικά γεγονότα, ό,τι νομίζει ο καθένας ότι αξίζει να διασωθεί. Για πρώτη φορά λοιπόν, τέσσερεις βιβλιοθήκες της Ελλάδος θα δουλέψουν μαζί σαν ένα μικρό δίκτυο και θα επιδιώξουν να καταγράψουν μια άγραφη έως τώρα, πολιτιστική κληρονομιά.

Χωρίς επίβλεψη, στο Facebook, τα μισά παιδιά Δημοτικού

Η πλειονότητα των μαθητών του δημοτικού (98%) δήλωσαν ότι είναι χρήστες του διαδικτύου, όμως μόλις το 17% έχουν την επίβλεψη από κάποιο γονιό, ή έστω τη φυσική παρουσία του.

Πρόκειται για ένα μέρος από τα στοιχεία του προγράμματος ασφαλούς διαδικτύου που δημιουργήθηκε από μια ομάδα ψυχολόγων και κοινωνιολόγων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Ο φόβος για παχυσαρκία οδηγεί σε λιποβαρή παιδιά

Ο ερευνητής δρ. Gavin Sandercockυποστήριξε ότι το να ζυγίζει ένα παιδί λιγότερο από το φυσιολογικό είναι πιο καταστρεπτικό για την υγεία από το να είναι υπέρβαρο και τόνισε ότι η κοινωνία επικεντρώνεται σχεδόν αποκλειστικά στην παχυσαρκία.

"Κράτα με"

από την Έλενα Παπαδημητρίου για το protagon.gr

Human Grid. Δηλαδή, ανθρώπινο δίχτυ. Είναι η πρωτοβουλία του Tedx Athens να καταγράψει τις εθελοντικές οργανώσεις και τις συλλογικές πρωτοβουλίες πολιτών που ανέλαβαν δράση στην πόλη τους.

Χίος: Κατασκηνωτικό πρόγραμμα για Άτομα με Αναπηρία

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα για Άτομα με Αναπηρία για το έτος 2013 διοργανώνει από τις 23 Αυγούστου έως τις 1η Σεπτεμβρίου στον κατασκηνωτικό χώρο των προσκόπων στο Μάναγρο Βολισσού Δήμου Χίου ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία.

Mια μεγάλη «οικογένεια» όλοι οι Ευρωπαίοι, σύμφωνα με γενετική ανάλυση

Από το ανατολικό άκρο της Ευρώπης στα Βαλκάνια έως το δυτικό άκρο στην Ιρλανδία, οι Ευρωπαίοι αποτελούν κατά βάση μια μεγάλη οικογένεια, με βιολογικούς δεσμούς λόγω των κοινών προγόνων τους, σύμφωνα δείχνει γενετική ανάλυση του DNA των Ευρωπαίων.