Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Οι κανόνες του καβγά μπροστά στα παιδιά

Η παιδοψυχολόγος και συγγραφέας του βιβλίου A Family that fights, Sharon Chesler Berntsein παραθέτει δέκα απλούς κανόνες που πρέπει να έχουμε υπόψη όταν διαπληκτιζόμαστε μπροστά στα παιδιά.

Φλώρινα: «Ειδική Αγωγή στη Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση»

Ημερίδα με θέμα «Ειδική Αγωγή στη Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση: Από τα Αναλυτικά Προγράμματα στη Σχολική Πραγματικότητα» διοργανώνει το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Φλώρινας, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων και το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ), την Τρίτη 11 Ιουνίου και ώρα 10.00 πμ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου (Νέο Πάρκο). 

«Μπουτίκ των φτωχών» στη Θεσσαλονίκη

Μια τεράστια κολεξιόν από ρούχα για όλους, ακόμα και... νυφικά, φιγουράρει στα ράφια της ιδιότυπης μπουτίκ που λειτουργεί στην οδό Ολύμπου 64, στη γωνία με Βενιζέλου.

Η «μπουτίκ των φτωχών», όπως είναι γνωστή στη γειτονιά, σφύζει από... πελατεία εν καιρώ κρίσης. Μπορεί να έχει εμπορικό χαρακτήρα, αλλά οι πελάτες της δεν πληρώνουν. Στο πρωτότυπο αυτό κατάστημα μπορούν να βρουν δωρεάν ρούχα και αξεσουάρ! Πρόκειται ίσως για το μοναδικό κατάστημα στην πόλη που δε διαθέτει ταμειακή μηχανή, κι όμως δε... φοροδιαφεύγει!

"Ένα μουσείο για τον εαυτό μου"



Το Μουσείο Συναισθημάτων με βάση τη φιλοσοφία του και σκοπό τη συναισθηματική καλλιέργεια των παιδιών, σχεδίασε για τέταρτη χρονιά ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα (σε τρείς πενθήμερες περιόδους ), με σκοπό να προσφέρει στα παιδιά, στη σημαντική περίοδο της ανάπτυξής τους, τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον εαυτό τους καλύτερα με έναν ιδιαίτερα δημιουργικό τρόπο.

Kοινωνικά δίκτυα: ο πιο επικίνδυνος ψηφιακός «παιδότοπος»

Τα παιδιά πραγματοποίησαν 52 εκατομμύρια μη εξουσιοδοτημένες απόπειρες να χρησιμοποιήσουν κοινωνικά δίκτυα το Μάιο

Με τις καλοκαιρινές διακοπές να βρίσκονται προ των πυλών, η Kaspersky Lab θα ήθελε να υπενθυμίσει στους γονείς ότι αυτή την περίοδο του χρόνου τα παιδιά δεν θα περνούν μόνο περισσότερο χρόνο εκτός σπιτιού αλλά θα χρησιμοποιούν και το Διαδίκτυο περισσότερο.

Δημιουργικό καλοκαίρι στον Πλάτωνα

Το φετινό καλοκαίρι τα Εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων» οργανώνουν καλοκαιρινά προγράμματα για παιδιά από 5 έως 16 ετών, που περιλαμβάνουν άθληση, μαθήματα, παιχνίδι, καλλιτεχνικές δράσεις, εκδρομές και εκμάθηση ξένης γλώσσας. Συγκεκριμένα τα Summer Camps διαχωρίζονται ως εξής:

Καλοκαιρινά εργαστήρια για παιδιά στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Καλοκαιρινά εργαστήρια για παιδιά στη Στέγη:

Ιστολόγιο: Κουκλοθέατρο Λαμίας

«Με τις μικρές μας κούκλες προσπαθούμε να σταλάξουμε μέσα στην ψυχή των παιδιών την αγάπη για το ωραίο. Έργο δύσκολο αλλά και όμορφο. Νιώθουμε όμως την σφοδρή επιθυμία των παιδιών για ένα καλό θέαμα . Ένα θέαμα που δεν θα μείνει μόνο στο χειροκρότημα θα μείνει στην καρδιά και στο νου και θα αποτελέσει αγωγή ψυχής, ψυχαγωγία».
Επισκεφτείτε το ιστολόγιο Κουκλοθέατρο Λαμίας και βρείτε, εκτός από πολυαγαπημένες κούκλες, πολλές κατασκευές για να κάνετε με τα παιδιά σας!

Αναγνώριση χειρονομιών στο διπλανό δωμάτιο χάρη στα σήματα του WiFi

Μια νέα τεχνολογία που ανέπτυξε το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον υπόσχεται να καταργήσει τους εξειδικευμένους αισθητήρες και τις κάμερες στα σημερινά συστήματα αναγνώρισης χειρονομιών. Η νέα ιδέα, με την ονομασία WiSee, αξιοποιεί τα σήματα του ασύρματου δικτύου για να αναγνωρίζει κινήσεις του σώματος ακόμα και στο διπλανό δωμάτιο.

Δήμος Ιλίου: Καλοκαιρινό Camp και «Παιδί & θάλασσα»

Ο Δήμος Ιλίου και το Δημοτικό Κέντρο Πολιτισμού και Άθλησης (ΔΗ.ΚΕ.Π.Α.) διοργανώνουν από 17 Ιουνίου έως και 12 Ιουλίου 2013 τα προγράμματα Καλοκαιρινό Camp και «Παιδί και θάλασσα» για παιδιά Δημοτικού Σχολείου. 
Στόχος των προγραμμάτων είναι η δημιουργική ψυχαγωγία και χαλάρωση των παιδιών κατά την περίοδο των θερινών διακοπών των σχολείων.

Τι είναι αυτό που ηρεμεί τα μωρά στην αγκαλιά μας;

Πρόσφατη έρευνα υποστηρίζει ότι το ρυθμικό κούνημα λειτουργεί ως αντίδοτο στο κλάμα τους, αφού αυτόματα σταματά την ανησυχία τους. 

Όπως δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «Current Biology», λύθηκε επιστημονικά το μυστήριο που κάνει τα μωρά να χαλαρώνουν και να γαληνεύουν με τη συνεχή κίνησή τους στην αγκαλιά μας.