Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ηλεκτρονικό βιβλίο για τη διαχείριση της “Αίθουσας των Εκπαιδευτικών”

Ένα νέο ηλεκτρονικό βιβλίο για τη λειτουργία μίας Αίθουσας Εκπαιδευτικών, που δημιούργησαν διάφοροι εκπαιδευτικοί, είναι τώρα διαθέσιμο (μόνο στα αγγλικά).

Στο βιβλίο θα βρείτε συμβουλές για το πώς να δημιουργήσετε μία Αίθουσα Εκπαιδευτικών, πώς να τη διαχειριστείτε και πώς να την χρησιμοποιήσετε ως σημείο εκκίνησης για τη δημιουργία ενός έργου.

O γάτος που έφερε την ευτυχία στην ζωή ενός αυτιστικού παιδιού

Αυτός είναι ο 4χρονος Fraser Booth και ο γκρίζος γάτος ονομάζεται Billy. Οι δύο τους είναι αχώριστοι κι η ιστορία τους προκαλεί συγκίνηση αλλά και χαμόγελα. 

Κι αυτό γιατί ο γάτος άλλαξε τελείως την ζωή του μικρού. 

Πιο ευάλωτα τα παιδιά στην ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων

Πιο ευάλωτα στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων είναι, πιθανότατα, τα παιδιά ηλικίας έως 16 ετών σε σχέση με τους ενήλικες καθώς μέχρι αυτή την ηλικία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Δωρεάν μεταπτυχιακά από την Equal Society

Ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Equal Society – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών, στα πλαίσια των δράσεών του για την προώθηση των ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση, υλοποιεί -σε συνεργασία με μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, της Ελλάδας και του εξωτερικού- το πρόγραμμα «Σπουδάζω με υποτροφία!».

Τμήμα ποδηλασίας ΑμεΑ στην Τρίπολη

Αυτό και αν αποτελεί είδηση και εξέλιξη στον τοπικό αθλητικό χώρο και έχει να κάνει με την πρωτοβουλία που έχει πάρει ο Παναθλητικός Όμιλος Τρίπολης με σκοπό σύντομα να την κάνει πράξη με ενός τμήματος ποδηλασίας αποκλειστικά για Άτομα με Αναπηρία από την περιοχή!

Κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση θα προσφέρει υπηρεσίες σε ΑμΕΑ

Το κενό που έχει αφήσει το Κράτος εδώ και χρόνια έρχεται να καλύψει η πρώτη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) στη Ρόδο, οι «Ασκληπειάδες» που έχει ξεκινήσει ήδη τη λειτουργία της και τις υπηρεσίες της μπορούν να δέχονται ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, δηλαδή από άτομα με Αναπηρίες μέχρι ηλικιωμένοι.  

Ανεβαίνουν ψηλότερα στην κοινωνία όσα παιδιά θηλάζουν σύμφωνα με βρετανική έρευνα

Τα παιδιά που έχουν θηλάσει τη μητέρα τους, έχουν αυξημένες πιθανότητες να ανέβουν σε υψηλότερα σκαλοπάτια της κοινωνικής ιεραρχίας, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που έρχεται να αναδείξει ένα ακόμα -μάλλον απρόσμενο- πλεονέκτημα του θηλασμού.

Eπιστολή του εκπαιδευτικού του ΕEΕΕΚ Αχαΐας για τον αυτιστικό μαθητή του

"Από τα Μ.Μ.Ε. και το διαδίκτυο ενημερώθηκα για τις συνθήκες νοσηλείας εφήβου με Αυτισμό στην Ψυχιατρική κλινική του Π.Π.Γ.Ν.Π. που είδαν το φώς της δημοσιότητας μετά από σχετική ανακοίνωση της Ε.Ψ.Υ.Ε.Π.Ε.Α. (Σωματείο προστασίας Αυτιστικών Ατόμων Αχαΐας ) .

Χωρίς εκπαίδευση ή εργασία πάνω από το 20% των νέων στη Ν. Ευρώπη

Πάνω από το 20% των νέων ηλικίας μεταξύ 15 και 29 ετών στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης ούτε εκπαιδεύεται, ούτε εργάζεται, αναφέρει η ετήσια έκθεση Education at a Glance 2013, που καταρτίστηκε από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο πρώτος ευρωπαϊκός Δείκτης Ισότητας των Φύλων αποκαλύπτει

Ο Δείκτης Ισότητας των Φύλων εγκαινιάστηκε στις 13 Ιουνίου του 2013 κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης υψηλού επιπέδου στις Βρυξέλλες. Φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα βασικά εργαλεία του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων (EIGE) – κέντρο πληροφόρησης και γνώσης σχετικά με θέματα ισότητας των φύλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τρία χρόνια σκληρής δουλειάς, αναλύοντας δεδομένα σχετικά με την κατάσταση της ισότητας των γυναικών και των ανδρών σε διάφορους τομείς, μελετώντας ξανά και ξανά τους δείκτες και τις μεταβλητές κατέληξε στη δημιουργία ενός αξιόπιστου Δείκτη Ισότητας των Φύλων.