Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Προβολή: Tα παιδιά που δε μπορούμε να δούμε

Σε μια υψηλής αισθητικής ενημερωτική εκστρατεία ευαισθητοποίησης της Unicef, που δεν προσπαθεί όμως να εκβιάσει το συναίσθημα, συμμετέχει ο γνωστός ιρλανδός σταρ του Χόλιγουντ Λίαμ Νίσον με την ιδιότητα του πρέσβη καλής θέλησης του οργανισμού.

Iανός bazaar: σχολικά βοηθήματα από 1 ευρώ!

Τα σχολικά βοηθήματα ανήκουν στην πιο «αλμυρή» -από άποψη τιμής-κατηγορία βιβλίων. Η καλή είδηση όμως, είναι ότι φέτος οι ενδιαφερόμενοι γονείς και μαθητές μπορούν να τα προμηθευτούν σε απίστευτα χαμηλές τιμές, χάρη στο Bazaar Βιβλίου που διοργανώνει η Αλυσίδα Πολιτισμού Ιανός.

9ο Διεθνές Συνέδριο: Εκπαίδευση και Βιβλιοθήκες στον Ψηφιακό Κόσμο

Αθήνα, Ίδρυμα Ευγενίδου, 15-16 Νοεμβρίου 2013Το φετινό 9ο διεθνές συνέδριο θα επικεντρωθεί στη διερεύνηση της στενής σχέσης μεταξύ εκπαίδευσης και βιβλιοθηκών, η οποία γίνεται ισχυρότερη όταν εμπλέκεται η τεχνολογία της πληροφορίας.

Μεταίχμιο: Κάτι νέο συμβαίνει στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ

Φθινόπωρο 2006: Ο εκδοτικός οίκος ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ εγκαινιάζει έναν ΠΟΛΥΧΩΡΟ στο κέντρο της Αθήνας (Ιπποκράτους 118), με στόχο να δημιουργήσει ένα νέο σημείο αναφοράς για τους φίλους των βιβλίων και της τέχνης.

Οι νύφες-παιδιά της Νιγηρίας

Οι γάμοι με ανήλικες νύφες συνεχίζονται στη Νιγηρία παρά την απαγόρευση τους με νόμο. Η χώρα κατέχει πλέον την πρωτιά παγκοσμίως, με τους γάμους ανηλίκων κοριτσιών να ξεπερνούν το 75% του συνόλου των γάμων στη Νιγηρία.

Τεχνολογία, Σύνορα, Αναπηρία Ακαδημαϊκό Εργαστήριο (6-8 Σεπτεμβρίου)

Το ακαδημαϊκό εργαστήριο Τεχνολογία, Σύνορα, Αναπηρία είναι το πρώτο μιας σειράς διεθνών διεπιστημονικών ακαδημαϊκών εργαστηρίων στην Ιστορία, Κοινωνιολογία, Φιλοσοφία και Ανθρωπολογία της Τεχνολογίας και της Επιστήμης που σχεδιάζεται να διοργανωθούν στη Χίο. Θα πραγματοποιηθεί στα Οθωμανικά Λουτρά, στο Κάστρο της Χίου 6-8 Σεπτεμβρίου 2013. 

Μουσείο Ηρακλειδών: Δωρεάν εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 2013
ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013-Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013

Βόλος: Συλλογή σχολικών ειδών για άπορους μαθητές

Σχολικά είδη τα οποία θα μοιραστούν σε άπορους μαθητές της πόλης, ενόψει της νέας εκπαιδευτικής περιόδου, συλλέγονται στο Δήμο Βόλου. Στην πρωτοβουλία ανταποκρίνονται πολίτες, ενώ καθημερινά, σωματεία, οργανώσεις και επιχειρήσεις προστίθενται στον κατάλογο εκείνων που επιθυμούν να βοηθήσουν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του δήμου, έτσι ώστε «κανένα Βολιωτάκι να μη μείνει χωρίς τα αναγκαία είδη για το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς.