Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Αναζητούν τα μυστικά του πόνου σε κοριτσάκι που δεν μπορεί να τον νιώσει

Ένα κοριτσάκι που δεν μπορεί να νιώσει πόνο βοήθησε επιστήμονες από τη Γερμανία να εντοπίσουν μία γενετική μεταλλαγή, η οποία επηρεάζει το αίσθημα του πόνου.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η ανακάλυψή τους μπορεί να οδηγήσει στην επινόηση νέων αναλγητικών φαρμάκων, που θα εμποδίζουν την δημιουργία των μηνυμάτων του πόνου.

Μαθήματα ζωής από την Ταϊλάνδη, σε μια συγκλονιστική διαφήμιση

Ακόμη και τους πλέον ασυγκίνητους ανθρώπους κατάφερε να επηρεάσει μια συγκλονιστική διαφήμιση εταιρίας κινητής τηλεφωνίας στην Ταϊλάνδη που τις τελευταίες ημέρες έχει κάνει το γύρο του Διαδικτύου. Μπορεί από την διαφήμιση να μη σου μένει στο τέλος η... εταιρία, ωστόσο το μήνυμά της έχει αγγίξει όλους όσους την είδαν και έχει επαγρυπνήσει τον κόσμο για την ανάγκη συνεισφοράς σε άτομα που το έχουν πραγματικά ανάγκη σε περιόδους κρίσης.

Διαδραστική έκθεση με θέμα τα πουλιά της Ελλάδας

Διαδραστική έκθεση με θέμα τα πουλιά της Ελλάδας συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, στο «Κέντρο Τεχνών – Πάρκο Ελευθερίας» του δήμου Αθηναίων από τις 18 Σεπτεμβρίου 2013 έως τις 13 Οκτωβρίου 2013.

Άποψη: Στ.Θεοδωράκης "Όταν δεν κολυμπάς, δεν σε νοιάζουν οι καρχαρίες"

Του Σταύρου Θεοδωράκη, όπως δημοσιεύτηκε στο protagon

Στις γαλλικές Άλπεις επανήλθαν οι λύκοι. Για πολλές δεκαετίες ήταν άφαντοι. Οι κτηνοτρόφοι τους πυροβολούσαν ή τους δηλητηρίαζαν και κάποια στιγμή υπήρξε η εκτίμηση ότι ο γκρίζος λύκος αφανίστηκε. Οι Γάλλοι τότε απαγόρευσαν το «κυνήγι» του και το σκηνικό αντιστράφηκε. Οι γκρίζοι λύκοι στις νότιες γαλλικές Άλπεις τα πέντε τελευταία χρόνια σκότωσαν πάνω από 20.000 πρόβατα. Ένας βοσκός λοιπόν που έχασε εκατοντάδες πρόβατα, ξέσπασε στα γαλλικά ΜΜΕ, εναντίον των «οικολόγων των πόλεων» που υπερασπίζονται τους λύκους και την αρκούδα. «Και οι καρχαρίες απειλούνται με αφανισμό. Να απελευθερώσουμε λοιπόν καρχαρίες στη Μεσόγειο. Εμείς οι βοσκοί είμαστε όλοι σύμφωνοι, άλλωστε κανείς από εμάς δεν κολυμπά». 

Τα 7 μεταπτυχιακά με τη μεγαλύτερη ζήτηση

Στις μέρες μας που οι περισσότεροι νέοι αγωνιούν για το μέλλον τους και για την επαγγελματική τους καριέρα, πασχίζουν να βρουν ένα «δυνατό» μεταπτυχιακό για να πετύχουν όσο το δυνατόν καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση στην Ελλάδα.