Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Βιβλιοκριτική: Τα γράμματα χορεύουν

Ο μπαμπάς είχε υποσχεθεί στη Ελίζα να τη γράψει σε σχολή χορού. Μ' αυτή την υπόσχεση ξεκίνησε το σχολείο. Εκεί όμως τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά. Γιατί η Ελίζα έβλεπε τα πάντα διαφορετικά από τα άλλα παιδιά.

"Τα γράμματα χορεύουν" είναι ένα βιβλίο που εξηγεί στα μικρά παιδιά τη δυσλεξία με απλό και κατανοητό τρόπο. Τόσο από το κείμενο, όσο και από την εικονογράφηση και τις επαναληπτικές δραστηριότητες στο τέλος του βιβλίου, οι μικροί αναγνώστες γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά της δυσλεξίας και βλέπουν πώς αισθάνεται κάποιος που έχει αυτές τις δυσκολίες. 

Προβολή: I wonder what it's like to be dyslexic



Πώς οι γονείς καταστρέφουν τον πλανήτη

Οι γονείς ευθύνονται για τον τεράστιο όγκο αποβλήτων τροφίμων στη Βρετανία, επειδή συνεχίζουν να μαγειρεύουν για τα παιδιά τους παρά το γεγονός ότι έχουν ενηλικιωθεί ή εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έρευνα της Βουλής των Λόρδων, η οποία κάνει λόγο για γονείς «ξενοδόχους», που μαγειρεύουν για τα ενήλικα παιδιά τους και συχνά καταλήγουν να πετούν το φαγητό.

Ένα βιβλίο σου για τη βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου Σκουρβούλων

Ήταν κάποτε ένα παιδάκι. Εκεί που έπαιζε έπεσε στα χέρια του ένα βιβλίο. Χωρίς να χάσει καιρό, ανέβηκε στη ράχη του κι αρχίσανε μαζί ένα ταξίδι μακρινό.
Τι μαγικός κόσμος ήταν αυτός που ξεδιπλώνονταν γύρω του!
Και το μυαλό του παιδιού άρχισε να ανοίγει, να ανοίγει, να ανοίγει για να χωρέσει όλες τις εικόνες, όλες τις λέξεις που εμφανίζονταν μπροστά του.

Προβολή: Η παιδεία της διαφορετικότητας



My Kids Running: Κάντε το τρέξιμο τρόπο ζωής του παιδιού



Το τρέξιμο είναι έννοια απόλυτα συνυφασμένη με την καλή φυσική κατάσταση, αλλά και με την φυσική τάση των παιδιών. Τα παιδιά θέλουν από τη φύση τους να τρέχουν –ποιος μπορεί να τα σταματήσει; Γιατί, λοιπόν, να μην τους δώσουμε ένα επιπλέον κίνητρο για να κάνουν το τρέξιμο τρόπο ζωής που θα τα ωφελήσει ποικιλοτρόπως στην πορεία της ζωής τους; Η Ολυμπιονίκης -και μαμά!- κ. Αθανασία Τσουμελέκα, μιλά στο Mama365 για τα σπουδαία οφέλη του τρεξίματος στα παιδιά και για τα Running Parties που σκοπό έχουν να μυήσουν παιδιά στη δημοφιλέστερη φυσική δραστηριότητα!

Νέα δράση για γονείς με παιδιά στην εφηβεία εγκαινιάζει το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ

Μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Οικογένειας του προγράμματος, από γονείς που έχουν αντιμετωπίσει ή αντιμετωπίζουν ακόμη πρόβλημα με τη χρήση ουσιών των νεαρών παιδιών τους, προσκαλούν τους γονείς που θέλουν να συζητήσουν ανησυχίες και σκέψεις για την ιδιαίτερη στάση των παιδιών τους, ξεχωρίζοντας τα σημάδια της εφηβείας από την εξαρτητική συμπεριφορά, διακρίνοντας την πραγματικότητα από το μύθο. 

Εκπαίδευση Τουαλέτας

Ένα σημαντικό μεταβατικό στάδιο ανάπτυξης στα 2 χρόνια του μικρού σας είναι η εκπαίδευση της πάνας. Οι νέοι γονείς πολλές φορές βιάζονται να δουν το μωράκι τους να εξελίσσεται και να μεγαλώνει και το κάθε βήμα ανάπτυξης δημιουργεί πολλές φορές άγχος και ανησυχία.

Gob Squad: Before Your Very Eyes


Με χαρά υποστηρίζουμε την πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα της αβανγκάρντ βρετανογερμανικής κολλεκτίβας Gob Squad.

Από το 1994 οι Gob Squad δημιουργούν ακραίες περφόρμανς και video-projects με άξονα τη σύζευξη των παραστατικών τεχνών με τα νέα μέσα και τον καυστικό σχολιασμό της καθημερινότητας στον 21ο αιώνα.

Mια πολύ ωραία πρόταση για το παιδί την Κυριακή: Παιδική Τοξοβολία (Λαμία)

Η Κυριακή είναι η μέρα που ολόκληρη η οικογένεια βγαίνει βόλτα για καφέ, φαγητό και γιατί όχι για ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

Αυτή την Κυριακή ξεκινά στη Χώρα σε συνεργασία με το Γραφείο Ορεινών Αθλημάτων Nature in Action το πρόγραμμα “ Παιδί και Αθληση τις Κυριακές στη Χώρα” με ελεύθερη είσοδο για τους μικρούς φίλους της Χώρας.

Γλωσσάρι για τη μετανάστευση

Το Συμβούλιο της Ευρώπης συγκέντρωσε σε ένα τεύχος βασική ορολογία σε 23 γλώσσες για τη μετανάστευση. Δείτε το και μεταφορτώστε το από εδώ.