Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Προβολή: H Aimee Mullins με τα 12 ζευγάρια πόδια


Η αθλήτρια, ηθοποιός και ακτιβίστρια Έιμη Μάλινς μιλά για τα πρόσθετα πόδια της (έχει 12 εκπληκτικά ζευγάρια) και τις σούπερ δυνατότητες που της δίνουν: ταχύτητα, ομορφιά και 15 πόντους παραπάνω. Με απλά λόγια, ορίζει ξανά τι είναι το σώμα μας.


Μαθαίνουν γρηγορότερα τους αριθμούς τα παιδιά από τη Σλοβενία

Μελέτη που διεξήχθη σε παιδιά από τη Σλοβενία, τη Σαουδική Αραβία και την Καλιφόρνια των ΗΠΑ δείχνει ότι η παρουσία του δυϊκού αριθμού στη γραμματική μιας γλώσσας επηρεάζει την εκμάθηση των αριθμών.

Τμήμα Ενταξης πώς, πότε, γιατί

Τι είναι το Τμήμα Ένταξης;
«Το Τμήμα Ένταξης αποτελεί θεσμό της Ειδικής Αγωγής και μαζί με τα Ειδικά Σχολεία και την Παράλληλη Στήριξη συνθέτουν το βασικό κορμό της Εκπαίδευσης των ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Πρόκειται για μικρές, συνήθως, αίθουσες διδασκαλίας μέσα σε κανονικά σχολεία, όπου παρέχεται η δυνατότητα σε μαθητές με ειδικές ανάγκες μάθησης να δέχονται κατάλληλα προγράμματα παρέμβασης (αποκατάστασης) σε μικρές ομάδες (2-3 ατόμων) για μικρότερο ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μέσα στα χρονικά όρια του ημερήσιου προγράμματός τους».

Ο μαθητής που βρήκε τη φωνή του χάρη στο King’s Speech

Από το ιστολόγιο της Άννας Παππά
Το σχολείο μπορεί να γίνει ένα μαγικό μέρος για τους μαθητές. Αρκεί οι δάσκαλοι να έχουν όχι μόνο όρεξη, αλλά στόχο ζωής να βοηθούν τα παιδιά τους.”Ο λόγος του Βασιλιά” ήταν η ταινία που παραδειγμάτισε και έδειξε τον δρόμο στον 16χρονο Musharaf Asghar που αντιμετωπίζει προβλήματα τραυλισμού, για να καταφέρει να μιλήσει σωστά.

Από διατροφικές διαταραχές πάσχουν και τα νεαρά αγόρια

Συνήθως οι διατροφικές διαταραχές σχετίζονται με τις νεαρές γυναίκες, αλλά μια νέα αμερικανική μελέτη έρχεται να αναδείξει ότι και οι νεαροί άνδρες έχουν εμμονή με την εμφάνισή τους και μπορεί να φτάσουν σε ακρότητες προκειμένου να έχουν το τέλειο σώμα. 

The Cristmas Factory... Διαφορετικά Χριστούγεννα στην Αθήνα

Το πιο πρωτότυπο, το πιο γλυκό, το πιο πολύχρωμο και πιο παραμυθένιο Christmas Factory του κόσμου είναι γεγονός.

Οι πύλες του «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, ανοίγουν από 6 Δεκεμβρίου 2013 και στους φιλόξενους χώρους τους ξετυλίγεται η μεγαλύτερη και πιο παραμυθένια Χριστουγεννιάτικη έκπληξη της Ελλάδας.

Η πλαγιοκεφαλία στα βρέφη!

Τα οστά του κρανίου ενός νεογέννητου είναι τόσο εύπλαστα ώστε σε κάποια σημεία μπορεί να έχουν εντελώς επίπεδη μορφή.

Του Κώστα Κομματά, Παιδιάτρου, www.opediatrosmou.gr

Έτσι, κάποια νεογέννητα μπορεί να έχουν ένα παράξενο σχήμα στο κεφάλι τους, εξαιτίας της πίεσης κατά τη διάρκεια του τοκετού. Κάτι τέτοιο είναι φυσιολογικό και διορθώνεται χωρίς καμιά παρέμβασή μας λίγο πριν κλείσει τους δύο μήνες ζωής.

Η Συγγρού του Σεφέρη

Το Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς προσκαλεί παιδιά 7-11 ετών με απώλεια όρασης και τους συνοδούς τους σε ένα πολυαισθητικό εργαστήρι εμπνευσμένο από στίχους του Σεφέρη για τη λεωφόρο Συγγρού την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ώρα 12.00-13.00.