Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Συλλογές: ένας ευχάριστος και εποικοδομητικός τρόπος για να περνάει το παιδί τον ελεύθερό του χρόνο.

Πολλά παιδιά κάνουν συλλογές από μικρή ηλικία. Μπορεί να μην τις ονομάζουν συλλογές, αλλά πραγματικά η συμπεριφορά τους απέναντι στα συγκεκριμένα αντικείμενα είναι παρόμοια με τη συμπεριφορά συλλεκτών: κάνουν οικονομίες για να τα αγοράσουν, τα βάζουν μέσα σε ειδικά κουτιά για να μην χαλάσουν, ενθουσιαζονται όταν βρίσκουν κάποιο που δεν έχουν, τα ανταλλάζουν, τα δείχνουν στους φίλους τους με περηφάνια, ξέρουν τα πάντα για αυτά. 

Χτυποκάρδια στα e-θρανία

Το μάθημα της Αλγεβρας άρχιζε από στιγμή σε στιγμή, αλλά ο καθηγητής ήταν ακόμη στο σπίτι του καθισμένος σε μια δερμάτινη καρέκλα.

Κι όμως, βρισκόταν ήδη μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας και παρακολουθούσε τους μαθητές του να έρχονται ένας-ένας για μάθημα, παρά το γεγονός ότι ούτε κι αυτοί είχαν βγει από τα σπίτια τους: ήταν μέσα στα δωμάτιά τους και εκείνος έβλεπε τα πρόσωπά τους σε μικρά κουτιά που εμφανίζονταν στην οθόνη του υπολογιστή του.

Πασχαλινό μπαζάρ για τα παιδιά των φυλακών

Σας περιμένουμε και φέτος στο πασχαλινό μπαζάρ του ξεblogαρίσματος το Σαββατοκύριακο 5,6 Απριλίου. Σε πείσμα των καιρών συνεχίζουμε την προσπάθεια για την καλυτέρευση της καθημερινότητας των περίπου 20 παιδιών έως 3 ετών που ζουν με τις φυλακισμένες μητέρες τους και των περίπου 90 άπορων κρατουμένων, στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θήβας.

Μαζεύουμε είδη πρώτης ανάγκης για τις φυλακισμένες και τα παιδάκια όπως: πάνες, είδη παιδικής περιποίησης, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, χαρτί υγείας, απορρυπαντικό για πλύσιμο ρούχων, υγρό καθαρισμού χώρου, σαπούνια, τηλεκάρτες κ.ά. 

Πασχαλινή γιορτή για τα παιδιά στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

Το Σάββατο 5 Απριλίου 2014 από τις 11:00 μέχρι τις 13:00 τα Εργαστήρια Δημιουργικής Έκφρασης του Τελλογλείου πραγματοποιούν την καθιερωμένη Πασχαλινή Γιορτή για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους του Ιδρύματος!