Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Πρόγραμμα Έγκαιρης Παρέμβασης του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών



Υγεία και εκπαίδευση: Οι κανόνες υγιεινής σώζουν ζωές

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, που προκαλούνται από την κακή υγιεινή και την έλλειψη ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας, υπάρχουν διάφορα προγράμματα που μπορούν να βοηθήσουν με τον καλύτερο τρόπο τους ανθρώπους να μάθουν πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους.

Στις 5 Σεπτεμβρίου εφέτος η έναρξη της σχολικής χρονιάς

Στις 5 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει εφέτος το σχολικό έτος, δηλαδή μία εβδομάδα νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές, όταν το σχολικό έτος ξεκινούσε στις 11 ή στις 12 του μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», έχει ήδη αποφασιστεί η ημερομηνία έναρξης του νέου έτους και αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Το νέο σχολικό έτος θα ξεκινήσει στις 5 Σεπτεμβρίου και αντίστοιχα θα τελειώσει στις 15 Ιουνίου 2015 για τα δημοτικά σχολεία, στις 31 Μαΐου για τα γυμνάσια και τα λύκεια και στις 21 Μαΐου για τη Γ' τάξη του λυκείου. Στα γυμνάσια και στα λύκεια εφέτος η σχολική χρονιά θα λήξει στις 21 Μαΐου.

Πού θα ιδρυθούν για πρώτη φορά Πειραματικά σχολεία

Το σχεδιασμό για τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία, με ορίζοντα το 2020, παρουσίασε την Πέμπτη 3 Απριλίου ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθανάσιου Κυριαζή, του Προέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Σωτήρη Γκλαβά, του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, Γεωργίου Καλκάνη, καθώς και των μελών της ΔΕΠΠΣ. 

Πασχαλινές Δημιουργίες στις Παιδικές Βιβλιοθήκες

Σειρά εκδηλώσεων – χειροτεχνιών διοργανώνονται με αφορμή το Πάσχα και προσκαλούμε τους μικρούς μας φίλους να ξεδιπλώσουν το ταλέντο και τη δημιουργική τους φαντασία.

1o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή του Σχολικού Συμβούλου της 9ης Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, το 12/Θ Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Καλαβρύτων, συνδιοργανώνει με την Επιστημονική Εταιρεία “European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο” και το Δήμο Καλαβρύτων το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου.