Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Οι 10 καλύτεροι τρόποι για να ελέγξει το παιδί σας το θυμό του

Από όλα τα συναισθήματα που μπορούν να βάλουν το παιδί μας σε μπελάδες, ο θυμός είναι αυτό που έρχεται πρώτο στη λίστα. Την στιγμή που η μελαγχολία και το άγχος κάνουν το παιδί δυστυχισμένο, ο θυμός οδηγεί σε μπελάδες: τιμωρίες, αποβολές και μια σειρά από άλλες αρνητικές συνέπειες που κάνουν το παιδί μας να υποφέρει. 

Η ασφάλεια του παιδιού στο αυτοκίνητο

Κανόνες που πρέπει να τηρούνται για το κάθισμα του αυτοκινήτου 
Η χρήση του παιδικού καθίσματος είναι υποχρεωτική, διότι προβλέπεται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), όμως πάνω από όλα είναι μια ένδειξη αγάπης προς το παιδί σας.
Στις ευρωπαϊκές χώρες προβλέπεται γενικά από το νόμο, όλοι οι επιβάτες να χρησιμοποιούν τα κατάλληλα συστήματα συγκράτησης όταν μετακινούνται με αυτοκινητο. ζώνη ασφαλείας για τους ενήλικες και παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου για τα παιδιά.

Πόσο "μετράει" μία μονάδα στις πανελλήνιες εξετάσεις;

Όσο οι πανελλήνιες εξετάσεις πλησιάζουν οι υποψήφιοι αγωνιούν όλο και περισσότερο, όχι άδικα, όπως θα δούμε. Μία μονάδα διαφορά σ’ ένα μάθημα μπορεί να κάνει το όνειρο πραγματικότητα ή να το απομακρύνει. Μία μονάδα διαφορά μπορεί να προκύψει από πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

14.000 ευρώ κοστίζει το «εισιτήριο» για ΑΕΙ-ΤΕΙ

Χαμογελά συγκαταβατικά όταν τη ρωτώ εάν είχε σκεφθεί να μη στείλει τα παιδιά της σε φροντιστήριο για να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις. «Θα μπορούσα, καθώς ήταν πολύ καλοί μαθητές και με εκπαιδευτικές βάσεις. Ομως, δεν το έκανα. Δεν το τόλμησα. Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι τόσο ανταγωνιστικές, που το φροντιστήριο κρίνεται απαραίτητο. Εχει καθιερωθεί απόλυτα, με αποτέλεσμα να έχει υποκαταστήσει το σχολείο. Και δυστυχώς, όσο καλός και εάν είναι ένας μαθητής, ποιος γονιός θα ρισκάρει να μην τον στείλει στο φροντιστήριο όταν όλοι οι συμμαθητές του πηγαίνουν;» παρατηρεί, μιλώντας στην «Κ», η 48χρονη βιβλιοπώλης Σοφία Λινάρδου.

«Να μπω κάπου με την πρώτη, γιατί δεύτερη δεν θα υπάρξει!»

Υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν αλλάζουν ποτέ: αργά το απόγευμα, η Κάνιγγος γεμίζει μαθητές. Απ’ τα κτίρια βγαίνουν παιδιά, κι η μόνη διαφορά με δέκα χρόνια πριν, είναι πως τώρα στα πεζοδρόμια περιμένουν γονείς, γιατί στα γύρω στενά με την κρίση τα πράγματα έχουν αγριέψει. Κατά τα άλλα όμως, όπως ο ήλιος πέφτει, το σακίδιο στον ώμο, το βιβλίο στο χέρι, και «πώς πήγες;» με το που ανοίγει η πόρτα του αυτοκινήτου.

«Παιχνίδια… φαντασίας» στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου

Τετάρτη 9 Απριλίου, 5.30 – 7.00 και 7.00 – 8.30 το απόγευμα 

Πάρτε τη φαντασία σας και ελάτε να παίξουμε παιχνίδια ατομικά αλλά και ομαδικά... Όποιος καταφέρει να σπάσει το «φαντασιόμετρο» αναδεικνύεται νικητής.