Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Οι έφηβοι επηρεάζουν τους φίλους τους να ξεκινήσουν το κάπνισμα, αλλά όχι να το σταματήσουν

Σύμφωνα με νεα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Health and Social Behavior, οι έφηβοι που καπνίζουν μπορούν να επηρεάσουν τους φίλους τους να ξεκινήσουν το κάπνισμα σε μεγαλύτερο βαθμό από τους μη καπνίζοντες που παροτρύνουν τους φίλους τους να το σταματήσουν. 

Προβολή: With A Piece of Chalk

Εικονική βία και επιθετικότητα παιδιού

Η επιθετική συμπεριφορά αυξάνεται όταν ανταμείβεται
Θα μπορούσε η εικονική-συμβολική βία να ενθαρρύνει τα παιδιά να μετέχουν στην πραγματική βία;

Τα ερευνητικά δεδομένα αναφέρουν ότι τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας μιμούνται τις βίαιες ενέργειες προτύπων που εμφανίζονται στις τηλεοπτικές σειρές, καθώς και αυτές που πραγματώνονται μπροστά τους. Η επιρροή αυτή γίνεται πιο ισχυρή όταν το επιθετικό πρότυπο προβάλλεται ως επιτυχημένο και δημοφιλές. Αυτό το ερευνητικό αποτέλεσμα είναι πολύ σημαντικό, δεδομένου του ότι οι τηλεοπτικοί ήρωες, προκειμένου να επιτύχουν τους προσδοκώμενους στόχους τους, χρησιμοποιούν βίαιες μεθόδους και ακόμη αυτές οι βίαιες μέθοδοι προβάλλονται ως επιτυχημένες.

Εκπαίδευση και σχολική διαρροή

Η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση (VET) συμβάλλει ώστε να μειώνονται τα ποσοστά πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου, όπως δείχνουν τα πρώτα ευρήματα πανευρωπαϊκής μελέτης του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (cedefop).

Φωνές των Παιδιών - Εκστρατεία Ευρωπαϊκής Ένωσης - UNICEF

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η UNICEF ξεκινούν την εκστρατεία:
«Φωνές των Παιδιών σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης»
#fonestonpaidion

O Έλληνας Πρεσβευτής της εκστρατείας της UNICEF, Παύλος Τσίμας μαζί με σειρά σημαντικών προσωπικοτήτων διεθνούς εμβελείας, βοηθάει να ακουστούν οι φωνές των παιδιών 

«Πατέντα»... αλεξίσφαιρων στρωμάτων για σχολεία στις ΗΠΑ

Η επίθεση στο γυμνάσιο του Ορεγκον, το πιο πρόσφατο περιστατικό σε μία ατελείωτη, όπως φαίνεται, σειρά τραγωδιών σε αμερικανικά σχολεία, έκανε τον Μπαράκ Ομπάμα να δηλώσει ντροπιασμένος που η χώρα έχει καταλήξει σχεδόν να «συμφιλώνεται» με τις ένοπλες επιθέσεις σε εκπαιδευτικά ιδρύματα.