Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Προβολή: #LikeAGirl


"Τρέξε σαν κορίτσι", "χτύπα σαν κορίτσι", "πάλεψε σαν κορίτσι". Δείτε το βίντεο και ας αναρωτηθούμε από πότε το "σαν κορίτσι" απέκτησε προσβλητικό χαρακτήρα. Εσείς, πώς θα δρούσατε "σαν κορίτσι"; Δείτε σχετικά (1) και (2)

Δικαιούστε να στείλετε το παιδί σας σε δημόσιο παιδικό σταθμό; Δείτε τα κριτήρια

Την ερχόμενη Τρίτη 1η Ιουλίου πρόκειται να δημοσιοποιηθεί, η προκήρυξη για την φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ για παιδιά με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ).Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά από εμπροσθοβαρή προσπάθεια του υπουργείου Εργασίας, διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του προγράμματος και την κάλυψη για τη σχολική χρονιά 2014 - 2015 περίπου 68.502 θέσων, όσων δηλαδή είχαν διατεθεί και κατά το προηγούμενο έτος.

“weiß” – η κανονικοποίηση της έμφυλης βίας

Ένα μικρό κορίτσι που παίζει με το κουκλόσπιτό του, δοκιμάζει τα καλλυντικά της μαμάς του. Στη συνέχεια διασχίζει όλο χαρά το, γεμάτο με οικογενειακές αναμνήσεις, σπίτι, για να πάει να βρει τη μαμά στην κρεβατοκάμαρα. Όταν συναντιούνται, καταλαβαίνουμε και τη σημασία αυτού του παιχνιδιού…
Το φιλμ είναι της Γερμανίδας δημιουργού Julia Peters και διαρκεί 3.40′.
Επιμέλεια Δήμητρα Σπανού για το  fylosykis

Έλεγχος του υπ. Παιδείας στα βαθμολογικά στοιχεία της Α' Λυκείου

Έλεγχο θα κάνει το υπουργείο Παιδείας στα βαθμολογικά στοιχεία που αφορούν τις επιδόσεις των μαθητών εφέτος στην Α' Λυκείου όπου εφαρμόστηκε για πρώτη φορά ο θεσμός της Τράπεζας Θεμάτων. Οι εκπρόσωποι του υπουργείου ωστόσο επαναλάμβαναν την Τετάρτη σε όλους τους τόνους ότι ο νέος θεσμός είναι πολύ σημαντικός για την εκπαιδευτική διαδικασία και οι όποιες δυσλειτουργίες από την εφαρμογή του αφορούν απλά την πρώτη χρονιά εφαρμογής του.

Η τρομακτική φαντασία των παιδιών


Ο φωτογράφος Arthur Tress, σκηνοθετεί την τρομακτική φαντασία των παιδιών και τη φωτογραφίζει σε μία προσπάθεια να ξορκίσει τους εφιάλτες τους.

Ένα από τα βασικά προτερήματα των παιδιών είναι η μοναδική τους ικανότητα να ενεργοποιούν τη φαντασία τους, μακριά από τους κανόνες της λογικής και των πρέπει, συνθέτοντας εξαιρετικές ιστορίες που... μόνο ένα παιδί θα μπορούσε να σκεφτεί. Στη φαντασία των παιδιών, τα άψυχα αντικείμενα μπορούν να μιλούν, οι ήρωες παραμυθιών εμπλέκονται με τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, ο λύκος χωράει κάτω από το παιδικό τους κρεββάτι και το φεγγάρι μπορεί να ξαπλώσει στο μαξιλάρι τους για να τους διηγηθεί μία ωραία ιστορία. Οι μάγισσες με τις σκούπες τους πετούν από χώρα σε χώρα ενώ οι σκιές έχουν την ικανότητα να τρυπώσουν από το παράθυρο του δωματίου τους για να τα κλέψουν και να τα μεταφέρουν σε άλλα μέρη.

Γιατί τα παιδιά προτιμούν συγκεκριμένα φαγητά;

Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι οι πρώτες γευστικές εμπειρίες του παιδιού σας μπορούν να καθορίσουν το είδος φαγητών που απολαμβάνει καθώς μεγαλώνει; 

Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει τρεις κρίσιμες περιόδους που μπορούν να διαμορφώσουν τις διατροφικές συνήθειες κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας.

Νέες διευκρινίσεις για βαθμολόγηση εξετάσεων στο Λύκειο

Διευκρινίσεις δόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας για τα θέματα βαθμολόγησης των εξετάσεων στο Λύκειο καθώς πολλά σχολεία χρησιμοποίησαν εφέτος λανθασμένα στοιχεία και βαθμολόγησαν με διαφορετικό τρόπο τα γραπτά των μαθητών που έδωσαν προαγωγικές εξετάσεις. Το θέμα δεν σχετίζεται ωστόσο με τις εξετάσεις στην Α΄τάξη του Λυκείου και την Τράπεζα Θεμάτων, για την πρώτη εφαρμογή της οποίας θα γίνει ελεγχος και σύγκριση των περυσιονών και των εφετινών στοιχείων.

Πρόγραμμα "Διατροφή" στα σχολεία: Ενα παιδί μετράει τ' άστρα

Στοιχεία-σοκ για το φαινόμενο της ασιτίας στα Eλληνόπουλα, αποκαλύπτει η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του Προγράμματος ΔIATPOΦH, που αφορά στην παροχή δωρεάν γευμάτων σε σχολεία και εφαρμόστηκε φέτος σε περισσότερους από 60.000 μαθητές.