Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί να μην επιλέξω για το παιδί μου μαθήματα στο σπίτι;

Τα μαθήματα των παιδιών στο σπίτι είναι πολύ βολικά από άποψη χρόνου και μετακινήσεων, ιδίως στην περίπτωση που το άτομο που έχει αναλάβει τη μεταφορά του παιδιού στις διάφορες δραστηριότητες εκτός σπιτιού δεν διαθέτει μεταφορικό μέσο.

Ωστόσο, η πραγματοποίηση των μαθημάτων στο χώρο του εκπαιδευτικού/ ειδικού παιδαγωγού/ λογοθεραπευτη κλπ έχει αρκετά πλεονεκτήματα:

Μάκης Καλαράς-Αλέξανδρος Ταξιλδάρης: Η ζωή με αναπηρία μπορεί να είναι συναρπαστική

Τους γνωρίσαμε από τις επιτυχίες τους στους Παραολυμπιακούς της Αθήνας το 2004. Όμως η σπουδαιότερη νίκη του Μάκη (ασημένιο στη δισκοβολία) και του Αλέξανδρου (ασημένιο στην κολύμβηση) είναι η εθελοντική συμμετοχή στο σύλλογο «Περπατώ».

«Ο σύλλογος ατόμων με κινητικά προβλήματα και φίλων νομού Ροδόπης Περπατώ είναι μια ΜΚΟ που δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2002, από μια παρέα ανθρώπων με κινητική αναπηρία ή γονέων παιδιών με αναπηρία, που ζουν ή κατάγονται από την Κομοτηνή και ένιωθαν πως κάτι έπρεπε να γίνει ούτως ώστε να οργανωθεί και να πληροφορηθεί σωστά η κοινωνία μας γύρω από τα θέματα της κινητικής αναπηρίας» εξηγεί ο Αλέξανδρος, εμπνευστής της κίνησης.

Πώς βλέπει ένας άνθρωπος που χάνει την όρασή του;

Ο Marc Muszynski πήγαινε ακόμη νηπιαγωγείο όταν ο οφθαλμίατρος διαπίστωσε ότι θα έχανε τελικά την όρασή του λόγω εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Ο νεαρός παρουσιάζει εκ γενετής μετάλλαξη στο γονίδιο ABCA4, με αποτέλεσμα τη σταδιακή απώλεια των κυτταρικών φωτοϋποδοχέων.

Μπορούν οι γονείς να ανήκουν στο ίδιο φύλο;

Φεβρουάριος 2014
Το γαλλικό «Le Figaro Magazine» δημοσιεύει άρθρο-ρεπορτάζ με τίτλο «Τα μωρά των 150.000 δολαρίων», στο οποίο παρουσιάζεται, μεταξύ άλλων, η ιστορία ενός ζευγαριού από τη Νότια Καλιφόρνια, του 44χρονου Ρόμπερτ και του 38χρονου Μάικλ, οι οποίοι μεγαλώνουν μαζί τα τρία παιδιά που απέκτησαν με τη συνδρομή παρένθετης μητέρας. Αναζητώντας μια αντίστοιχη «ελληνική» περίπτωση, οδηγηθήκαμε συμπτωματικά στην ίδια Πολιτεία, μέσω Αθήνας.

Παιδί και αλλαγή σχολείου λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων!

Πολλοί γονείς λόγω εργασίας οι περισσότεροι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την Πόλη που μένουν για να πάνε σε μία άλλη. Τι γίνεται όμως με τα παιδιά που μετά τις διακοπές επιστρέφουν σε διαφορετικό σχολείο; Πόσο εύκολο είναι να προσαρμοστούν ξανά; Μόλις που «βολεύτηκαν» και πρέπει να αλλάξουν περιβάλλον, φίλους και σχολείο; Πάντα μια προσαρμογή θα είναι δύσκολη σε όποια ηλικία και αν βρίσκεται το παιδί ακόμη και αν είναι κοινωνικό. Εάν χάσει την «ρουτίνα» του βγαίνει έξω από τα νερά του.

Μαθαίνοντας με ηλεκτρονικό παιχνίδι: Φωτοσύνθεση και Γενετική

Η Possible Worlds έχει δημιουργήσει ηλεκτρονικά παιχνίδια για ένταξή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Σχετίζονται με συγκεκριμένες έννοιες – ενότητες των Επιστημών της Φύσης και στοχεύουν να διευκολύνουν τους εκπαιδευτικούς να αντιμετωπίσουν κοινές παρανοήσεις των μαθητών. Δεν είναι γενικού τύπου παιχνίδια, αλλά κατασκευασμένα για να ενταχθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Δύο από αυτά αφορούν τη Βιολογία: η Κληρονομικότητα και η Φωτοσύνθεση.

Τα χέρια που ανακαλύπτουν και σώζουν

H έγκαιρη διάγνωση, επιμένουν οι γιατροί, είναι το σημαντικότερο όπλο που διαθέτουν σήμερα κατά του καρκίνου του μαστού. Στην Ελλάδα 5.000 γυναίκες διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο με καρκίνο του μαστού, ενώ ο τύπος αυτός καρκίνου αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες του ανεπτυγμένου κόσμου και ο πρώτος σε γυναίκες μεταξύ 50 και 60 ετών.