Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Μαθητές με πολύ μεγάλες δυσκολίες στις τάξεις γενικών γυμνασίων.

Quino, Μαφάλντα, αρ. 9, εκδόσεις Παρά Πέντε 1991
Η παρουσία μαθητών με πολύ μεγάλες δυσκολίες στις τάξεις γενικών δημόσιων και ιδιωτικών γυμνασίων δεν είναι κάτι σπάνιο. Είτε εξαιτίας των απόψεων και των επιθυμιών των γονιών, είτε εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλων εκπαιδευτικών δομών και προγραμμάτων, πολλοί μαθητές με σημαντικές νοητικές δυσκολίες βρίσκονται στις γενικές τάξεις, μολονότι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν. Τι γίνεται με αυτούς τους μαθητές και πώς μπορούμε σαν εκπαιδευτικοί να τους βοηθήσουμε;

Συνταγή: Μuffins με κομμάτια σοκολάτας και μπανάνα

Τα muffins είναι ένα από τα πιο εύκολα σπιτικά σνακ που μπορείτε να ετοιμάσετε ώστε να πάρουν τα παιδιά στο σχολείο ως κολατσιό. Είτε αλμυρά είτε γλυκά τα παιδιά τα γεύονται με μεγάλη ευχαρίστηση! Σήμερα σας προτείνουμε να μια γλυκιά εκδοχή τους με κομματάκια σοκολάτας και μπανάνα.

Κίνδυνος διαβήτη για τα παιδιά που δεν τρώνε πρωινό

Τα παιδιά που παραλείπουν το πρωινό γεύμα αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου ΙΙ, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο PLoS Medicine

Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που επιβεβαιώνει τέτοια σχέση στα παιδιά, καθώς μέχρι σήμερα οι έρευνες είχαν εδραιώσει τη σχέση διαβήτη τύπου ΙΙ και παράλειψης του πρωινού σε ενήλικες. 

Καθιερώνεται Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού καθιερώνεται από το υπουργείο Παιδείας, στα πλαίσια των δράσεων που αφορούν το «κοινωνικό σχολείο». Ημέρα σχολικού αθλητισμού θα είναι από εφέτος η πρώτη Δευτέρα κάθε Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους και την ημέρα αυτή δεν θα γίνονται μαθήματα.

Good Morning, Bonjour, Guten Morgen

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, η εκμάθηση μιας ή και περισσότερων ξένων γλωσσών είναι απαραίτητο εφόδιο για τους νέους, στην παγκοσμιοποιημένη αγορά εργασίας. Η μελλοντική επιτυχία και επαγγελματική επιτυχία πλέον εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις δεξιότητες και τα εφόδια του ατόμου, στο πλαίσιο μιας κοινωνίας που εξελίσσεται συνεχώς. Η εκμάθηση μιας γλώσσας έχει πάψει να είναι χόμπι. Είναι αναγκαιότητα. Πότε είναι η κατάλληλη ηλικία, λοιπόν, για να μάθει το παιδί την πρώτη γλώσσα, πέραν της μητρικής, πως μπορούν οι γονείς να το βοηθήσουν και να καταλάβουν την κλίση του; Και αν «χαθεί το τρένο» σε μικρή ηλικία, πόσο εύκολο είναι να αφήσετε τα πτυχία για μεγαλύτερη ηλικία;

ΕΛΣΤΑΤ: Τα παιδιά ακολουθούν το επάγγελμα των γονέων

Την άμεση επίδραση του επαγγέλματος των γονέων στην απόφαση για το τι επάγγελμα θα ακολουθήσουν τα παιδιά τους, καταδεικνύει έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για την διαγενεακή επαγγελματική κινητικότητα.

Νέα βιβλία Λυκείου για το σχολικό έτος 2014-15

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι για το σχολικό έτος 2014-2015 έχουν προκύψει οι εξής αλλαγές στα διδακτικά βιβλία του Λυκείου:

Α) Βιβλία που καταργούνται