Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Νυχτερινές εφιδρώσεις στα παιδιά

Νυχτερινές εφιδρώσεις σε παιδιά είναι η έντονη εφίδρωση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Οι γονείς συνήθως παραπονιούνται ότι το παιδί τους ιδρώνει τόσο πολύ που είναι υποχρεωμένοι να αλλάζουν πιτζάμες του παιδιού κατά τη διάρκεια της νύκτας. Ένα παιδί που πάσχει από νυχτερινές εφιδρώσεις μπορεί να ιδρώνει τόσο πολύ που ακόμα και το στρώμα του κρεβατιού μπορεί να φαίνεται βρεγμένο. Μερικά παιδιά αρχίζουν να ιδρώνουν από την ώρα που πάνε στο κρεβάτι για ύπνο, ενώ άλλα παιδιά δεν αρχίζουν να ιδρώνουν μέχρι αργά το βράδυ. Οι νυκτερινές εφιδρώσεις είναι συχνό φαινόμενο μεταξύ των παιδιών και συνήθως δεν κρύβουν κάποια παθολογική κατάσταση.

Εσείς θα εμβολιάσετε το παιδί σας;

Η αμφισβήτηση των εμβολιασμών οδηγεί σε απώλεια της ανοσίας της κοινότητας, αύξηση της επίπτωσης των λοιμωδών νοσημάτων και σε βαθμιαία επανεμφάνιση νοσημάτων που σήμερα ελέγχονται, με σοβαρότατες συνέπειες -από νοσηρότητα μέχρι χρόνιες παραλύσεις ή ακόμη και θάνατο- επισημαίνει ο επίκουρος καθηγητής Παιδιατρικής - ΛοιμωξιολογίαςΧαράλαμπος Ανταχόπουλος.

Ποια είναι τα σημάδια της υπερκόπωσης ως αποτέλεσμα της προπόνησης στα παιδιά;


Η υπερκόπωση ως αποτέλεσμα της προπόνησης είναι αρκετά σύνθετο φαινόμενο, οι ακριβείς αιτίες του οποίου δεν έχουν ακόμη κατανοηθεί πλήρως. Η πρόληψη είναι δύσκολη, μια και τα συμπτώματα διαφέρουν από παιδί σε παιδί, ενώ δεν υπάρχουν ξεκάθαρα προειδοποιητικά σημάδια. Πάντως, από τη στιγμή που έχει διαγνωστεί υπερκόπωση, κατά γενική παραδοχή η μοναχική θεραπεία είναι η παρατεταμένη ανάπαυση.

Νανά Νικολάου: Τα παιδιά είναι ένα κοινό αυθόρμητο, ειλικρινές και «σοφό»

Συνέντευξη στο in.gr (Μαρία Παπουτσή)
O Τομ Σόγιερ υπήρξε η αφορμή για συζήτηση με τη Νανά Νικολάου που υπογράφει τη διασκευή και τη σκηνοθεσία της παράστασης "Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ" του ήρωα που όλοι λατρεύουμε.

Τα διατροφικά πρότυπα αναπτύσσονται στην παιδική ηλικία – Τι να προσέξουν οι γονείς

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της Παχυσαρκίας σήμερα, τα στοιχεία της ΠΟΥ που δείχνουν ότι τα Ελληνόπουλα είναι τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Eυρώπη, αλλά και την προσπάθεια που γίνεται από το υπ. Παιδείας για την καταπολέμησή της στο πλαίσιο δημιουργίας ενός «Κοινωνικού Σχολείου», η «δημοκρατική» επικοινώνησε με τον Διατροφολόγο Εμμανουήλ Μοράρη, ο οποίος απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις.