Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Πώς μπορούμε να διδάξουμε στα παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες να αφήνουν κενά μεταξύ των λέξεων όταν γράφουν.

Πολλά παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες δυσκολεύονται κατά την παραγωγή γραπτού λόγου. Τα κείμενά τους, μεταξύ των άλλων, είναι ιδιαίτερα δυσανάγνωστα, καθώς εκτός από τον άσχημο γραφικό χαρακτήρα, τα διαστήματα ανάμεσα στις λέξεις είναι πολύ μεγάλα, πολύ μικρά ή ακόμα και ανύπαρκτα. Το αποτέλεσμα είναι η παραγωγή κειμένων που δεν μπορούν να διαβαστούν ούτε από τα ίδια τα παιδιά. 

Τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τους μαθητές αυτούς; Πώς μπορούμε να τους μάθουμε να αφήνουν σωστές απόστάσεις ανάμεσα στις λέξεις που γράφουν; Δείτε μερικές απλές ιδέες. 

Εκπαιδευτικό υλικό της Unicef

Σχολείο δεν είναι μόνο μαθηματικά και γλώσσα. Βοηθήστε τους μαθητές σας να καταλάβουν τις έννοιες της βίας, της κακοποίησης, της πείνας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την αξία της εκπαίδευσης και της ειρήνης μέσα από το κατάλληλα σχεδιασμένο υλικό της Unicef.

Κέικ cookies and cream

Ένα κέικ γεμιστό με μπισκότα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Η συνταγή είναι του Γρηγόρη Γαστερατου

Δε θα λειτουργήσουν τα νηπιαγωγεία των Τριών Ιεραρχών

Συμπληρωματικές οδηγίες απέστειλε η Διεύθυνση Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης Π.Ε για τον εορτασμό της εορτής των Τριών Ιεραρχών. Σύμφωνα λοιπόν με αυτές την 30η Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών, τα νηπιαγωγεία δε θα λειτουργήσουν (άρθρο 4. §. 1ε του Π.Δ. 200/98 (ΦΕΚ 161Α). Την ημέρα αυτή το διδακτικό προσωπικό θα πάρει μέρος στον εκκλησιασμό και στις σχετικές εκδηλώσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής. 

Πίτσα με συνταγή… γιατρού στις ΗΠΑ

Οι ανήλικοι στις Ηνωμένες Πολιτείες καταναλώνουν τόση πολλή πίτσα, που κάποιοι επιστήμονες θέλουν να την κατατάξουν στην κατηγορία ανθυγιεινών τροφίμων, στην οποία βρίσκονται ήδη τα φαστ φουντ και τα ποτά και αναψυκτικά με ζάχαρη. 

Video σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης για παιδιά, διχάζει

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση έχει πολλές μορφές έκφρασης, όταν αποδέκτες είναι τα παιδιά. Η παρακάτω ιδέα, ακόμη και εάν αποτύχει ως προς τον εκπαιδευτικό της στόχο, έχει καταφέρει σε λίγες μόλις ημέρες, να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του κόσμου.

Εφηβοι Μπόνι και Κλάιντ, επί δύο εβδομάδες

Αδοξο τέλος είχε η περιπέτεια ενός ζευγαριού εφήβων, οι οποίοι προσπάθησαν να υποδυθούν ανεπιτυχώς τους Μπόνι και Κλάιντ προτού καταλήξουν στα χέρια της αστυνομίας της Φλόριντα. Επί δύο εβδομάδες, όμως, έζησαν περιπετειωδώς τον έρωτά τους διαπράττοντας πληθώρα αδικημάτων σε όλες τις νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Νιγηρία: Τα παιδιά χάνουν τα σπίτια τους, τα σχολεία και τη ζωή τους ως αποτέλεσμα της βίας

Τα παιδιά που πλήττονται από τις ολέθριες συνέπειες των συγκρούσεων στη Νιγηρία, χάνουν τα σπίτια τους, μένουν χωρίς εκπαίδευση και διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Σεμινάριο για τη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους στο σχολείο

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Α. Μαυρίδου, σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Επισκοπής και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας διοργανώνει την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015,στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Έρια» στη Νάουσα σεμινάριο με θέμα τη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους στο σχολείο.