Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Σεμινάριο: Μαθαίνοντας το παιδί να αγαπάει το βιβλίο (29.03.2015)


Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015 
Ώρα έναρξης: 10:00 

Εισηγήτρια: Ιωάννα Αγγέλου 
Ειδική παιδαγωγός – Νηπιαγωγός 

Ανοιξιάτικη Μαφάλντα

Λατρεμένη Μαφάλντα...

Γιατί να μάθω στο παιδί μου σκάκι;

Ένα από τα αρχαιότερα παιχνίδια λογικής, το σκάκι αποδεδειγμένα είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να ακονίσετε το μυαλό σας. Τι οφέλη, όμως, μπορεί να έχει το να μάθετε στο παιδί σας να παίζει σκάκι; 

Πρώτα απ’ όλα, δεν υπάρχει κάποια «σίγουρη» ηλικία για να ξεκινήσουμε να ασχολούμαστε με το σκάκι, και θα μπορούσαμε να πούμε πως εξαρτάται από το άτομο. Υπάρχουν παιδιά που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για το παιχνίδι από μικρή ηλικία, αλλά αν έπρεπε να κάνουμε μια γενίκευση, γύρω στα 7-8 είναι η περίοδος που το παιδί σας θα καταφέρει να κατανοήσει τους βασικούς κανόνες με μεγαλύτερη ευκολία. 

Άναψε "Μπλε για τον Αυτισμό" από το Autism Speaks σε όλη την Ελλάδα μέσω του NOESI.gr

To NOESI.gr αναλαμβάνει πρεσβευτής στην Ελλάδα της παγκόσμιας καμπάνιας του Autism Speaks? για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού ανάβοντας το μπλε φως σε κτήρια για την καμπάνια LIUB.

Η καμπάνια "Άναψε Μπλε Φως για τον Αυτισμό" είναι μια πρωτοβουλία του Autism Speaks, που υλοποιείται από το NOESI.gr. Στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού, την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αυτισμό, στις 2 Απριλίου, με τις δράσεις "Φορέστε Μπλε" και "Ανάψτε Μπλε Φως". Μπορείτε να απευθυνθείτε στο NOESI.gr μέσω της σελίδας επικοινωνίας εδώ για να σας στείλουμε αφίσες της δράσης, που μπορείτε να αναρτήσετε σε κοινόχρηστους χώρους και ιστοσελίδες ή να πάρετε πληροφορίες πώς μπορείτε να φωτίσετε ...μπλε ένα κτίριο ή κάποια εγκάτασταση!

Τι είναι η Διπολική Διαταραχή;

Παλαιότερα την ονόμαζαν Μανιοκατάθλιψη, πλέον το άκουσμα της Διπολικής Διαταραχής (ΔΔ) δεν προκαλεί τον τρόμο που προκαλούσε κάποτε, αφού με την κατάλληλη αγωγή και θεραπεία, το άτομο μπορεί να είναι απόλυτα λειτουργικό. Επειδή υπάρχουν πολλές παρανοήσεις και παρεξηγήσεις σχετικά με τη Διπολική Διαταραχή ζητήσαμε από τον Δρ. Ιωάννη Μάλλιαρη, Ψυχολόγο, Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας, να μας εξηγήσει τι ακριβώς είναι η Διπολική Διαταραχή, ποια είναι η συμπτωματολογία της και τι μπορεί να κάνει κάποιος για να την αντιμετωπίσει.

Παιδιά που εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα κινδυνεύουν από καρδιαγγειακά στο μέλλον

Νέα έρευνα υπέδειξε ότι παιδιά που εκτίθενται στο κάπνισμα των γονέων μπορεί ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας ως ενήλικες σε σχέση με παιδιά των οποίων οι γονείς δεν κάπνιζαν.

H απίστευτη εκπαιδευτική επανάσταση της Φινλανδίας

Χώρα-πρότυπο στον χώρο της Εκπαίδευσης παγκοσμίως, με μαθητές «σαΐνια» που παραδοσιακά διαπρέπουν στους διεθνείς διαγωνισμούς, η Φινλανδία προετοιμάζει το έδαφος για μια... πραγματικά ριζοσπαστική μεταρρύθμιση που θα αλλάξει συθέμελα το πρόγραμμα, τον τρόπο αλλά και την ίδια την ουσία της διδασκαλίας στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Κύκλος Συναντήσεων για βρέφη με τους γονείς τους στο Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα

Το Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα – Ξένια Καλογεροπούλου σε συνεργασία με τοChild'SpaceAthens οργανώνουν κύκλο συναντήσεων για βρέφη μαζί με τους γονείς τους, από το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015.

Διάκριση μαθητών του Πειραιά σε διεθνή διαγωνισμό

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, βράβευσε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την ομάδα «Zanneio Stradust» από το Ζάννειο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Πειραιά, για την κατάκτηση της 2ης θέσης σε διεθνή διαγωνισμό της NASA, του ΜΙΤ και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος.

Νιγηρία: Παιδιά προς πώληση

Πέρα από τη φρίκη του πολέμου με τη Μπόκο Χαράμ που τους έχει κάνει πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα, τα παιδιά της Νιγηρίας έχουν να αντιμετωπίσουν και το traff

Σύμφωνα με τη UNICEF, οι πρόσφυγες στη Νιγηρία μέχρι τώρα, έχουν φτάσει το 1 εκατομμύριο. Σε ρεπορτάζ του CNN αναφέρεται πως πολλά από τα παιδιά, πωλούνται σε όποιον ενδιαφέρεται έναντι του ποσού κατά μέσο ορο των 500 δολαρίων.