Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Διαβάζουμε: Σχεδία Απριλίου


Τι είναι ο Σχολικός Ψυχολόγος;

Ο σχολικός ψυχολόγος είναι ο επαγγελματίας που βοηθά με συστηματικό και επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο τα παιδιά, τους εφήβους, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και όλη τη σχολική κοινότητα να αναπτυχθούν στον ακαδημαϊκό, ορθολογικό (συμπεριλαμβάνεται ο γνωσιακός), συναισθηματικό, συμπεριφορικό και κοινωνικό τομέα.

Σπάζοντας τα ταμπού για τον αυτισμό

«Μια κοινωνία φιλική προς τον αυτισμό είναι φιλική και προς όλους μας». Μέσα από αυτή τη φράση η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Ε.Ε.Π.Α.Α.) συνεχίζει την προσπάθεια για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό.

Παρακαταθήκη φωτογραφιών των παιδιών από τους γονείς στο Facebook

H μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης στο Διαδίκτυο ανακοίνωσε την δυνατότητα δημιουργίας συλλογών φωτογραφιών των παιδιών των μελών του, με την προσθήκη ετικετών.

Πόσο χρόνο αφιερώνετε στα παιδιά σας; Νέα έρευνα σας απαλλάσσει από ενοχές!

Γράφει ο Μάνος Σιγανός στο pathfinder

Πολλοί γονείς αισθάνονται συχνά ένοχοι επειδή πιστεύουν ότι ο χρόνος που αφιερώνουν στα παιδιά τους δεν είναι αρκετός. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει μια διαδεδομένη παραδοχή ότι ο χρόνος που αφιερώνουν οι γονείς, και ιδίως οι μητέρες, αποτελεί το κλειδί που θα εξασφαλίσει στα παιδιά ένα λαμπρό μέλλον και ουσιαστική επικοινωνία με τους γονείς.

Σάιμον Στιν: «Χρειάζεται χώρος για τη διαφορετικότητα στην εκπαίδευση»

Η πολιτική που ακολουθείται σήμερα στις περισσότερες χώρες της ΕΕ είναι υπέρ των «ανοικτών σχολείων», της αποκεντρωμένης διοίκησης και της δυνατότητας της κοινότητας κάθε σχολείου να συναποφασίζει σε θέματα εκπαιδευτικής ύλης και καθημερινότητας των μαθητών, αναφέρουν μιλώντας στο «Βήμα» εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των Εθνικών Ενώσεων Ανεξάρτητων Σχολείων (European Council of National Associations of Independent Schools - ECNAIS). Ο πρόεδρός του κ. Σάιμον Στιν βρέθηκε πρόσφατα στη χώρα μας και συνομίλησε με εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Πασχαλινά παζάρια από «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σας καλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, στα πασχαλινά παζάρια που πραγματοποιεί σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν τις πασχαλινές αγορές τους, πάντα σε προσιτές τιμές, ενισχύοντας τις δράσεις και το έργο του Οργανισμού. 

Άποψη:Σ. Στρατηγάκης "Εύκολες ή απαιτητικές εισαγωγικές εξετάσεις;"

Ενα από τα ερωτήματα που απασχολούν το υπουργείο Παιδείας, εν όψει της ανακοίνωσης του νέου εξεταστικού συστήματος, είναι ο βαθμός δυσκολίας που πρέπει να έχουν οι εισαγωγικές εξετάσεις για τις ανώτατες σχολές.