Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Είχες πιεστική μητέρα; Θα γίνεις επιτυχημένη!

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ και επικεντρώνεται περισσότερο στα κορίτσια και το ζήτημα μιας εγκυμοσύνης σε εφηβική ηλικία που καθορίζει τη ζωή τους.

Αν οι γονείς είναι πιεστικοί με τα παιδιά τους, το πιθανότερο σενάριο είναι να αντιμετωπίζουν καθημερινούς καυγάδες, μούτρα και κλάματα, ακόμα και την αποστασιοποίηση των παιδιών τους. Αυτά τα “συμπτώματα” γίνονται εντονότερα όταν τα παιδιά βρίσκονται στην εφηβεία.

Πρόσωπο: Maya Penn

Η Μάγια Πεν δεν είναι ένα συνηθισμένο 14χρονο κορίτσι. Είναι ήδη σχεδιάστρια μόδας, σκιτσογράφος, και διευθύνει την εταιρεία που η ίδια δημιούργησε ενώ ήταν μόλις 8 ετών. Την ονόμασε «Maya's Ideas».

Σήμερα η Μάγια αποτελεί πηγή έμπνευσης για χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, κάνει ομιλίες μπροστά σε μεγάλα ακροατήρια και πολλά από τα έσοδά της πηγαίνουν σε φιλανθρωπίες. 

Εσείς επιβραβεύετε σωστά το παιδί σας;

Η επιβράβευση αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ανατροφή ενός παιδιού, αρκεί να γίνεται συνετά και όχι υπερβολικά. Ο Αμερικανός παιδίατρος Roy Benaroch στο best seller βιβλίο του Solving Health and Behavioral Problems from Birth through Preschool: A Parent's Guide (Λύσεις για Προβλήματα Υγείας και Συμπεριφοράς από τη Γέννηση ως την Προσχολική ηλικία) μας εξηγεί τους σωστούς τρόπους για να επιβραβεύουμε ένα παιδί.

Όταν τα παιδιά παίζουν.

Σχολείο, κουδούνι για διάλειμμα, δραπέτευση στο προαύλιο για λίγα λεπτά ξενοιασιάς. Η ίδια ψυχολογία για όλα τα παιδιά του κόσμου, από την Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, έως τη Λωρίδα της Γάζας και τη Σιέρα Λεόνε. Όμως οι διαφορές και οι αντιθέσεις μπορεί να είναι τεράστιες όσον αφορά στους προαύλιους χώρους των σχολείων όπου τα παιδιά θα αφεθούν για να παίξουν ελεύθερα.

Το πρωί διευθύνουν σχολεία, το απόγευμα τρέχουν για τη "ΛΑΜΨΗ" των παιδιών

Ξεκίνησαν να τρέχουν πριν από τρία χρόνια και έκτοτε δεν έχουν σταματήσει. Τρέχουν κάθε μέρα με ζέστη, με κρύο, με βροχή.

Τρέχουν 70-100 χιλιόμετρα την εβδομάδα, προπονούνται συστηματικά, ώστε να έχουν, σχεδόν κάθε εβδομάδα, δυναμική παρουσία σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων και μαραθώνιους σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Είναι οι δρομείς με τη φανέλα της «Λάμψης», του Συλλόγου που ίδρυσαν το 1987 στη Θεσσαλονίκη γονείς, τα παιδιά των οποίων προσβλήθηκαν από νεοπλασματική ασθένεια.

Αυστραλία: Χωρίς επίδοματα όσοι γονείς δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους

Όσοι γονείς αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους στην Αυστραλία θα εξαιρούνται των επιδομάτων πρόνοιας διακινδυνεύοντας την απώλεια ποσών που ανέρχονται σε 15.000 δολάρια ανά παιδί ετησίως.

Ηλιαχτίδα για τα παιδιά


«Κάθε ανθρώπινη ύπαρξη έχει την αξία της και τον δικό της λόγο ύπαρξης. Τα άτομα με σύνδρομο Down χαρακτηρίζονται πυλώνες αγάπης για την ανθρωπότητα και διακρίνονται για τη συναισθηματική τους ευφυΐα».

Αυτά τα λόγια μοιάζουν να είναι το απόσταγμα μιας πολυετούς διαδρομής για την ιδρύτρια του Συλλόγου Ηλιαχτίδα, Ιόλη Αντωνοπούλου, που το 1996, με πρωτοβουλία δική της και του συζύγου της, Μιχάλη, και τη συμβολή φίλων και επιστημόνων, δημιούργησαν την Ενωση Γονέων και Φίλων Ατόμων με σύνδρομο Down

Για έμμεση διαφήμιση σε παιδιά στο YouTube Kids καταγγέλλουν την Google

Για πλημμελή επιθεώρηση των διαφημίσεων που προβάλλονται στην ειδική εφαρμογή YouTube kids «για παιδιά 5 ετών και νεότερα», κατηγορούν την Google οργανώσεις καταναλωτών και προστασίας των παιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες στρέφονται στην αρμόδια Επιτροπή για να την σταματήσει.

Διαγωνισμός ιδεών από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης

Σε νέους από 16 έως και 35 ετών απευθύνεται η πρόκληση του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης για νέες, καινοτόμες ιδέες στους τομείς της τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνιών, της ενέργειας και του περιβάλλοντος, στην γεωργία, την αλιεία ή την κτηνοτροφία, τον τουρισμό ή τον πολιτισμό ή τέλος, στις αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.