Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Θεραπεία με Lego: πώς μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Μια από τις πιο επιτυχημένες δραστηριότητες της οικογένειάς μου το περασμένο καλοκαίρι ήταν μια ανταλλαγή παιδιών: έστειλα το μικρό μου γιο για να παίξει στο σπίτι ενός φίλου του, ενώ ο μεγαλύτερος αδερφός του φίλου του ήρθε στο δικό μας σπίτι για να παίξει με το μεγάλο μου γιο. Και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά είχαν ειδικές ανάγκες, αλλά δεν ήταν δύσκολη η συνύπαρξή τους, αφού είχαν ένα κοινό ενδιαφέρον: τα τουβλάκια Lego. Μέσα σε μια ώρα στο σαλόνι είχαμε ένα κάστρο και δύο πολύ χαρούμενα παιδιά. 

Το δοκίμιο στην εκπαίδευση

Ένας από τους εδραίους στόχους της δευτεροβάθμιας κυρίως εκπαίδευσης είναι, ως γνωστόν, να καταστούν οι μαθητές ικανοί να παράγουν σωστό και οργανωμένο λόγο, προφορικό και γραπτό - να εκφράζονται δηλαδή ορθά, εύτακτα και ιδίως τεκμηριωμένα. Η καλύτερη άσκηση για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι, μεταξύ άλλων, η γραφή ευσύνοπτων ή εκτενέστερων δοκιμίων στην τάξη ή στο σπίτι.

Παραμύθι-υπνωτικό: Σουηδός ισχυρίζεται πως το βιβλίο του κοιμίζει τα παιδιά

Ο Σουηδός συγγραφέας, Carl Johan Forssen Ehrlin φαίνεται πως δίνει λύση στις μαμάδες όλου του κόσμου. Εγραψε ένα βιβλίο, το οποίο, όπως ισχυρίζεται, κάνει τους πάντες να κοιμηθούν.

Τίτλος αυτού «The Rabbit Who Wants To Fall Asleep» και αυτή τη στιγμή είναι στην κορυφή του βρετανικού Amazon και στο Νο 5 του αμερικανικού.

Βρετανία: Δυστυχισμένα τα παιδιά στα σχολεία εξαιτίας του bullying

Τα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο στη Βρετανία είναι πιο δυστυχή από τα συνομήλικά τους σε άλλες χώρες εξαιτίας του εκτεταμένου φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού (ή bullying), αναφέρει σε μελέτη της η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα η φιλανθρωπική οργάνωση Children’s Society.

Ο πρώτος ανθρώπινος εγκέφαλος εργαστηρίου

Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ανέπτυξαν στο εργαστήριο για πρώτη φορά έναν σχεδόν πλήρη ανθρώπινο εγκέφαλο, ο οποίος αντιστοιχεί στον πραγματικό εγκέφαλο ενός εμβρύου ηλικίας πέντε εβδομάδων.

Η μόλυνση του περιβάλλοντος επηρεάζει το βάρος των νεογνών

Ομάδα απαρτιζόμενη από ερευνητές του ισραηλινού Πανεπιστημίου Ben-Gurion University of the Negev και του αμερικανικού Πανεπιστημιου Harvard μελέτησαν τη σχέση ανάμεσα στο βάρος του νεογνού κατά τη γέννηση και τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της μητέρας στην περιοχή της Μασαχουσέτης, από τα έτη 2000-2008.

Καταπολεμήστε την κατάθλιψη κάνοντας πολλούς φίλους!

Η απόκτηση ενός μεγάλου κοινωνικού κύκλου μπορεί να αποτελέσει έναν αποτελεσματικό τρόπο για την θεραπεία της κατάθλιψης, δήλωσε ο Βρετανός ερευνητής Τόμας Χάουζ, που μετείχε σε σχετική μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα στην επιθεώρηση Proceedings of the Royal Society B.

Αντζελες Σίτι: Η πόλη των παιδιών του σεξοτουρισμού

Παγκόσμιο κέντρο σεξοτουρισμού, όπου η άμβλωση είναι παράνομη, το Αντζελες Σίτι στις Φιλιππίνες έχει μετατραπεί στην πόλη των παιδιών του σεξοτουρισμού.

Περίπου 10.000 παιδιά, τα οποία δεν έχουν αναγνωριστεί από τον Αμερικανικό, Ευρωπαίο ή Αυστραλό πατέρα τους, ζουν στο Αντζελες Σίτι με το στίγμα των παιδιών ιεροδούλων.