Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Μικρά παιδιά κοιμούνται στα δάση της Ευρώπης

Από το 2011 έως και σήμερα περισσότεροι από 4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Συρία λόγω του πολέμου. Χιλιάδες είναι τα παιδιά που βρίσκουν καταφύγιο όπου μπορούν στην Ευρώπη και κοιμούνται τις νύχτες στα δάση, στα παγκάκια, στην άσφαλτο.
Δείτε το συγκλονιστικό φωτορεπορτάζ, όπως το αναδημοσιεύει η iefimerida.

Η ιστορία του παράνομου φαρμάκου της Johnson & Johnson

Σήμερα η The Huffington Post Highline παρουσιάζει την ιστορία «Η πιο σεβαστή παράνομη εταιρία της Αμερικής», μία σοκαριστική ιστορία για την μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία της Αμερικής, την Johnson & Johnson, η οποία πήρε ένα πολύ δυνατό αντιψυχωτικό φάρμακο που προοριζόταν, αρχικά, για την αντιμετώπιση των ψυχώσεων και το έβαλε στα χέρια παιδιών και ατόμων τρίτης ηλικία, παραβιάζοντας τους περιορισμούς της Διεύθυνσης Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Οι γονείς «δάσκαλοι» της κυκλοφοριακής αγωγής

Στην εκπαιδευτική διαδικασία υπάρχει μεγάλη υστέρηση, όσον αφορά το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής. Δυστυχώς, το ρόλο του δασκάλου αναλαμβάνουν οι γονείς και ειδικά όσοι έχουν άδεια οδήγησης μιας και έχουν μεγαλύτερη εμπειρία αλλά και καλύτερες παραστάσεις. Μην ξεχνάμε ότι από τις 11 Σεπτεμβρίου που έχουν ανοίξει τα σχολεία, οι χιλιάδες μαθητές που κυκλοφορούν στους δρόμους πρέπει να έχουν, τουλάχιστον, τις στοιχειώδεις γνώσεις για το πως οφείλουν να συμπεριφέρονται όταν βαδίζουν στο πεζοδρόμιο ή όταν διασχίζουν ένα δρόμο.

Μέλισσα: Τι θα έδινες σε ένα παιδί στον δρόμο της προσφυγιάς;

Ένας φακός, μία σφυρίχτρα, ένα μικρό φαρμακείο και όσα μπορεί να χρειαστούν τα παιδιά πρόσφυγες, στο ταξίδι τους για την αναζήτηση μίας νέας πατρίδας. Μετανάστριες στην Ελλάδα ετοίμασαν για όλα τα παιδιά στον Ελαιώνα ένα "σακίδιο για τον δρόμο", ενώ η Ένωση "Μαζί για το παιδί" τους έδωσε από ένα ζευγάρι καινούρια παπούτσια. Διαβάστε το ρεπορτάζ του NEWS 247.

Πρόσωπο: Maximilian Janisch

Στην αίθουσα διδασκαλίας ο Μαξιμιλιάν διακρίνεται καθαρά από τους συμμαθητές του, γιατί είναι ένα κεφάλι κοντότερος. Αλλά έχει ένα κεφάλι που …ξεχωρίζει, για άλλους λόγους.

Σε ηλικία μόνο 12 ετών μπήκε στο δεύτερο έτος του Πανεπιστημίου του Περπινιάν, στην κεντρική Γαλλία, για να σπουδάσει ανώτερα μαθηματικά και πληροφορική. Θα μείνει εκεί ένα εξάμηνο.
Ο Μαξιμιλιάν Janisch κατάγεται από την Ελβετία, από την πόλη Λουκέρνη και πήρε άδεια, από το σχολείο του, να αφήσει για λίγο καιρό την τάξη του στο γυμνάσιο για να κάνει ένα εξάμηνο εκτός Ελβετίας. Ο νεαρός δεν επέλεξε την Γαλλία για να μάθει γαλλικά, αφού τα μιλάει άπταιστα, όπως και τα γερμανικά, αλλά για να μπει για ένα εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο της πόλης Περπινιάν.