Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Christine Sun Kim: Η μαγευτική μουσική της νοηματικής γλώσσας



UNESCO: Εκτός σχολείου 58 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως

Σε παγκόσμια κλίμακα 58 εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να είναι εκτός σχολείου κι αυτό σημαίνει αναπαραγωγή της φτώχειας, τόνισε η γενική διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα στη διάρκεια συζήτησης για την κοινωνική ενσωμάτωση, που διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας.

«Το 2χρονο μού πήρε το tablet»

Τα παιδιά, αναπόφευκτα, βλέποντας το κινητό ή το tablet να είναι η προέκταση του χεριού μας, μαθαίνουν ότι είναι ένα απαραίτητο μέσο, το οποίο αναζητούν και απαιτούν να αποκτήσουν δικό τους. Πότε, όμως, είναι η ιδανική ηλικία για να αποκτήσουν το δικό τους μέσο επικοινωνίας;

Αθλητισμός: Η κακή ψυχολογία και η νόσος των γονέων!

Δίκαια, η συνύπαρξη με τρεις προπονητές παιδιών υπεγράφη από την επίκληση αγωνίας τους προς τους γονείς και την πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού! Αναπόφευκτα, επειδή είναι και πατέρες...

Αρα συμμερίζονται τις επιπτώσεις της τραχύτητας των ημερών μας στην ψυχολογία των παιδιών (και ενηλίκων τού αύριο) που προπονούν.

Ο Βασίλης Κωνσταντώνης εκ μέρους του μπάσκετ, ο προπονητής ποδοσφαίρουΒασίλης Παπαδάκης και ο Κώστας Ζάρας με τη συμβολική αποστολή να τους διδάσκει πώς να... επιπλέουν στην πισίνα!

Χριστίνα Παναγιωτάκου: Η αγάπη είναι το μέσο για την αποδοχή της διαφορετικότητας

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ανοιχτή προς όλους, οργανώνει για τέταρτη χρονιά το δωρεάν εργαστήριο «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό», αγκαλιάζοντας παιδιά που ανήκουν στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και τους γονείς τους. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη, ενώ παράλληλα, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάσηκαι φέτος και της ΟΠΑΠ Α.Ε, ταξιδεύει για δεύτερη χρονιά σε δέκα παλιούς και νέους προορισμούς, ανά την Ελλάδα.

Παιδιά και γονείς στη Θεσσαλονίκη μαζεύουν...πράσινες πατούσες

Σε μια πρωτότυπη καμπάνια συμμετέχουν τα παιδιά παιδικού σταθμού της Θεσσαλονίκης που μαζί με τους γονείς τους θα επιχειρήσουν για μια έβδομαδα να αποφύγουν τη χρήση των ΙΧ

Πλεκτομαραθώνιος Αλληλεγγύης

O πολυχώρος WE και το κατάστημα loop loop με την ευγενική χορηγία της εταιρείας νημάτων Lama-Kam διοργανώνει ένα μαραθώνιο πλεξίματος για τους πρόσφυγες που περνούν από τη χώρα μας. 

Πλέκουμε μικροί και μεγάλοι την Κυριακή 8 Νοεμβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι όσο αντέξουμε σκούφους, γάντια, κασκόλ, κάλτσες και τα προσφέρουμε στους πρόσφυγες που τόσο ανάγκη έχουν.