Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Μπορεί το Google Glass να βοηθήσει τα αυτιστικά παιδιά?

Πολλά αυτιστικά παιδιά, έχουν πρόβλημα ανάγνωσης των συναισθημάτων στα πρόσωπα των ανθρώπων, που είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους ανθρώπους με την νευρολογική διαταραχή. Ωστόσο το “Autism Glass”, μια πειραματική συσκευή που καταγράφει και αναλύει τα πρόσωπα σε πραγματικό χρόνο μπορεί να βοηθήσει.Το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και τρέχει στο Google Glass, ένα μηχανογραφημένο ακουστικό με μια κάμερα στο μπροστινό μέρος και μια μικρή οθόνη ακριβώς πάνω από το δεξί μάτι. «Δεν υπάρχει μηχανή που μπορεί να διαβάσει το μυαλό μας, αλλά βοηθά με την αναγνώριση των συναισθημάτων όπως αποτυπώνονται στο πρόσωπό μας.» Όταν η κάμερα της συσκευής ανιχνεύει ένα συναίσθημα, όπως η ευτυχία ή η θλίψη, ο χρήστης βλέπει τη λέξη «ευτυχής» ή «λυπημένος» – ή ένα αντίστοιχο «Emoji» – στη γυάλινη οθόνη. Η συσκευή ελέγχει επίσης την ικανότητά του να διαβάζει τις εκφράσεις του προσώπου.

«Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να διδάξει τα παιδιά με αυτισμό πώς να καταλαβαίνουν ένα πρόσωπο. Και πιστεύουμε ότι, όταν αυτό συμβεί θα γίνουν περισσότερο κοινωνικά» δήλωσε ο Dennis Wall, ο οποίος διευθύνει το Εργαστήριο Ιατρικής του Στάνφορντ , η οποία εκτελεί τη μελέτη. Ο φοιτητής του Στάνφορντ Catalin Voss και ο ερευνητής Nick Haber ανέπτυξαν την τεχνολογία παρακολούθησης των προσώπων και ανίχνευσης των συναισθημάτων σε ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων.

Η Google παρείχε περίπου 35 συσκευές Google Glass στο Στάνφορντ, αλλά κατά τα άλλα δεν έχει εμπλακεί στο έργο. Ο γίγαντας τεχνολογίας της Silicon Valley σταμάτησε να παράγει το ακουστικό πέρυσι αφότου απέτυχε να κερδίσει το ενδιαφέρον. Οι υποστηρικτές του αυτισμού είναι ενθουσιασμένοι που οι ερευνητές αναπτύσσουν τεχνολογίες για να βοηθήσουν τα άτομα που αντιμετωπίζουν το φάσμα του αυτισμού. Επί του παρόντος, πολλά αυτιστικά παιδιά μαθαίνουν να διαβάζουν τις εκφράσεις του προσώπου σε συνεργασία με θεραπευτές που χρησιμοποιούν flashcards. Η ομάδα του Στάνφορντ ελπίζει ότι το “Autism Glass” μπορεί να παρέχει μία βολική, οικονομικά προσιτή θεραπεία που οι οικογένειες μπορούν να κάνουν στο σπίτι. «Τα παιδιά με αυτισμό δεν παίρνουν τη φροντίδα που χρειάζονται για όσο χρονικό διάστημα πρέπει, πρόβλημα που πρέπει να διορθωθεί», είπε ο Wall. Εάν η μελέτη δείξει θετικά αποτελέσματα, η τεχνολογία θα μπορούσε να γίνει εμπορικά διαθέσιμη μέσα σε δύο χρόνια, είπε ο Wall.“Οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει αυτόν τον πληθυσμό είναι πολύ ευπρόσδεκτο και πολύ σημαντικό, αλλά ακόμη και η καλύτερη τεχνολογία δεν θα είναι ποτέ αρκετό, διότι έχουμε να κάνουμε με έναν πληθυσμό με συχνά πολύ, πολύ βαθιά ανάγκες,” δήλωσε η Jill Escher, πρόεδρος της Εταιρείας Αυτισμού του San Francisco Bay.
Πηγή : Sec News
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου