Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

SOS του ΟΗΕ για 300.000 παιδιά στη Σομαλία που υποσιτίζονται

Σχεδόν πέντε εκατομμύρια άνθρωποι στη Σομαλία υποφέρουν από έλλειψη τροφής λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων και των καταστροφικών πλημμυρών σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Περισσότερα από 300.000 παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών υποσιτίζονται και χρήζουν επείγουσας βοήθειας λόγω του πολέμου που διεξάγεται μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ανταρτών της αλ Σαμπάαμπ, το παρακλάδι της αλ Κάιντα.

Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Σομαλίας πλήττεται καθώς τα επίπεδα υποσιτισμού στη χώρα έχουν αυξηθεί τους τελευταίους έξι μήνες. Από το Φεβρουάριο, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν έλλειψη τροφής έχει αυξηθεί κατά 300.000 καθώς η ξηρασία αφήνει τα παιδιά «αντιμέτωπα με το θάνατο». 

Η συντονίστρια για την προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ δήλωσε ότι οι χώρες που παρέχουν βοήθεια είναι έτοιμες για να «αναβαθμίσουν» την αντίδρασή τους και να βοηθήσουν τις οικογένειες που αγωνίζονται για να βρουν τροφή.

Σημειώνεται ότι χιλιάδες πρόσφυγες αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στη Σομαλία από την Κένυα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης της χώρας να κλείσει τον μεγαλύτερο καταυλισμό προσφύγων στον κόσμο, ώστε να ανακόψει το ρυθμό των τρομοκρατικών επιθέσεων που εξαπέλυαν τα μέλη της αλ Σαμπάαμπ.

Τον Νοέμβριο προβλέπεται το οριστικό κλείσιμο του καταυλισμού ενώ δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την ασφαλή μεταφορά των χιλιάδων αυτών οικογενειών αλλά και τη συντήρηση τους στη Σομαλία όπου θα επιστρέψουν. 

Πηγή: Σκάι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου