Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Γιατί δεν πρέπει να πιέζουμε το παιδί να φάει όταν δεν θέλει

Δεν θα σηκωθείς από το τραπέζι εάν δεν καθαρίσεις το πιάτο σου. Είναι μια φράση που ακούμε πάρα πολύ συχνά από γονείς που αγχώνονται επειδή νομίζουν πως το παιδί τους δεν τρώει αρκετά. Τώρα όμως, νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως αν πιέζουμε παιδιά μας να τρώνε ενώ δεν θέλουν θα μάθουν να τρώνε πολύ ακόμα κι αν δεν πεινάνε. Αποτέλεσμα; Παχυσαρκία.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Nebraska στις Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν έρευνα σε 18 γυναίκες με παιδιά από 2 έως 5 ετών.

Οι 8 από αυτές είχαν πτυχίο Πανεπιστημίου ενώ οι υπόλοιπες είχαν τελειώσει το Λύκειο.
Σκοπός των ειδικών ήταν να διαπιστώσουν αν και κατά πόσο η συμπεριφορά του γονέα όσον αφορά στο φαγητό επηρεάζει στην μετέπειτα διατροφική τάση του παιδιού.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, έδειξαν πως τα παιδιά που πιέζονται να φάνε όλο το φαγητό τους ακόμα και στους παιδικούς σταθμούς αργότερα στην ζωή τους αναπτύσσουν την τάση να τρώνε πολύ ακόμα κι όταν δεν πεινάνε.

Όπως προειδοποιεί η επικεφαλής της έρευνας, Dipti Dev το κάθε παιδί έχει τις δικές τους ανάγκες σε τροφή και γνωρίζει καλύτερα πότε πεινάει και πότε θέλει να φάει.

Δεν θα πρέπει λοιπόν να αλλοιώνουμε τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών μας αυξάνοντας τις πιθανότητες τους αργότερα να οδηγηθούν σε κάποια διατροφική διαταραχή.

Πηγή: healthview

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου