Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Είναι ο κόσμος μας δίκαιος προς όλα τα παιδιά;

Όλο και περισσότερα μέρη του κόσμου χάνουν πλέον σιγά σιγά την αίσθηση των ηθικών αξιών και μπαίνουν σε ένα χώρο απαλλαγμένο από τις πιο βασικές ανθρώπινες αξίες. Πρόκειται για ένα χώρο όπου τα πιο ευάλωτα κομμάτια του, τα παιδιά, σφαγιάζονται, βιάζονται, ακρωτηριάζονται, πεθαίνουν από πείνα, εκτίθενται σε ακραίες βιαιότητες, σκοτώνουν και πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης εξυπηρετώντας τις στρατιωτικές ορέξεις των ενήλικων.

Εξετάσεις και στη Ρόδο για ταλαντούχα παιδιά

Εξετάσεις ανάδειξης ταλέντου για τα προγράμματα του Κέντρου για τα Χαρισματικά-Ταλαντούχα παιδιά/ CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια, θα πραγματοποιηθούν στη Ρόδο, ανάμεσα σε δεκαέξι μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα, στις 30 Ιανουαρίου και οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως και τις 20 του μηνός.

Τα παιδιά από μεγάλες οικογένειες έχουν κακή συμπεριφορά και πρόβλημα στο σχολείο

Μέχρι τώρα λέγαμε πως η μεγάλη οικογένεια με πολλά παιδιά είναι ευτυχία. Ίσως όμως να μην είναι ακριβώς έτσι και οι μεγάλες οικογένειες να κρύβουν τις δικές τους παγίδες. Νέα έρευνα Γερμανών επιστημόνων έδειξε πως τα παιδιά που ανήκουν σε μεγάλες οικογένειες παρουσιάζουν προβλήματα συμπεριφοράς αλλά και μαθησιακές δυσκολίες στο σχολείο.

Επιπλέον φροντίδα χρειάζεται όταν ασθενείς που πεθαίνουν έχουν μικρά παιδιά

Η φροντίδα πριν το τέλος της ζωής σε γονείς μικρών παιδιών μπορεί να χρειάζεται να περιλαμβάνει επιπλέον υπηρεσίες στήριξης που θα βοηθούν την οικογένεια να αντιμετωπίζει τη μοιραία νόσο, αναφέρει νέα έρευνα.

Άποψη: Π. Παπαδόπουλος "Παιδιά ενός ισότιμου Θεού"

Οι άνδρες και οι γυναίκες που είναι ομοφυλόφιλοι, που έχουν υπάρξει στη ζωή τους έστω και για ένα μικρό διάστημα ομοφυλόφιλοι, που έχουν γιους, κόρες, μητέρες, πατέρες, συζύγους, ανίψια, αδέλφια, θείους, θείες, γιαγιάδες, παππούδες οι οποίοι έχουν υπάρξει για μία περίοδο της ζωής τους ή παραμένουν και τώρα ομοφυλόφιλοι, και ασφαλώς όλοι οι πολίτες, όλοι οι θρησκευόμενοι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, που δεν είναι, ούτε έχουν υπάρξει ποτέ στη ζωή τους ομοφυλόφιλοι, αλλά έχουν φίλους, γνωστούς, συγγενείς, συνεργάτες, δασκάλους ή ευεργέτες ομοφυλόφιλους, δηλαδή το 99% των πολιτών, γνωρίζουμε ότι η ομοφυλοφιλία είναι οργανικό, φυσιολογικό και αναλλοίωτο χαρακτηριστικό της ανθρωπότητας και έχουμε την ευθύνη της περισυλλογής, του σεβασμού και της αλληλεγγύης. Ως μέλη του 99%, διαθέτουμε το συμφέρον και την πολιτική ισχύ για να υπερασπίσουμε τους ανθρώπους μας και τον εαυτό μας, να αποδοκιμάσουμε τη χυδαιότητα, να πολεμήσουμε τον «φασισμό της καθημερινής ζωής» και να εξαλείψουμε την άγνοια, τον φόβο και την προκατάληψη.

Τα παιδιά των πλουσίων πάσχουν από Affluenza

Οταν το 2010 ο 13άχρονος Τεξανός Ιθαν Κάουτς οδήγησε παράνομα με το αυτοκίνητό του μέχρι το ιδιωτικό σχολείο Anderson όπου φοιτούσε, ο διευθυντής του σχολείου κάλεσε τους γονείς του προς ενημέρωση. Ο πατέρας αρνήθηκε να πάει αλλά τηλεφώνησε στον διευθυντή αγριεμένος: «Ξέρετε ότι μπορώ να αγοράσω ολόκληρο το σχολείο και να σας απολύσω; Ο γιος μου θα έρχεται στο μάθημα με όποιο μέσο θέλει!».

Τα βιβλία ζωγραφικής δεν είναι πια μόνο για παιδιά

Αποτελούν ένα δώρο που κάθε παιδί έχει πάρει στα πρώτα χρόνια της ζωής του. Βιβλία ζωγραφικής, στα οποία εκφράζει τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες.

Άποψη: Λ. Παπαδημητρίου "Παιδιά από ατόφιο χρυσάφι'

Εχω ακούσει αρκετές φορές από πρώτο χέρι ιστορίες γονιών με «διαφορετικά» παιδιά. Και έχω διαισθανθεί, χωρίς βεβαίως να μπορώ ποτέ να κατανοήσω σε βάθος, την οδύνη τους, τον αγώνα τους, αλλά και την ανοίκεια - για τους γονείς των «φυσιολογικών» παιδιών - χαρά τους. Ισως γι' αυτό εξεπλάγην ευχάριστα όταν έφτασε στα χέρια μου το «Μωρό από ατόφιο χρυσάφι» (εκδ. Πόλις), στη μετάφραση-κομψοτέχνημα της Κατερίνας Σχινά. Η 75χρονη Βρετανή Μάργκαρετ Ντραμπλ επιλέγει στο δέκατο όγδοο κοινωνικό μυθιστόρημά της να αφηγηθεί μια αληθινή και αθόρυβη ιστορία. Της παίρνει πέντε χρόνια να την ολοκληρώσει. Στην αρχή τη γράφει σε συνθήκες απόλυτης μυστικότητας. Δεν είναι βέβαιη αν είναι ηθικό αυτό που κάνει. Βασίζει την κεντρική ηρωίδα της στην Αννα, την κόρη μιας φιλικής της οικογένειας. Η Αννα είναι «διαφορετική», δεν είναι σε θέση να πει τη γνώμη της. Η Ντραμπλ αποφασίζει να εκδώσει την ιστορία μόνο όταν δείξει το χειρόγραφο στην οικογένεια της πραγματικής Αννας και πάρει τη συγκατάθεσή τους. 

Τα 7 οφέλη της μουσικής στην ανάπτυξη των παιδιών

Η μουσική εκπαίδευση μπορεί να μην είναι υποχρεωτική στα δημόσια σχολεία αλλά ολοένα και περισσότεροι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι απαραίτητη για τα παιδιά. Σύμφωνα με μια καινούρια έρευνα που πραγματοποίησε το πανεπιστήμιου του Vermont, η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου μπορεί να βελτιώσει την προσοχή των παιδιών, τον συναισθηματικό έλεγχο αλλά και να μειώσει το άγχος . Οι ψυχίατροι και οι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι η μουσική έχει 6 σημαντικά οφέλη για τα παιδιά:

Τι σκάρωσαν δύο κορίτσια για να μην επιστρέψουν στο σχολείο;

Δύο φωτογραφίες από το διαδίκτυο που δεν άργησαν να γίνουν viral, δείχνουν τους απίθανους τρόπους με τους οποίους δύο μικρά κορίτσια προσπάθησαν να μείνουν μακριά από το σχολείο, κερδίζοντας λίγες ακόμα ημέρες για τις γιορτινές διακοπές τους.

«Θάβουν» τα χαρισματικά παιδιά

Καμία μέριμνα από τη μεριά της πολιτείας για τους λιλιπούτειους «Αϊνστάιν»

Κυριακή μεσημέρι, στη χριστουγεννιάτικη Αθήνα, ο πεντάχρονος Κωνσταντίνος είναι αναπαυτικά καθισμένος στους ώμους του πατέρα του. Βγαίνουν από τον Εθνικό Κήπο και περπατούν στους δρόμους του κέντρου. Ο περίεργος πιτσιρικάς παρατηρεί τα γύρω μπαλκόνια και σε ένα από αυτά αναγνωρίζει τη σημαία της Αγίας Λουκίας.