Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Έχει το παιδί σας τρέλα με τα αυτοκινητάκια; Εκμεταλλευτείτε το!

Οχήματα παντού. Μικρά και μεγάλα. Αυτοκίνητα, λεωφορεία, φορτηγά, ασθενοφόρα, τζιπάκια... Και μονίμως ένα βρουμ βρουμ μέσα στο αυτί σας. Και ενώ ελπίζετε ότι κάποια στιγμή θα βαρεθεί να τα πηγαινοφέρνει μπρος- πίσω, κορνάροντας, η υπομονή στερεύει. Μήπως όμως αντί να πολεμάτε αυτή τη μανία, θα ήταν καλύτερο να την εκμεταλλευτείτε προς όφελος του παιδιού σας; 

Δείτε μερικές ιδέες για το πώς μπορεί το παιχνίδι με τα αυτοκινητάκια να αποκτήσει περισσότερο νόημα και ενδιαφέρον.

Επιστρέφει το Φεστιβάλ παραμυθιού Κόκκινη κλωστή – Από 20 Μαΐου έως 19 Ιουνίου

Για δεύτερη χρονιά επιστρέφει το Φεστιβάλ παραμυθιού Κόκκινη κλωστή, από 20 Μαΐου έως 19 Ιουνίου 2016, στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος και απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε Καλλιτέχνες – Δημιουργούς.

Εμβολιασμός: Τί όφελος έχει σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο;

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάθε χρόνο αφιερώνει την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου στα νοσήματα ΠΟΥ προλαμβάνονται με εμβολιασμό, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα σχετικά με τη σπουδαιότητα του εμβολιασμού για την προστασία της υγείας και της ευημερίας των ανθρώπων όλων των ηλικιών, ως μία από τις πιο αποτελεσματικές προληπτικές παρεμβάσεις της ιατρικής επιστήμης.

Το αγροτικό νηπιαγωγείο του μέλλοντος

Πόσοι μαθητές νηπιαγωγείου έχουν αντίληψη των δυνάμεων της φύσης, της κηπουρικής, της καλλιέργειας ή της ανατροφής ζώων; Ενα νήπιο που μεγαλώνει σε ένα αστικό τοπίο μπορεί να μην έχει ιδέα από που προέρχεται το γάλα που πίνει κάθε πρωί ή ότι τα φασόλια δεν γεννιούνται μέσα σε κονσέρβες αλλά μέσα από τη Γη. Και πάλι, όμως, η περιέργεια ενός παιδιού για τη φύση είναι εκεί. Ολοι γνωρίζουν ότι τα μικρά παιδιά είναι εγγενώς περίεργα για τον κόσμο που τα περιβάλλει και ενστικτωδώς φυσιολάτρεις. Αυτό το ένστικτο επιθυμούν να αξιοποιηθεί τέσσερις αρχιτέκτονες από την Ιταλία με την πρόταση που παρουσίασαν για το μελλοντικό νηπιαγωγείο του Λονδίνου.

Τεστ ορθογραφίας «για δυνατούς»: Ξέρετε πώς γράφονται σωστά αυτές οι λέξεις;

Μπορεί τα greeklish να έχουν υποχωρήσει πολύ σαν φαινόμενο στο ελληνικό Ίντερνετ, ωστόσο αυτό με τη σειρά του έφερε τη διαπίστωση ότι είναι πολλοί οι Έλληνες χρήστες του Διαδικτύου που έχουν κακή έως...πολύ κακή ορθογραφία.

Mια ομάδα δημιουργεί φτηνά προσθετικά μέλη και αλλάζει τη ζωή των ατόμων με αναπηρία

Την πρώτη χειραψία μου την έκανε με το προσθετικό μέλος! Η ομιλία του στο TEDx Θεσσαλονίκη είχε μόλις τελειώσει και ο ίδιος ευδιάθετος απαντούσε στις ερωτήσεις του κοινού στο φουαγέ του Μεγάρου. Τα 18 λεπτά της σκηνής δεν ήταν αρκετά για να εξηγήσει όλα αυτά που έχει πετύχει μέσω της Open Bionics. Το πώς έφερε την επανάσταση στα προσθετικά μέλη, το πώς μείωσε ως και 6000% το κόστος τους και το πώς άλλαξε τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων με αναπηρία στον κόσμο. Το μαγνητόφωνο γράφει. 

Υπάρχουν παιδιά που ναυαγούν στη στεριά: Το βίντεο των ΓτΚ για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Βίντεο για τα ασυνόδευτα παιδιά που φτάνουν στην Ευρώπη δημοσίευσαν οι Έλληνες Γιατροί του Κόσμου στο διαδίκτυο.

Πάνω από 5 εκατομμύρια παιδιά στις ΗΠΑ έχουν ένα γονιό στη φυλακή

Το νούμερο είναι υψηλό: Σύμφωνα με νέα έρευνα, υπολογίζεται ότι πάνω από 5 εκατομμύρια παιδιά στην Αμερική έχουν ή είχαν σε κάποια φάση της ζωής τους, έναν γονιό έγκλειστο στη φυλακή.

Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργήθηκε από το The Annie E. Casey Foundation, ενός φιλανθρωπικού οργανισμού με βάση τη Βαλτιμόρη, στην αναφορά του που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.

Δωρεάν πρόγραμμα θερινής απασχόλησης παιδιών στο Δήμο Αγίας Παρασκευής

Για πρώτη χρονιά φέτος, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής υλοποιεί ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα για παιδιά με αναπηρίες με σκοπό να δώσει στα παιδιά την δυνατότητα έκφρασης και δημιουργικής απασχόλησης κατά την παραμονή τους στο σχολικό συγκρότημα, με την καθοδήγηση εμψυχωτών-εκπαιδευτών με ειδικές σπουδές και εμπειρία στην ειδική αγωγή. 

Μια οικογένεια για τα ασυνόδευτα παιδιά

«Στην αρχή ήμουν πολύ φοβισμένος. Βρέθηκα σε ένα καινούριο χώρο και ανησυχούσα μήπως κάνω κάτι λάθος, δεν ήξερα πώς να συμπεριφερθώ. Ολοι στην οικογένεια που με φιλοξενεί έκαναν προσπάθειες να με βοηθήσουν να χαλαρώσω, να αισθανθώ άνετα, μου έλεγαν ‘‘εδώ είναι σαν το σπίτι σου’’».

Ο «Ερωτόκριτος» στον κόσμο του κόμικς

Ο τρόπος που έχουν απεικονιστεί οι φιγούρες, φέρνει στον νου μορφές από αρχαία ελληνικά αγγεία. Οι λεπτομερείς ιπποτικές στολές εντυπωσιάζουν. Η σκηνοθεσία δείχνει μελέτη σε βάθος. Οι σκηνές τρέχουν, υπάρχει ένταση και αγωνία. Κάποια καρέ, ειδικά αυτά με τις μάχες, είναι άξια θαυμασμού, ζωντανά, γεμάτα δυναμισμό. Και η ίδια η ιστορία, από τις καντάδες του Ερωτόκριτου με το λαγούτο στο παραθύρι της Αρετούσας μέχρι το τελικό σμίξιμο των δύο τραγικών ηρώων, ξεδιπλώνεται με ρυθμό. Οι Γιώργος Γούσης, Δημοσθένης Παπαμάρκος και Γιάννης Ράγκος διασκεύασαν σε graphic novel τον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου, και οι έμμετροι και ομοιοκατάληκτοι στίχοι του εμβληματικού έπους του 17ου αιώνα απεικονίζονται σε καρέ και συνοδεύουν αυτά. Αλλοτε αυτούσιοι και άλλοτε μεταφερμένοι στη δημοτική.