Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Μήπως αγνοείτε αυτά τα 5 σημάδια του παιδικού άγχους;

Οι γονείς ξέρετε αν το παιδί σας έχει άγχος, έτσι δεν είναι ; Είναι απλό: θα δείτε τα εμφανή σημάδια. Το παιδί σας θα εκφράσει τους φόβους και τις ανησυχίες του. Θα φοβάται όλη την ώρα. 

Δυστυχώς το άγχος δεν είναι πάντα τόσο εμφανές. Μερικά παιδιά δεν εκφράζουν λεκτικά τις ανησυχίες τους. Δεν δείχνουν τους φόβους τους. Και το άγχος περνάει πολλές φορές απαρατήρητο από το ραντάρ των γονιών. Στα θεραπευτικά προγράμματα πολλές φορές οι γονείς φέρνουν τα παιδιά τους για άλλους λόγους και τελικά ανακαλύπτουν ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για άγχος. 

Τι αναζητούν μικροί πράσινοι ντετέκτιβ στον Εθνικό Κήπο;

Τι κοινό έχει η παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με ακροβάτες και αγάλματα που μιλάνε; Μπορούμε να κάνουμε μαθήματα Yoga σε αυτόν τον χώρο; Ποια είναι η ιστορία, η μοναδική χλωρίδα και τα μυστικά που κρύβει ο Κήπος; Και τελικά, μπορεί να ακουστεί μουσική «δωματίου» σε ανοιχτό χώρο;

Στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το WWF Ελλάς, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η Ποδηλαττική Κοινότητα, το British Council, η Εθνική Λυρική Σκηνή, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η ομάδα Street Workout Athens, η yoga sto alsos, το Circus Dayz, το Playroom, η ethelon, η MONUMENTA και η ομάδα Πυγολαμπίδες διοργανώνουν μία μεγάλη γιορτή σε ένα από τα πιο σημαντικά «πράσινα» διαμάντια της πόλης υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Ο φόβος των παιδιών για τις βελόνες είναι ξεκινά από τους γονείς τους

Υπάρχουν πολλά παιδιά που τρέμουν τις βελόνες. Η χειρότερη τους στιγμή είναι όταν πρέπει να πάνε στον παιδίατρο για να κάνουν κάποιο εμβόλιο. Κλαίνε, κοκκινίζουν, φωνάζουν... Τώρα, νέα Καναδική έρευνα αποδεικνύει πως αυτός ο φόβος των παιδιών προς τις βελόνες προκαλείται από τις αντιδράσεις των γονιών τους.

Παθήσεις του θυρεοειδούς: Ανιχνεύονται συχνότερα και στα παιδιά

Σε μείζον πρόβλημα υγείας σε διεθνές επίπεδο αναδεικνύονται στις μέρες μας οι παθήσεις του θυρεοειδούς, καθώς αποτελούν συχνή αιτία νοσηρότητας με συνεχή αύξηση σε ολόκληρο τον αναπτυγμένο κόσμο, ενώ ανιχνεύονται, πλέον, συχνότερα και στον παιδικό πληθυσμό!

Πανελλήνιες: Τι να κάνουν οι γονείς όταν ο έφηβος αρνιέται να γράψει

Το στρες που βιώνουν οι περισσότεροι μαθητές οι οποίοι δίνουν Πανελλαδικές όσο μπορεί να τους κινητοποιήσει να διαβάσουν, να απομνημονεύσουν, να θυμηθούν και να γράψουν καλά, άλλο τόσο μπορεί ορισμένους να τους ακινητοποιήσει και να τους οδηγήσει στην πλήρη αποφυγή. Αποφυγή διαβάσματος ανάμεσα από τις εξεταστικές ημέρες ή αποφυγή ακόμη και να πάνε στο εξεταστικό κέντρο και εντέλει να μη γράψουν. 

Κάτω τα χέρια από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Ειδικό Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου‏

Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου που στεγάζονται στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα αποτελούν τη μεγαλύτερη δομή Ειδικής Αγωγής Δημόσιου χαρακτήρα που υπάρχει στο Βόρειο Τομέα της Αττικής, αφού σε αυτή φοιτούν πάνω από 60 μαθητές με ειδικές ανάγκες (αυτισμός, νοητική στέρηση, κινητικά προβλήματα, προβλήματα ακοής κ.ά.). Στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα παρέχεται εξειδικευμένη υποστήριξη των μαθητών από το προσωπικό του σχολείου, στο οποίο εκτός από τους εκπαιδευτικούς συμπεριλαμβάνονται λογοθεραπευτής, εργοθεραπευτής, κοινωνικός λειτουργός, ψυχολόγος, φυσικοθεραπευτής, νοσηλευτής, και ειδικό βοηθητικό προσωπικό που στηρίζει το έργο των εκπαιδευτικών.

Βόλος: Μαθητές από τρία σχολεία εκθέτουν τα έργα τους

Εγκαινιάστηκε στο Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο η έκθεση «Η τέχνη στις μέρες μας - Η τέχνη στα μέρη μας - Ενας εικαστικός ενώνει τρία σχολεία». Μαθητές τριών σχολείων εκθέτουν τα έργα τους, τα οποία είναι εμπνευσμένα από τα έργα του εικαστικού Μιχάλη Παυλή. Την έκθεση προλόγισε ο Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Αντωνίου Αντώνης.

Αλλάζουν όλα. Τέλος οι πανελλήνιες, 2 χρόνια το λύκειο 4 το γυμνάσιο. H πρόταση της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου

Σαρωτικές είναι οι αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα όλων των βαθμίδων τις οποίες επεξεργάζεται η Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου υπό τον Αντώνη Λιάκο, η οποία ολοκλήρωσε τις εργασίες της.

Ευρώπη: Εξαφάνιση παιδιού κάθε δύο λεπτά

Κάθε δύο λεπτά σημειώνεται και μια εξαφάνιση παιδιού στην Ευρώπη, αναφέρουν τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά «Missing Children Europe», ενός δικτύου οργανώσεων από 29 χώρες. Στη χώρα μας, τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, δείχνουν ότι το 2015 σημειώθηκαν 296 εξαφανίσεις ανηλίκων και βρέθηκαν 270 παιδιά, ενώ το πρώτο τετράμηνο του 2016 έγιναν 97 εξαφανίσεις και έχουν βρεθεί 74 παιδιά. Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε χθες το «Χαμόγελο του Παιδιού» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά.

Δεν κλέβουν παιδιά στην Αθήνα, διαβεβαιώνει η αστυνομία



Δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες και blogs, τύπου «γονείς προσοχή, κλέβουν παιδιά στην Αθήνα», δεν είναι αληθινά, τονίζουν οι αρμόδιοι της αστυνομίας. Διαβεβαιώνουν, δε, ότι δεν έχουν καταγραφεί, ούτε καταγγελθεί αρπαγές ανηλίκων ή περίεργες εξαφανίσεις.Όπως σημειώνει το Έθνος, σε πολλά από αυτά τα δημοσιεύματα υπάρχουν διάφορες περιγραφές των «δραστών» και των μέσων που χρησιμοποιούν. Χαρακτηριστικότερη όλων είναι εκείνη που κάνει λόγο για ένα λευκό βαν με φιμέ τζάμια και για μία γιαγιά-μέλος σπείρας στη θέση του συνοδηγού.

Μουσικό Σχολείο Τρικάλων: Ένα ξεχωριστό σχολείο

Το Μουσικό σχολείο Τρικάλων ιδρύθηκε το 1997 και λειτουργεί εδώ και 20 περίπου χρόνια προσφέροντας την ευκαιρία για μουσικές σπουδές σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και συμβάλλοντας στην πολιτιστική πρόοδο της τρικαλινής κοινωνίας με τις ποικίλες εκδηλώσεις και όχι μόνο.