Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες και αντιγραφή.

Από το βιβλίο "Φίλοι; ...φως φανάρι"
Πολλοί εκπαιδευτικοί ζητούν από τα παιδιά, ιδίως στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, να αντιγράφουν πληροφορίες από τον πίνακα. Επίσης, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση κυρίως, τους ζητούν να αντιγράφουν αποσπάσματα- μεγάλα ή μικρά- από το βιβλίο τους. 

Για ένα παιδί που έχει δυσλεξία ή δυσγραφία ή διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, κάτι τόσο απλό μπορεί να είναι εφιάλτης. Αρχικά, ο μαθητής ενδεχομένως να δυσκολεύεται να διαβάσει όσα είναι γραμμένα στον πίνακα, καθώς αυτός γυαλίζει. Στη συνέχεια, ίσως κουράζεται πολύ από τη διαδικασία του γραψίματος. Εκτός αυτού, απαιτείται πολλή ενέργεια για να παραμείνει συγκεντρωμένος στο κείμενο. 

Οι συχνές μετακομίσεις κάνουν κακό στους βαθμούς των παιδιών

Όσο συχνότερα μετακομίζουν οι γονείς, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα υπάρχει να πέσουν οι βαθμοί των παιδιών τους στο σχολείο, σύμφωνα με μια αμερικανική έρευνα, που επιβεβαιώνει κάτι που πολλοί υποψιάζονταν. Μια άλλη βρετανο-δανική επιστημονική έρευνα βρήκε ότι τα παιδιά που έχουν υποχρεωθεί σε συχνές μετακομίσεις, ως ενήλικοι πλέον έχουν χειρότερη ψυχική υγεία και ρέπουν στην αντικοινωνική συμπεριφορά.

Μαθητές της ελληνικής ομογένειας από 5 ηπείρους και 9 χώρες έγραψαν ένα τραγούδι για την μακρινή τους πατρίδα

«Χώρα Ελλάδα μας γλυκιά»...Αυτός είναι ο τίτλος του τραγουδιού τους στίχους του οποίου έγραψαν οι μαθητές 10 ελληνικών σχολείων, από 9 χώρες που βρίσκονται σε πέντε διαφορετικές Ηπείρους. Τα παιδιά της ελληνικής ομογένειας και ενός σχολείου στην Ελλάδα ένωσαν τις δυνάμεις, την αγάπη τους για την Ελλάδα αλλά και τις υπέροχες γλυκιές φωνές τους και τώρα μας στέλνουν το πιο μελωδικό μήνυμα από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Δωρεά ύψους 40.000 δολαρίων για την υποστήριξη του Ιδρύματος Fulbright στην Ελλάδα ενέκρινε η Ελληνική Πρωτοβουλία

Δωρεά ύψους 40.000 δολαρίων για την υποστήριξη του Ιδρύματος Fulbright στην Ελλάδα (Fulbright Foundation) ενέκρινε η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative - TΗΙ) ως μέρος των προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας για τη στήριξη της εκπαίδευσης και της νεανικής επιχειρηματικότητας στη χώρα.

Καλύτερη επίδοση στο σχολείο για τα παιδιά που δεν... βιάστηκαν να γεννηθούν

Τα παιδιά που γεννήθηκαν... με την ησυχία τους, κατά την 41η εβδομάδα της κύησης, έχουν αργότερα καλύτερες επιδόσεις στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο, σε σχέση με τα παιδιά που γεννήθηκαν την 39η ή την 40ή εβδομάδα και πολύ περισσότερο σε σχέση με όσα γεννήθηκαν πρόωρα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Ζωγράφισε πουλιά μαζί με τα παιδιά σου [ευαισθητοποίησε και κέρδισε]

Στην Κύπρο έχουν καταγραφεί περίπου 400 διαφορετικά είδη πουλιών, από μικρούς και ντροπαλούς επισκέπτες, μέχρι και εντυπωσιακά αρπακτικά. Από αυτά, 153 είδη επηρεάζονται από την παράνομη παγίδευση πουλιών στην Κύπρο, είτε γιατί αποτελούν άμεσο στόχο των ασυνείδητων είτε ως παράπλευρες απώλειες.

Για να καταλάβεις για τι ζημιά μιλούμε, αρκεί να μάθεις πως, μόνο το 2014 θανατώθηκαν γύρω στα 2,5 εκατομμύρια πουλιά.

Γιατί σου το λέμε; Ρωτάς πώς μπορείς να βοηθήσεις;

Δήμος Ζωγράφου: Πρόγραμμα καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά ηλικίας 6 -12 ετών

Ακολουθεί η επιστολή της Δημάρχου Ζωγράφου σχετικά με το πρόγραμμα, ενώ μπορείτε να μεταφορτώσετε τη σχετική αίτηση συμμετοχής πατώντας εδώ

Υεμένη: Ζωή κόλαση για τα παιδιά

Την απόφαση του ΟΗΕ να κατατάξει την Υεμένη στην ετήσια μαύρη λίστα των χωρών όπου καταπατώνται τα δικαιώματα των παιδιών, ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Μπαν Κι Μουν.

«Γνωρίζω την κεραμική παράδοση» -Θερινά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ανέργων

Μια εναλλακτική πρόταση για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών στην πόλη προτείνει το Μουσείο Νεώτερης Κεραμεικής για το καλοκαίρι που μόλις άρχισε.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα γεμάτο πηλό και άλλες εικαστικές δραστηριότητες που πραγματοποιείται στον φιλόξενο χώρο του νεοκλασικού κτηρίου της οδού Μελιδώνη και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.

Καλοκαιρινά μαθήματα ιστιοπλοΐας για παιδιά 6-13 ετών στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος

Καπετάνιοι και καπετάνισσες στο Μικρολίμανο Πειραιά.

Τα παιδιά μαζεύονται μπροστά από τον μεγάλο νεώσοικο του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος και ακούν προσεκτικά την εκπαιδεύτριά τους Δέσποινα Ορφανίδου. Όλα φορούν τα καπέλα και τα σωσίβιά τους. Η εκπαιδεύτριά τους Δέσποινα Ορφανίδου τους μαθαίνει πώς να δένουν κόμπους και πώς να ετοιμάζουν το σκάφος τους. Βοηθώντας το ένα το άλλο, ρίχνουν τα σκάφη στη θάλασσα και ξεκινά το μάθημα. Η Δέσποινα είναι στο φουσκωτό συνεχώς δίπλα τους και τα καθοδηγεί. Τους δείχνει από πού έρχεται ο άνεμος έτσι ώστε να ρυθμίσουν σωστά το πανί τους.

Πανελλαδικές: Πότε και πού θα εξεταστούν τα ειδικά μαθήματα

Στις 16 Ιουνίου αρχίζουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων στο πλαίσιο των Πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και ολοκληρώνονται στις 27 Ιουνίου.

Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων, που έχει ανακοινωθεί.

Νέος κύκλος του προγράμματος «ΜΟΥΣ.Ε.Σ.», για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Νέος, εμπλουτισμένος κύκλος λειτουργίας του μουσικο-εκπαιδευτικού προγράμματος για παιδιά και νέους με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρία με το όνομα «ΜΟΥΣ.Ε.Σ.», προγραμματίζεται για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, έπειτα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου του. 

Η Εταιρεία Αιματολογίας-Ογκολογίας κατά όσων συγκεντρώνουν χρήματα για να στείλουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό

Την αντίδραση της Ελληνικής Εταιρείας Αιματολογίας-Ογκολογίας προκάλεσαν οι καταχωρήσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο που αφορούν εκκλήσεις οικογενειών για επείγουσα συλλογή χρημάτων, προκειμένου παιδιά και έφηβοι, με μη ανταποκρινόμενες στη θεραπεία μορφές καρκίνου, να μεταβούν στο εξωτερικό για πρόσθετη αγωγή.