Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Μακάρι αυτός ο πίνακας να υπήρχε σε κάθε ελληνικό σχολείο

Ένας τέτοιος πίνακας θα έπρεπε να υπάρχει σε όλα τα ελληνικά σχολεία , έξω από τα κυλικεία ώστε να τον βλέπουν οι μαθητές πριν αγοράσουν χυμούς και αναψυκτικά.
Είναι ένας διατροφικός πίνακας που εμπεριέχει την ποσότητα ζάχαρης ροφημάτων και αναρτήθηκε σε σχολείο της Ιταλίας σύμφωνα με την ιστοσελίδα today.it. 

Ο Άντονι Έρβιν πάλεψε με το σύνδρομο Τουρέτ και τις καταχρήσεις, για να γίνει ο γηραιότερος κολυμβητής που κατακτά χρυσό μετάλλιο

Το 2000, στο Σίδνεϊ, ο 19χρονος Αμερικανός κολυμβητής Άντονι Έρβιν κατακτούσε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο, κάνοντας τους πάντες να πιστέψουν πως αυτή δεν ήταν παρά μόνο η αρχή μιας λαμπρής καριέρας στις πισίνες. 

Στον Κινέζο Κάο Ουενσουάν απονεμήθηκε το διεθνές Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν παιδικής λογοτεχνίας

Ο Κάο Ουενσουάν, ένας από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας στην Κίνα, τιμήθηκε με το Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και έγινε έτσι ο πρώτος Κινέζος λογοτέχνης στον οποίο απονέμεται αυτή η διεθνής διάκριση, η υψηλότερη στον κόσμο του παιδικού βιβλίου.

Το αντίτιμο που «πληρώνουν» όσοι έχουν υψηλότερο iQ

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό τον Βρετανικό Σύλλογο Ψυχιάτρων τον Αύγουστο του 2015, η υψηλή νοημοσύνη θα μπορούσε να έχει και διανοητικό κόστος για ορισμένους.

Ανάπτυξη παιδιού - αλήθειες, ψέματα - Συμβουλές σε γονείς

«Το παιδί μου μεγαλώνει μια χαρά!» Αυτό θέλουμε να ακούμε πάντα από γονείς. Γι’ αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό οι γονείς να παρακολουθούν το βάρος, ύψος σε κάθε παιδί. Επίσης οι γονείς πρέπει να ξέρουν ποια σημάδια σε ένα παιδί πρέπει να τους ανησυχούν. Ακολουθούν σημαντικές συμβουλές για γονείς σε σχέση με το νεογέννητο μωρό, παιδί, έφηβο.

Εκπαιδεύοντας τους εκπαιδευτικούς

Θέλουμε νέου τύπου εκπαιδευτικούς ή να μην αλλάξει τίποτα; Η διδακτική και παιδαγωγική επάρκεια των εκπαιδευτικών είναι θέμα μείζονος σημασίας. Ηταν στο επίκεντρο πρόσφατων εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων σε πολλές χώρες. Η επιτυχία της Φινλανδίας στην εκπαίδευση θεωρείται ότι σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην αναβάθμιση των προσόντων των εκπαιδευτικών με πενταετείς σπουδές.

«Τα παιδιά ήταν σαν φοβισμένα αγρίμια» - Δασκάλες της κατοχής θυμούνται τα προσφυγικά σχολεία

Η κυπριακή τραγωδία άφησε στο πέρασμα της χιλιάδες πρόσφυγες, ανάμεσα τους και παιδιά που έζησαν και αυτά, μαζί με τους υπόλοιπους, τη σκληρότητα του αντίσκηνου. Οι Κύπριοι - που βίωσαν την προσφυγιά, τον πόνο, την εγκατάλειψη, τη δυστυχία - άφησαν πίσω τους ότι αγαπούσαν, την ψυχή τους ολόκληρη. Πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα. Πολλοί εξ αυτών ακόμη περιμένουν την ώρα που θα επιστρέψουν πίσω. Ζουν με την ελπίδα του γυρισμού και της απελευθέρωσης.

Μαθήματα κολύμβησης στα δημοτικά σχολεία

Μάθημα κολύμβησης εισάγεται από τον Σεπτέμβριο στα δημοτικά σχολεία της χώρας που βρίσκονται σε απόσταση μέχρι και 25 χιλιόμετρα από κολυμβητήρια. Η κολύμβηση θα διδαχθεί υποχρεωτικά και κατά προτεραιότητα σε όλους τους μαθητές της Γ΄ τάξης και της Δ΄ τάξης σε ειδικές περιπτώσεις.

Ορθοπεταλιές #147 - Ξεκινούν ενημερωτικές παρεμβάσεις για το ποδήλατο στα σχολεία

Όλα ξεκινούν από την Παιδεία, από την Εκπαίδευση και μάλιστα από τις μικρές ηλικίες. Συνεπώς μόνο θετικό είναι το γεγονός πως το Υπουργείο Παιδείας ενέκρινε την υλοποίηση ενημερωτικών παρεμβάσεων σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια την ερχόμενη σχολική χρονιά για την Ορθή και Ασφαλή Χρήση του Ποδηλάτου.

Το χάσμα των γενεών είναι και εισοδηματικό!

Είναι οριστικό: τα παιδιά είναι πιο φτωχά από τους γονείς για πρώτη φορά από τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η οικονομική πρόοδος των νοικοκυριών που επιτεύχθηκε μετά το τέλος του πολέμου όχι μόνο φρέναρε στις αρχές της νέας χιλιετίας αλλά πήρε και την αντίθετη κατεύθυνση. Είναι ένα γενεαλογικό χάσμα που αποτυπώνεται στα εισοδήματα: σύμφωνα με την έκθεση του Ινστιτούτου McKinsey, στις 25 πιο ανεπτυγμένες οικονομίες (ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται και η Ελλάδα), το 65%-70% του πληθυσμού είδε τα εισοδήματά του να παραμένουν στάσιμα ή και να μειώνονται. Σε απόλυτους αριθμούς, το πρόβλημα αφορά 540 με 580 εκατομμύρια ανθρώπους.

Ενισχυτική διδασκαλία στο "Πορτοκαλιάν" για το σχολικό έτος 2016-2017

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας θα υλοποιήσει για 9η συνεχή χρονιά, στο Πνευματικό Κοινωνικό Κέντρο “ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑΝ”, πρόγραμμα δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας, σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης, που ανήκουν σε μειονεκτούσες πληθυσμιακές ομάδες.

Γιατί τα παιδιά στο μπροστινό κάθισμα κινδυνεύουν ακόμα και φορώντας ζώνη

Η ζώνη και ο αερόσακος δεν αρκούν

Αρκετοί γονείς πιστεύουν ότι η ζώνη ασφαλείας και ο αερόσακος που «ανοίγει» σε περίπτωση ατυχήματος, αρκούν για να κρατήσουν το παιδί ασφαλές σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση. Αυτά τα μέτρα ασφαλείας ισχύουν για τους ενήλικες, όμωςγια τα παιδιά μπορεί να αποβούν μοιραία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά ή να χάσουν ακόμα και τη ζωή τους. 

Νότιο Σουδάν: Χιλιάδες στρατολογήσεις παιδιών, πάνω από το 50% εκτός σχολείου

Φριχτές δοκιμασίες συνεχίζουν να υπομένουν παιδιά στο Νότιο Σουδάν που αντικρίζουν την πιο δραματική όψη της βίας. Περισσότερα από 650 παιδιά έχουν στρατολογηθεί σε ένοπλες ομάδες της χώρας από τις αρχές του 2016 , όπως αναφέρει η UNICEF που εκπέμπει σήμα κινδύνου εκφράζοντας φόβο για τη ζωή δεκάδων χιλιάδων παιδιών.

Ελληνικό μετάλλιο για την εθνική ομάδα Πληροφορικής

Μέ ένα ακόμα μετάλλιο επέστρεψε η Εθνική ομάδα πληροφορικής από τη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής που διεξήχθη στο Καζάν της Ρωσικής ομοσπονδίας μεταξύ 12/08/2016 και 19/08/2016. Συγκεκριμένα ο μαθητής Ροντογιάννης Αριστοφάνης από το Κολλέγιο Αθηνών κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο. Την εθνική ομάδα Πληροφορικής εκπροσώπησαν οι εξής μαθητές: Ροντογιάννης Αριστοφάνης (Κολλέγιο Αθηνών), Κετσετσίδης Ραφαήλ (Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη), Μιχαλαϊνας Εμμανουήλ (2ο Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης) και Αγιάννης Κωνσταντίνος (10ο ΓΕΛ Λάρισας).
Πηγή: alfavita