Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Σεμινάριο: Οργάνωση σχολικής μελέτης στο σπίτι (15/10/2016)


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε 

Αυτοεκτίμηση στο παιδί

Το πώς βλέπουν τα παιδιά μας τον εαυτό τους μπορεί να καθορίσει τη μετέπειτα πορεία τους. Η αυτοεκτίμηση είναι η λέξη-κλειδί που διαχωρίζει αυτούς που πετυχαίνουν τους στόχους τους από τους υπόλοιπους

Άποψη: Κ. Λώρη "Ολα εν τάξει;"

Τα παιδιά του πολέμου θα πάνε σχολείο και τούτο είναι βέβαιο. Πληρώνει η Υπατη Αρμοστεία και όχι ο έλληνας φορολογούμενος

Υπάρχει η εντύπωση ότι για την εγγραφή παιδιών στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό απαιτείται «επίδειξη του βιβλιαρίου Υγείας του μαθητή ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια». Καλά, μην το παίρνετε τοις μετρητοίς. Αν πέσετε σε γονέα τύπου «γκάου», θα κάνει την εγγραφή και χωρίς εμβόλια, με μια απλή βεβαίωση. Πάρτε και το άρθρο του νόμου:

Δευτέρα με Παρασκευή σχολείο, Σάββατο και Κυριακή Μουσείο!

Τα σχολεία άνοιξαν και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, για άλλη μια χρονιά, προσκαλεί τους μικρούς του φίλους 2-12 ετών να παίξουν, να διασκεδάσουν αλλά και να αντλήσουν γνώσεις, μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχει σχεδιάσει για τα Σαββατοκύριακα.

Δυσλεξία παρουσιάζει το 15% των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Δυσλεξία παρατηρείται στο 10%-15% των παιδιών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (συχνότερα στα αγόρια από ό,τι στα κορίτσια, σε αναλογία τέσσερα προς ένα), ενώ Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής με ή χωρίς Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) παρουσιάζει ένα ποσοστό από 5% έως 12% του μαθητικού πληθυσμού.

Οδηγίες επιβίωσης προς άγρυπνους γονείς

Υπάρχει τρόπος να κοιμηθεί ένα βρέφος όλη τη νύχτα χωρίς να ξυπνάει κάθε τόσο κλαίγοντας; Αγωνιώδης μεν πλην όμως όχι πρωτότυπη ερώτηση. Εξαντλημένοι από την αϋπνία γονείς υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα

Τα Παιδικά Θέατρα που αναμένουμε το Φθινόπωρο

Τα θέατρα της πόλης ετοιμάζουν ένα όμορφο πρόγραμμα παιδικών παραστάσεων στις αίθουσές τους και αυτό το φθινόπωρο, κι εμείς συγκεντρώνουμε τις παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσουν οι μικροί μας φίλοι!

Η φροντίδα των ψυχικώς πασχόντων από την οικογένειά τους

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην ελληνική οικογένεια η τάση να αποκρύπτονται τα ενδοοικογενειακά προβλήματα από τον φόβο για την κριτική των άλλων, με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη ψυχολογική επιβάρυνση των μελών της.

Μειώνεται η κατάθλιψη των γονιών όταν τα ενήλικα παιδιά ξαναγυρίζουν στο σπίτι

H οικονομική κρίση έχει αναγκάσει πολλούς ενήλικους νέους που ζούσαν μόνοι τους, να γυρίσουν -σαν βρεγμένες γάτες- ξανά στο σπίτι των γονιών τους, καμιά φορά ακόμη και παντρεμένοι πια, αφού δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Φίλης: Μετά τις 2 το μεσημέρι θα κάνουν μάθημα στα σχολεία τα προσφυγόπουλα

«Όλα τα προσφυγόπουλα θα κάνουν μάθημα μετά τις 2 το μεσημέρι στα σχολεία» δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. «Δεν συζητεί η Πολιτεία ζητήματα δικαιωμάτων, ούτε υπάρχουν στην Ελλάδα εσωτερικά σύνορα» τόνισε χαρακτηριστικά απαντώντας στις αντιδράσεις που υπάρχουν σε περιοχές όπως το Ωραιόκαστρο.

Προϋποθέσεις τοποθέτησης ανηλίκων σε ίδρυμα ή ανάδοχη οικογένεια από και προς κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφορικά με τις προϋποθέσεις τοποθέτησης ανηλίκων σε ίδρυμα ή ανάδοχη οικογένεια από και προς κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης βάσει του άρθρου 56 του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2201/2003 για τη διεθνή δικαιοδοσία και την αναγνώριση και εκτέλεση αποφάσεων σε γαμικές διαφορές και διαφορές γονικής μέριμνας.