Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Δημιουργίας: Όλα τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/ μαθητριών και η ενεργοποίησή τους στο ζήτημα της ισότητας των φύλων μέσω της δημιουργίας πρωτότυπων ψηφιακών έργων με θέμα τη σημασία των παιχνιδιών ως προς την παραγωγή, αναπαραγωγή και εμπέδωση των έμφυλων ρόλων και ανισοτήτων. Το παιχνίδι αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και ο παιδαγωγικός του ρόλος είναι αναμφίβολα ζωτικός παράγοντας για την ανάπτυξη των παιδιών και τον τρόπο πρόσληψης, οργάνωσης και ερμηνείας του κόσμου. 

Το Ειδικό Σχολείο Βέροιας αναζητά εθελοντές

Το Ειδικό Σχολείο Βέροιας με ανακοίνωσή του καλεί πολίτες για εθελοντική συμμετοχή και υποστήριξη του προγράμματος «κοινωνικής ένταξης στη γειτονιά» που υλοποιείται από ειδικά δημοτικά σχολεία, ΕΕΕΕΚ, ΤΕΕ ειδικής αγωγής της Θεσσαλονίκης, της Βέροιας, του Κιλκίς μαζί με το περιοδικό ‘Η Ζωή Πλαγίως» στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2016-2017.

Πόσο γάλα πρέπει να πίνουν τα παιδιά

Οι παιδίατροι συνιστούν στους γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να πίνουν γάλα, διότι είναι θρεπτικό και θα τα βοηθήσει να αναπτυχθούν ομαλά. Πόσο γάλα, όμως, πρέπει να πίνει ένα παιδί; Και τι συμβαίνει όταν υπερβαίνει τις συνιστώμενες ποσότητες;

Ακαδημία Ρομποτικής Πα.Μακ.: Διαγωνισμός για δημιουργία αγωνιστικής ομάδας

Ελάτε να διαγωνιστείτε και να διεκδικήσετε μία θέση στην αγωνιστική ομάδα της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας!

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας σας καλεί στους χώρους του, όπου παιδιά όλων των ηλικιών μπορούν να έρθουν μόνα τους ή με την παρέα τους και να τεστάρουν τις ικανότητές τους πάνω στη ρομποτική διεκδικώντας μία υποτροφία για το αγωνιστικό τμήμα ρομποτικής που θα δημιουργηθεί με σκοπό την προετοιμασία για επερχόμενους διαγωνισμούς.

Προσοχή με την πρόσβαση των παιδιών στα φάρμακα συνιστούν οι ειδικοί

Το ποσοστό των νηπίων που νοσηλεύονται υπερδιπλασιάστηκε, πηγαίνοντας από 0,86 ανά 100.000 σε 2,62 ανά 100.000. Είναι πιθανό ότι τα παιδάκια παίρνουν τα μπουκαλάκια με τα χάπια γιατί νομίζουν ότι είναι καραμέλες.

Μαθητές παίζουν μπάλα για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Μπάλα για τα χιλιάδες παιδιά που στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έπαιξαν σήμερα μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης στην έναρξη του τριήμερου τουρνουά «Σκοράρουμε για το Χαμόγελο» που διοργανώνεται στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο.