Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Αυτό είναι το ωραιότερο διαφημιστικό σποτ για «όμορφα» κορίτσια

Χρόνια τώρα μαίνεται μία άβολη συζήτηση για τον ρόλο της γυναίκας στη βιομηχανία της διαφήμισης και για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται -εργαλειακά- κυρίως η σεξουαλικότητα της για την προώθηση του όποιου προϊόντος. Πριν από λίγο καιρό μία απογοητευτική έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία απέδειξε ότι τα κορίτσια ήδη από πολύ μικρή ηλικία θεωρούν βασικότερο εφόδιο τους την ομορφιά και χτίζουν την αυτοεκτίμηση τους αποκλειστικά με οτιδήποτε αφορά την εξωτερική τους εμφάνιση. 

Παν/μιο Μακεδονίας: Χριστουγεννιάτικο δέντρο με γούρια του Συλλόγου Συνδρόμου Down

Τον σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος, ένα αυτοχρηματοδοτούμενο σωματείο που παρέχει υπηρεσίες στα άτομα με σύνδρομο Down και στις οικογένειές τους εδώ και 26 χρόνια, θα στηρίξει φέτος τα Χριστούγεννα το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 από τις 12.30 μ.μ. στο ισόγειο (φουαγιέ) του Ιδρύματος, φοιτητές και εργαζόμενοι θα στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Πανεπιστημίου με χειροποίητα στολίδια και γούρια,κατασκευασμένα με πολλή αγάπη και μεράκι από το εργαστήριο προεπαγγελματικής κατάρτισης του Συλλόγου.

Αποψη: Να δούμε τι παρακινεί τους νέους να μάθουν

Το πρόγραμμα PISA είναι η μεγαλύτερη διεθνής εκπαιδευτική έρευνα, και κυρίως είναι η έρευνα που παρέχει τον μεγαλύτερο όγκο δεδομένων που έχουν συλλεχθεί με έγκυρο και αξιόπιστο τρόπο, για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Το σημαντικό είναι να εστιάσουμε στο τι συμβαίνει στο ελληνικό σχολείο και να αξιοποιήσουμε ό,τι κρίνουμε χρήσιμο από τα αποτελέσματα της έρευνας και ό,τι μπορούμε να μάθουμε από τους άλλους. Ενδιαφέρον έχει να παρατηρήσουμε το παράδειγμα της Εσθονίας. Την πρόοδο στο εκπαιδευτικό της σύστημα και την προσπάθεια να «τρέξει» με τις εξελίξεις της εποχής.

Αυστραλία: Πεντάχρονο παιδί θα υποβληθεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου

Ένα πεντάχρονο παιδί από την Αυστραλία που γενετικά είναι άνδρας, θα μεγαλώσει ως κορίτσι έπειτα από τη συγκατάθεση ενός δικαστηρίου να χειρουργηθεί.

Το παιδί, που είναι γνωστό ως Κάρλα, αυτοπροσδιορίζεται ως κορίτσι, αλλά δεν διαθέτει γυναικεία όργανα αναπαραγωγής.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου θα έχουν για τελευταία φορά μάθημα, για το 2016, οι μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς τα σχολεία θα κλείσουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Γερμανία: Υποχρεωτικά τα μαθήματα κολύμβησης για τις μουσουλμάνες μαθήτριες

Οι μουσουλμάνες μαθήτριες στη Γερμανία υποχρεούνται να συμμετέχουν στα κοινά (αγόρια - κορίτσια) μαθήματα κολύμβησης - με ή χωρίς μπουρκίνι. Αυτή ήταν η οριστική απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Καρλσρούης, το απέρριψε την έφεση που είχαν ασκήσει οι γονείς 11χρονης μουσουλμάνας, με τη λογική ότι ακόμη και με μαγιό που καλύπτει όλο το σώμα παραβιάζονται οι κανόνες του Ισλάμ.