Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον «Ελληνικό Κόσμο»

Πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά διοργανώνει ο «Ελληνικός Κόσμος», τα Σαββατοκύριακα του Ιανουαρίου, αντλώντας έμπνευση από την ελληνική μυθολογία!

Σαββατιάτικα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα

Για παιδιά από 3 έως 5 ετών

21/1/2017
«Ο Αέρας… ο παιχνιδιάρης»
Είναι το στοιχείο της φύσης που ακολουθεί μικρούς και μεγάλους παντού! Τον αισθάνονται, αλλά δεν μπορούν να τον δουν. Πού κρύβεται και πώς θα τον ανακαλύψουν;Παιχνίδια, πειράματα και απλές κατασκευές θα τους οδηγήσουν σε μερικές από τις πιο απίθανες κρυψώνες του! Ένα ταξιδιάρικο πούπουλο υποδέχεται γονείς και παιδιά για να τους γνωρίσει με έναν καινούριο αόρατο φίλο, τον Αέρα. Τα παιδιά ανακαλύπτουν από πού ξεκινά τα ταξίδια του, τρέχουν, παίζουν και χορεύουν μαζί του.

28/1/2017
«Το λιοντάρι και ο ποντικός»
Ο δυνατός και ο αδύναμος, ο μεγάλος και ο μικρός. Δύο ήρωες τόσο διαφορετικοί συναντιούνται σε ένα μύθο του Αισώπου και μας δείχνουν πόσο χρειάζεται ο ένας τον άλλο! Πώς κατάφερε ένας μικρούλης ποντικός να σώσει το δυνατό λιοντάρι; Ακριβώς έτσι κι εμείς, πότε μικροί και πότε μεγάλοι, ανακαλύπτουμε τη «δύναμή» μας μέσα από παιχνίδια έκφρασης και ρόλων.

Αναζητάμε τη διαφορετικότητα έχοντας για ερέθισμα την αφήγηση του μύθου.Παιδιά και γονείς ξεκινούν ένα ταξίδι μέσω της δραματοποίησης. Πώς ένιωθε το λιοντάρι και το ποντίκι στη σπηλιά; Πώς είναι το θυμωμένο λιοντάρι, και τι συμβαίνει όταν αυτό παγιδευτεί;

Πληροφορίες:
Ώρα έναρξης: 11:30
Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
Μηνιαία συνδρομή προγραμμάτων: 25 ευρώ το παιδί, 10 ευρώ ο ενήλικας/συνοδός
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα

Για παιδιά από 5 έως 12 ετών
Η πλούσια ελληνική μυθολογία μάς ταξιδεύει σε ουρανό και γη! Για να γνωρίσουμε και να παίξουμε με ήρωες, θεούς, ανθρώπους ή ημίθεους!

22/1/2017
Ηρακλής: 12 άθλοι σε μια μέρα
Λιοντάρι, ελάφι, σιδερένια πουλιά… πολλοί άθλοι, ένας ήρωας. Οι άθλοι του Ηρακλή ξεπηδούν από τα αγγεία και γίνονται αφορμή για ένα μαγευτικό ταξίδι.
Η μυθοπλασία για τον ημίθεο Ηρακλή γίνεται δοκιμασία για τα παιδιά!Ταξιδεύουμε με τη βοήθεια ενός χάρτη ακολουθούμε την πορεία του και μαθαίνουμε τα μέρη στα οποία περιπλανήθηκε. Ακροστιχίδες, δραματοποίηση, παιχνίδια μνήμης και κατασκευές φέρνουν μπροστά στα μάτια των παιδιών τη ζώνη της Ιππολύτης, τη Λερναία Ύδρα, τον Άτλαντα…

29/1/2017
Αστρικές «συνωμοσίες» του ουρανού μυθολογίες
Σύμπαν: Τόσο αχανές, αλλά και τόσο γοητευτικό! Πώς γίνεται μυθικά πρόσωπα, δράκοι και ζώα να συνυπάρχουν στον ουρανό; Πραγματικές ιστορίες καλά κρυμμένες στα βάθη του σύμπαντος.
Μικρή και Μεγάλη Άρκτος, Πήγασος, Ωρίων, Κασσιόπη και ακόμα 83 αστερισμοί που στολίζουν την ουράνια θόλο έγιναν γνωστοί στην αρχαία Μεσοποταμία και στη συνέχεια υιοθετήθηκαν από τους αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι τους ενσωμάτωσαν στη μυθολογία τους. Στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα των αστερισμών, καθώς και τη μυθοπλασία που τους περιβάλλει, και στη συνέχεια θα συνθέσουν και θα αναπαραγάγουν στο χώρο τις διατάξεις αστερισμών, με διάφορα υλικά.

Πληροφορίες:
Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη).
Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά
Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ
Μηνιαία συνδρομή προγραμμάτων: 25 ευρώ
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης

Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου