Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Ινδία: Εργοστάσιο αρωμάτων αξιοποιεί τα άτομα με προβλήματα όρασης

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου συνδυάζει «πρωτοπόρο» εργοστάσιο στην Ινδία που αξιοποιεί την εκπαιδευμένη όσφρηση των ατόμων με προβλήματα όρασης, προσφέροντάς τους δουλειά. 

Οι τυφλοί και τα άτομα με προβλήματα όρασης, που στην Ινδία υπολογίζονται στα πέντε εκατομμύρια, δυσκολεύονται σε μεγάλο βαθμό να βρουν εργασία λόγω της ιδιαιτερότητάς τους. Η εταιρεία, με την κίνησή της αυτή, ωφελείται δίνοντας παράλληλα λύση στη μάστιγα της ανεργίας που ταλαιπωρεί τους τυφλούς. 

Το εργοστάσιο το οποίο παρέχει την πρώτη ύλη για την παραγωγή αρωμάτων προσκαλεί όλους τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης να δουλέψουν για λογαριασμό του, τεστάροντας την όσφρησή τους. 

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να μυρίσουν την πρώτη ύλη και να αποφανθούν σε σχέση με την ποιότητά της, να την αξιολογήσουν και να βοηθήσουν το εργοστάσιο να καταλήξει στις σωστές επιλογές. 

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Ινδία, τα άτομα με προβλήματα όρασης μπορούν να προσδιορίσουν καλύτερα από τον υπόλοιπο πληθυσμό, τις διάφορες οσμές. 

«Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν πραγματικά να συνεισφέρουν καθώς έχουν ανώτερη αίσθηση όσφρησης από τους υπολοίπους» δήλωσε ο διευθυντής της εταιρείας, Mathew Menacherry ο οποίος ανέφερε ότι αρχικά η εταιρεία έδωσε δουλειά σε τυφλούς για λόγους φιλανθρωπίας. 

Πηγή: Σκάι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου