Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Στη δασκάλα που βοηθάει το γιο μου μέσα στην τάξη. Βλέπω τι κάνεις…

Ως γονιός παιδιού με ειδικές ανάγκες είμαι υπερβολικά συναισθηματική και υπερπροστατευτική τον περισσότερο χρόνο. Αποφάσισα ότι αυτό δεν είναι μειονέκτημα, αλλά η δουλειά μου. Πρέπει να είμαι η φωνή του παιδιού μου, μέχρι να αποκτήσει τη δική του. Πρέπει να είμαι τα μάτια του παιδιού μου, μέχρι να μπορεί να μου πει τι συμβαίνει γύρω του κάθε μέρα. Πρέπει να επιλέγω με μεγάλη προσοχή τους ανθρώπους που θα είναι δίπλα του, αφού δεν μπορεί εκείνος να μου πει πως του συμπεριφέρονται. Πρέπει να είμαι η καλύτερη συνήγορος του παιδιού μου σε όλα τα μέτωπα. Βλέπω και προστατεύω. Και θέλω να στείλω αυτό το μήνυμα στη συνοδό του παιδιού μου στο σχολείο: Βλέπω τι κάνεις. 

Μια ελληνική οικογένεια αποφάσισε να μη στείλει τα 4 παιδιά της στο σχολείο. Τι έγινε μετά;

Από τον Μ.Ηulot στη LIFO

«Το ντοκιμαντέρ ΙΧΘΥΣ ξεκίνησε ως ένα σπουδαστικό πρότζεκτ, μια εργασία για την SAE όπου έκανα digital film making και ήρθα σε επαφή με αυτή την οικογένεια εντελώς τυχαία» λέει ο Χρήστος Καραλιάς, σκηνοθέτης της ταινίας και ένας εκ των δύο δημιουργών της (την έφτιαξε μαζί με τον Παναγιώτη Ποντικίδη, που έκανε την παραγωγή).

Ψάχνουν μία ζεστή αγκαλιά για τα «αόρατα» παιδιά

Κυκλοφορούν μόνα τους στους διαδρόμους των παιδιατρικών νοσοκομείων, χωρίς όμως να είναι άρρωστα. Κάποια από αυτά από τις πρώτες κιόλας ημέρες της ζωής τους δεν γνώρισαν την οικογενειακή θαλπωρή, αντίθετα ζουν στους κλειστούς και κρύους χώρους των μαιευτηρίων. Είναι τα «αόρατα» παιδιά, εκείνα που από πολύ νωρίς βρέθηκαν στα... αζήτητα και είναι πλέον αναγκασμένα να ζουν για αρκετούς μήνες στα νοσοκομεία.

«Πράσινα μαθήματα» με πράσινα μολύβια από τη Κένυα

«Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε μολύβια σκεφτείτε αν θα προτιμήσετε κάποια από ξύλο ή πλαστικό ή από ένα υλικό φιλικό προς το περιβάλλον». Αυτό είναι το δίλλημα που θέτει στους καταναλωτές ο Κενυάτης επιχειρηματίας Anthony Kirori, ο οποίος, ακόμη και στη ψηφιακή εποχή, έχει βρει μια μεγάλη αγορά για τα μολύβια που κατασκευάζει ο ίδιος στη χώρα του από ανακυκλωμένες εφημερίδες.

Η ιστοσελίδα του Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους»

Ο Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους «Cinema… διάβασες;» έχει αποκτήσει πια την ψηφιακή του στέγη. 

Στην ιστοσελίδα οι ενδιαφερόμενοι (εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και ερευνητές) μπορούν να βρίσκουν πληροφορίες για τον διαγωνισμό, υποστηρικτικό υλικό, βιντεομαθήματα καθώς και την ταινιοθήκη του προγράμματος με τις βραβευμένες ταινίες των προηγούμενων ετών. Προτρέπουμε τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς να προβάλουν το πρώτο βιντεομάθημα, να δουν παλαιότερες κινηματογραφικές δημιουργίες και να εκτυπώσουν την αφίσα του διαγωνισμού.

Χάρτινοι κάδοι ανακύκλωσης στα σχολεία του Πειραιά

Με μικρούς χάρτινους κάδους ανακύκλωσης θα εξοπλιστούν σύντομα επιλεγμένα σχολεία της Περιφέρειας Πειραιά. Στους κάδους αυτούς, χωρητικότητας 50 έως 100 λίτρων, θα συλλέγεται το χαρτί που πετιέται στα σχολεία.

Παιδί και αθλητισμός Ι Τι είναι μύθος και τι αλήθεια

Οι περισσότεροι από εμάς θα έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με την εικόνα ενός παιδιού να ζητάει επίμονα το tablet του , να κοιτάζει με τις ώρες την αγαπημένη του σειρά στην τηλεόραση ή να παίζει με το κινητό της μαμάς κάποιο παιχνίδι.

Γιατί τα παιδιά λένε ψέματα; Το ξέρετε ότι μπορεί να κρύβεται κάποια διαταραχή;

Τα παιδιά συχνά μπορεί να λένε ψέματα, είτε στους μεγάλους είτε και μεταξύ τους. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι σε ποιες ηλικίες –γιατί σε κάθε ηλικία το ψέμα δεν έχει την ίδια ερμηνεία– και σε ποιες συνθήκες.

Τα παιδιά στην ηλικία 3-5 συχνά μπορεί να πουν ψέματα, τα ψέματα όμως αυτά δεν είναι πραγματικά, βρίσκονται μέσα στο πλαίσιο της σύγχυσης που μπορεί να έχει το παιδί μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. Οι γονείς, λοιπόν, σ' αυτές τις ηλικίες πρέπει να χειριστούν το θέμα με λεπτότητα.

Οι Γερμανοί προειδοποιούν τους γονείς: Καταστρέψτε αμέσως αυτή την κούκλα

Η Κέιλα είναι μια παιδική κούκλα που μιλά. Όμως απαγορεύτηκε από τις γερμανικές αρχές. Ο λόγος; Μπορεί να κατασκοπεύει;

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, το λογισμικό της μπορεί να χακαριστεί, εγείροντας έτσι κινδύνους για την ασφάλεια και για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Παιδιά της Κρήτης με παχυσαρκία, διαβήτη και τερηδόνα

Κάτι δεν πάει καλά με την υγεία των παιδιών στην Κρήτη και οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να αναζητήσουν λύσεις.

α. Έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης καταδεικνύει ποσοστό υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών που ξεπερνά το 20%! Από τα χίλια Κρητικόπουλα που ελέγχθηκαν, ένα ποσοστό της τάξης του 14% είναι υπέρβαρα και ένα ποσοστό 7,5% παχύσαρκα. Παράγοντες όπως το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η μικρή διάρκεια θηλασμού και η παχυσαρκία των γονέων, σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με αυτά τα αποτελέσματα.

Σε βιβλία για τυφλούς τα οφέλη από την ανακύκλωση χαρτιού στα σχολεία της Περιφέρειας Αττικής

Τη συμβολή τους, στην εδραίωση της ανακύκλωσης, «προκειμένου να αλλάξει ο τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων και να προστατεύεται το περιβάλλον», ζήτησε αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Καραμέρος από τους μαθητές σχολείων του Αμαρουσίου.