Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Why Sign?

Online υλικό: αγγλικά (1)

Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να εμπλουτίσουμε το υλικό που χρησιμοποιούμε στη διδασκαλία. Για παράδειγμα, στο μάθημα των αγγλικών μπορούμε να κατεβάσουμε τα δωρεάν βιβλιαράκια από την ιστοσελίδα Reading A-Z και να τα αξιοποιήσουμε ποικιλλοτρόπως, ως βιβλία, καρτελάκια κλπ.

17ος Διαγωνισμός Μαθητικών Εντύπων

Τα... ψέλνουν στο υπουργείο Παιδείας για τις ελλείψεις στα σχολεία. Τολμούν να κριτικάρουν τη συμπεριφορά των καθηγητών τους, όταν τους ενοχλεί. Κάνουν ρεπορτάζ, έρευνες και συνεντεύξεις με επαγγελματισμό αντίστοιχο των ενήλικων δημοσιογράφων. 
Και μάλιστα για θέματα όπως η παραχώρηση ιθαγένειας στους μετανάστες, η προσφυγιά, η σχολική βία. 

Έρευνα με θέμα: "Πολιτιστικοί Οργανισμοί και Άτομα με Ειδικές Ανάγκες στη Θεσσαλονίκη"

Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε σε έρευνα που οργανώνεται στο πλαίσιο μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών της Λαμπρινής Καρακώτσογλου στο Τμήμα "Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων" του "Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου" με θέμα: "Πολιτιστικοί Οργανισμοί και Άτομα με Ειδικές Ανάγκες: Αξιολόγηση των παροχών Πολιτιστικών Οργανισμών της Θεσσαλονίκης προς ΑΜΕΑ", επισκεφτείτε την ιστοσελίδα noesi.gr

Μαθαίνουν για το σεξ από το Ιντερνετ

«Ο γιος μου είναι 10 ετών και ως παιδί που ζει σε διαμέρισμα οι μόνες διέξοδοι στον ελεύθερο χρόνο του είναι η τηλεόραση και ο υπολογιστής. Το σερφάρισμα στο Διαδίκτυο δεν μπορείς να το απαγορεύσεις και φυσικά δεν είσαι σίγουρος ποτέ πού θα μπει και τι θα δει. Μοιραία θα εκτεθεί και σε υλικό απαγορευμένο και επικίνδυνο». 

Χρήσιμες συμβουλές για το πρωινό


• Από το πρωινό μας δεν πρέπει να απουσιάζουν τα λιπαρά, καθώς παρέχουν ενέργεια και απαραίτητες βιταμίνες. Και όταν λέμε λιπαρά εννοούμε τα «καλά» λιπαρά όπως τις μαλακές φυτικές μαργαρίνες, που από τη δεκαετία του ’90 παρασκευάζονται χωρίς trans λιπαρά οξέα και παρέχουν τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα ω-3 και ω-6 και τις βιταμίνες Α, D, E και όχι το βούτυρο που είναι ζωικής προέλευσης και πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά.

6 + 1 συμβουλές για να γίνει μια...μητριά ευτυχισμένη


Η «κακιά μητριά», όπως τη γνωρίσαμε στη «Σταχτοπούτα», μπορεί να ξεχαστεί για πάντα στον κόσμο των παραμυθιών ή να περάσει στο παρελθόν για όσους βιώνουν μια ανάλογη πραγματικότητα ακολουθώντας τις απλές συμβουλές της βρετανίδας καθηγήτριας Ψυχολογίας Λίζα Ντούντσον.

Ημερίδα Κατά της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά

Σήμερα, 26 Απριλίου, στις 18:30, διοργανώνεται ημερίδα κατά της σωματικής τιμωρίας στα παιδιά.
Θα μιλήσουν οι :
ΜΟΣΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, βοηθός του Συνηγόρου του Πολίτη (Υπεύθυνος Κύκλου Δικαιωμάτων του Παιδιού), Νομικός-Εγκληματολόγος, ειδικός σε θέματα παραβατών, κοινωνικά αποκλεισμένων νέων και προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού και συνιδρυτής της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ».

Στραβισμός, κινητά, ρομπότ και άλλα...

Τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν πρέπει να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα προειδοποίησε ένας κορυφαίος σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης. Ο καθηγητής Λόουρι Τσάλις επισήμανε ότι τα παιδιά δεν είναι «μικροί ενήλικοι» και ότι δεν πρέπει να τους δίνουμε κινητά πριν από την ηλικία των 12 ετών.
Η εντατική θεραπεία με τη βοήθεια ειδικού ρομπότ βοηθά τους ασθενείς που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο να βελτιώσουν την κινητικότητα του άνω άκρου, ακόμη και χρόνια μετά το επεισόδιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο New England Journal of Medicine.
Μια μικρή συσκευή σε μέγεθος iΡod που εκπέμπει υπέρηχους, ίσως θεραπεύει τους πόνους της αρθρίτιδας.
Μια τετραμελής οικογένεια στη Μ. Βρετανία ανέθεσε σε εταιρεία την πλήρη χαρτογράφηση του γενετικού κώδικα των μελών της, χωρίς να συντρέχουν κάποιοι ιατρικοί λόγοι. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται χαρτογράφηση του DNA σε ανήλικα παιδιά, κατόπιν αιτήματος των γονέων τους, για καθαρά «προληπτικούς» λόγους. Και όπως ήταν αναμενόμενο, το γεγονός έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, ανοίγοντας ένα μεγάλο θέμα προς συζήτηση: Κατά πόσο θα πρέπει να επιτρέπεται η ανάλυση του DNA υγιών ανηλίκων;