Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Out of the Depths



21ο Διεθνές Συνέδριο για την Εκπαίδευση των Κωφών


Το 21ο Διεθνές Συνέδριο για την Εκπαίδευση των Κωφών (ICED 2010) θα διεξαχθεί στον Καναδά από τις 18 έως τις 22 Ιουλίου. Από το 1878, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι το πρώτο διεθνές συνέδριο, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, αλλά και ερευνητές της εκπαίδευσης των κωφών συγκεντρώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και ανταλλάσσουν απόψεις κι εμπειρίες. Πολύ σημαντικό υπήρξε το 2ο Συνέδριο που έγινε στο Μιλάνο το 1880, στο οποίο αποφασίστηκε η απομάκρυνση της νοηματικής γλώσσας από τα εκπαιδευτικά προγράμματα και η υιοθέτηση του μοντέλου των προφοριστών, γεγονός που επηρέασε δραματικά την εκπαίδευση και τη ζωή  εκατομμυρίων Κωφών σε όλο τον κόσμο. 
Το 2008 ξεκίνησε μια ιστορική εκστρατεία για την κατάργηση των αποφάσεων που λήφθηκαν το 1880, απαιτώντας ταυτόχρονα να ζητηθεί συγγνώμη από τους εκπαιδευτικούς και τους ερευνητές, κατά τη συνάντηση στο Βανκούβερ το 2010. Η εκστρατεία ξεκίνησε στον Καναδά και γρήγορα διαδόθηκε στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο.

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας.

Δήμος Καλαμαριάς: «Τέχνη στις γειτονιές»

Επίκαιρα για τα παιδιά...

Ε.Ο.Α.Κ.:Η αποστολή της Εθνικής για την ρεβάνς της Πολωνίας

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας Κωφών Ποδοσφαίρου στην Πορταριά Πηλίου εν όψει του επαναληπτικού προκριματικού αγώνα με αντίπαλο την Πολωνία, ο οποίος θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο 10 Ιουλίου στο Προσόφ (προάστιο της Βαρσοβίας).

Προσλήψεις τυφλών τηλεφωνητών στο Δημόσιο

Από σήμερα Τετάρτη ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στις υπηρεσίες του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού για την κάλυψη θέσεων τυφλών τηλεφωνητών στο Δημόσιο Τομέα καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, βάσει των διατάξεων του νόμου 2643 του 1998. Το σύνολο των θέσεων είναι 23 για το Δημόσιο Τομέα και έξι για τα ΝΠΙΔ.

Μια συναυλία για παιδιά από τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης

Μια ειδική συναυλία για όλα τα παιδιά της πόλης θα δώσει την ερχόμενη Παρασκευή στο δημοτικό Θέατρο Κήπου, η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Βιβλίο: «Η ζωγραφιά της ελπίδας»

«Η ζωγραφιά της ελπίδας» είναι η αληθινή ιστορία του μικρού Ιάσονα, που στα 6 του χρόνια διαγνώστηκε αυτιστικός. Το βιβλίο παρακολουθεί τα βήματά του από τη στιγμή της γέννησής του μέχρι το Δημοτικό, όπως τα έζησε η μητέρα του.Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός οτι ταυτόχρονα με την πορεία του Ιάσονα παρακολουθούμε και την πορεία του δίδυμου αδερφού του Αλέξανδρου, κάτι που δείχνει τις μεγάλες διαφορές στην ανάπτυξη ενός τυπικώς αναπτυσσόμενου παιδιού και ενός παιδιού με αυτισμό. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν μαρτυρίες και σκέψεις και άλλων γονέων αυτιστικών παιδιών, καθώς και μια σύντομη επιστημονική παρουσίαση του Κλασικού Αυτισμού και του Αυτισμού Υψηλής Λειτουργικότητας (διάγνωση, συχνότητα, χαρακτηριστικά).

Ιστοσελίδα του 9ου Γυμνασίου Πειραιά

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του 9ου Γυμνασίου Πειραιά και περιηγηθείτε στο πλούσιο υλικό της. Όσοι θέλετε να ακονίσετε τις γυμνασιακές τους γνώσεις, δοκιμάστε τα αλληλεπιδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια. Καλη πλοήγηση!!

Βραβεία MEDEA 2010

Ο διαγωνισμός των Βραβείων MEDEA αφορά στην αναγνώριση, ενθάρρυνση και βράβευση της αριστείας και της δημιουργικότητας στα μέσα στην εκπαίδευση. Τα Βραβεία MEDEA 2010 και η τελετή απονομής θα ενσωματωθούν σε ένα νέο συνέδριο με τίτλο «Μέσα και Μάθηση: βαδίζοντας προς την εποχή της ψηφιακής ευχέρειας». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 25-26 Νοεμβρίου 2010. Δήλωση συμμετοχής μέχρι 31 Ιουλίου. Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό!

Γνώση από όλους για όλους: Δημόσια διαβούλευση

Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θέτει σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, από τη Δευτέρα 5/7/2010 έως την Κυριακή 11/7/2010, το σχέδιο Νόμου για την ανάπτυξη της Δια Βίου Μάθησης. 
Το υπό διαβούλευση κείμενο του νομοσχεδίου βρίσκεται στην ιστοσελίδα http://www.opengov.gr και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων www.minedu.gr.

Η Αγγελική και ο Μαρίνος περιμένουν

της Λίνας Παπαδάκη (από το www.protagon.gr)

Ξαναπήγα στο «Μητέρα» μετά από ένα τηλεφώνημα της Αντιγόνης Κοντοπούλου. Είναι παιδίατρος και η επιστημονική διευθύντρια του Κέντρου. Αυτές τις ημέρες βγάζουν ανακοινώσεις στον Tύπο για παιδιά που περιμένουν οικογένεια. Η Αγγελική και ο Μαρίνος «αναζητούν γονείς μέσω της μακρόχρονης αναδοχής ή υιοθεσίας».