Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Συμβουλές για την αντιμετώπιση της υπερ-ευαισθησίας

Η αντίληψη για τον κόσμο που έχει το άτομο με αυτισμό συχνά είναι τόσο διαφορετική σε σχέση με τους άλλους ανθρώπους, που τις περισσότερες φορές αισθάνονται πως συνέχεια βομβαρδίζονται από ερεθίσματα μέσω των αισθήσεών τους.

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Δώρα Μούτσιου

Υπερήφανους όλους τους Έλληνες έκανε η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια της Σκοποβολής ατόμων με αναπηρία Δώρα Μούτσιου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής Ατόμων με αναπηρία που διεξήχθη στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας αφού κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής Σκοποβολής να ισοφαρίσει το Παγκόσμιο Ρεκόρ κάνοντας επίδοση 600/600!!! στο Πρηνηδόν με αεροβόλο τουφέκι και να μπει στον τελικό του αγωνίσματος καταλαμβάνοντας τελικά την 5η θέση.

Παρουσίαση του σχεδίου Νόμου «Ανάπτυξη της Δια Βίου Μάθησης και Άλλες Διατάξεις» στο Υπουργικό Συμβούλιο

Παρουσιάστηκε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου «Ανάπτυξη της Δια Βίου Μάθησης και Άλλες Διατάξεις».
Η Δια Βίου Μάθηση αποτελεί στρατηγικό εργαλείο για την υλοποίηση των εθνικών πολιτικών επιλογών δίνοντας προτεραιότητα στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, στην οικονομική ανάπτυξη, στην κοινωνική συνοχή και στη δημιουργία ενημερωμένων και ενεργών πολιτών. Συμπεριλαμβάνει όλες τις μορφές μάθησης (τυπική, μη τυπική και άτυπη) σε όλες τις φάσεις της ζωής ενός ανθρώπου, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ρυθμίζει κυρίως το χώρο που βρίσκεται πέρα από τα όρια του τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος και ιδιαίτερα ρυθμίζει, την αρχική επαγγελματική κατάρτιση, τη συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση και τη γενική εκπαίδευση ενηλίκων.

«Πολίτες με γνώσεις και επαγγελματίες με προσόντα»

10 ερωτήσεις – απαντήσεις

1. Ποια είναι η νέα αντίληψη –τομή για τη Δια Βίου Μάθηση στη χώρα μας;
Προωθούμε την ενιαία θεώρηση της μάθησης από την προσχολική αγωγή ως τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση/κατάρτιση και την εκπαίδευση της τρίτης ηλικίας. Η νέα αντίληψη για τη Δια Βίου Μάθηση είναι ολιστική (όλες τις μορφές μάθησης, τυπική, μη τυπική και άτυπη) και καθολική (για όλους σε όλη τη διάρκεια της ζωής).

Η «Άλλη Όψη» των συνανθρώπων μας


Τα Εκπαιδευτήρια Βέροιας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας

Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Βέροιας είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους πρόταση στον 21ο Διαγωνισμό «Company Competition 2010» που διοργάνωσε ο πανευρωπαϊκός οργανισμός νεανικής επιχειρηματικότητας Junior Achievement-Young Enterprise Europe (JA-YE Europe) στη Σαρδηνία στις 23 Ιουλίου.

Προσπεράσαμε τα λάθη της Ιστορίας

Μήνυμα συμφιλίωσης και αδελφοσύνης των λαών έστειλαν μαθητές του μαρτυρικού Διστόμου, οι οποίοι φιλοξενούν μαθητές από τη Γερμανία, αποδεικνύοντας πως οι νέοι μπορούν να αφήσουν πίσω τους τα λάθη του παρελθόντος.

Το παιδί σου καπνίζει;

Ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούν τον έφηβο να ξεκινήσει το κάπνισμα; Και πώς πρέπει ο γονιός να αντιμετωπίσει την κατάσταση; Σύμφωνα με την Ψυχολόγο- Παιδοψυχολόγο Αλεξάνδρα Καππάτου οι συνήθεις αιτίες που οδηγούν τον έφηβο να αρχίσει το τσιγάρο είναι οι εξής: