Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Προβλήματα συμπεριφοράς και σχολική φοβία

Τα προβλήματα συμπεριφοράς στο σχολείο σχετίζονται με τις δυσκολίες που συναντούν τα παιδιά και οι έφηβοι στην προσπάθειά τους να προσαρμοστούν αποτελεσματικά στο χώρο του σχολείου.
Tα παιδιά που χαρακτηρίζονται από επιθετικότητα είναι συνήθως ανυπάκουα, αρνητικά, δείχνουν απάθεια και παρουσιάζουν αντιδραστική και προκλητική συμπεριφορά προς τα μέλη της οικογένειάς τους, το διδακτικό προσωπικό του σχολείου και γενικά προς τα άτομα που κατέχουν εξουσία.

Θύματα του... κύκλου τους

ΠΕΝΤΕ έως δέκα χιλιάδες παιδιά προσχολικής ηλικίας κακοποιούνται ή παραμελούνται κάθε χρόνο στη χώρα μας! Το σοκ είναι διπλά δυνατό, όταν ακούει κανείς τους ειδικούς να δηλώνουν με βεβαιότητα πως τα παιδιά κακοποιούνται, συνήθως, είτε από τους ίδιους τους γονείς τους είτε από συγγενείς τους...

Είναι το παιδί μου έτοιμο να πάει στην Α΄ τάξη Δημοτικού;

Είναι το παιδί μου έτοιμο να πάει στην Α΄ τάξη Δημοτικού; Θα μπορεί να γράφει και να διαβάζει; Θα τα καταφέρει; Σημαντικά τα ερωτήματα που απασχολούν τους νέους γονείς, αν ρίξουμε μια μάτια στις περιπέτειες που βιώνουν τα ανέτοιμα παιδιά: χαμηλή αυτοπεποίθηση, αρνητική στάση απέναντι στο σχολείο και τη μάθηση γενικότερα, αλλά και διαταραχές στη συμπεριφορά είναι μερικές μόνο από τις δυσάρεστες επιπτώσεις.

Οι πλήρεις προδιαγραφές προσβασιμότητας των ελληνικών τραπεζών

Οι προδιαγραφές προσβασιμότητας των πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας εμπεριέχονται σε επιστολή του υπουργείου περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής προς τους υπουργούς οικονομίας και εσωτερικών. Τις δημοσιεύουμε ως έχουν, ώστε να τις γνωρίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία που παρεμποδίζονται στις συναλλαγές τους με τα τραπεζικά καταστήματα και υποκαταστήματα.

Ο θάνατος ενός διάσημου λεξικού

Αμφίβολο είναι το μέλλον της έντυπης μορφής του περίφημου Λεξικού της Αγγλικής Γλώσσας της Οξφόρδης (Οxford Εnglish Dictionary). Ο εκδοτικός οίκος Οxford University Ρress ανακοίνωσε ότι οι αναγνώστες χρησιμοποιούν περισσότερο την ηλεκτρονική παρά την ογκώδη έντυπη έκδοση και ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μην κυκλοφορήσει νέος τόμος του λεξικού.