Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Εγγραφές στο Κέντρο Ημέρας «ΧΑΡΑ ΙΙ» στην Λάρισα

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Λάρισας δέχεται αιτήσεις εγγραφής στο Κέντρο Ημέρας «ΧΑΡΑ ΙΙ» για παιδιά προσχολικής ηλικίας (2,5 – 4 ετών) για το σχολικό έτος 2010 – 2011.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά από 1/9/10 έως 17/9/10 και ώρες 11:30 – 16:00 στα γραφεία του Κέντρου Ημέρας Μανδηλαρά 57, Λάρισα και στο τηλέφωνο 2410-613112.

Έναρξη προγραμμάτων κατάρτισης για ΑμεΑ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα προγράμματα κατάρτισης για ΑμεΑ. Σε ανακοίνωση του Εθνικού Ιδρύματος Αναπήρων Ν. Αχαΐας, αναφέρεται: “Ενόψει της έναρξης του νέου εκπαιδευτικού έτους 2010 – 2011, από το Εθνικό Ίδρυμα Αναπήρων Ν. Αχαΐας καλούνται όλα τα ενδιαφερόμενα ΑμεΑ άνω των 15 ετών να υποβάλουν αιτήσεις στην μονάδα με σκοπό να παρακολουθήσουν προγράμματα κατάρτισης στις σχολές της, ως εξωτερικοί εκπαιδευόμενοι.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κοινωνική υπηρεσία της μονάδας στο τηλ. 2610.438435.

Δήμος Αίγινας: Πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι"

Ξεκίνησε το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" της Κοινωφελούς Επιχείρησης (Κ.Ε.Δ.Α.) του Δήμου Αίγινας το οποίο επιδιώκει την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την βελτίωση της ποιότητας ζωής και απευθύνεται σε ηλικιωμένα άτομα άνω των 65 ετών, καθώς και μη ηλικιωμένα (ΑΜΕΑ, κλπ) που χρήζουν κατ’ οίκον βοήθειας, υποστηρικτικών υπηρεσιών αλλά και ιατρικών ή και νοσηλευτικών υπηρεσιών.

Ολλανδία: Οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών στα σχολικά βιβλία της Ολλανδίας

Οι δυο μπαμπάδες του Jan πηγαίνουν σε ένα pet shop να αγοράσουν ένα σκυλάκι που κοστίζει 120 ευρώ. Ο καταστηματάρχης τους κάνει έκπτωση 20%. Πόσα χρήματα θα πρέπει να πληρώσουν οι μπαμπάδες του Jan;

Κάπως έτσι πρόκειται να διατυπώνονται τα μαθηματικά προβλήματα των Ολλανδικών βιβλίων στο εγγύς μέλλον, αφού ο Δήμαρχος του Άμστερνταμ Eberhard van der Laan έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε να εισαχθούν στα σχολικά βιβλία όλοι οι τύποι οικογενειών, ένας εκ των οποίων είναι και οι οικογένειες με ομόφυλους γονείς.

Θεσσαλονίκη - Πρότυπη μέθοδο προσπελασιμότητας σε πέντε μνημεία αναπτύσσει ερευνητική ομάδα του ΑΠΘ

Τουλάχιστον πέντε μνημεία της Θεσσαλονίκης θα έχουν γίνει πλήρως προσπελάσιμα για όλες τις κατηγορίες εμποδιζόμενων ατόμων, μέχρι τον Απρίλιο του 2011, οπότε θα ολοκληρωθεί πρόγραμμα της Ερευνητικής Ομάδας Συστημάτων Μεταφοράς του ΑΠΘ, η οποία θα αναπτύξει μία πρότυπη μέθοδο πρόσβασης, ικανή να εφαρμοστεί σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία της χώρας.

Συμπόσιο: "Μεταβάσεις και Επιλογές στην Ελληνική Εκπαίδευση" (29-30/10/2010)

Το Εργαστήριο Διαπολιτισμικών και Μεταναστευτικών Μελετών (Ε.ΔΙΑ.Μ.ΜΕ), του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, διοργανώνει Συμπόσιο με τίτλο "Μεταβάσεις και Επιλογές στην Ελληνική Εκπαίδευση". Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου, από 29 έως και 30 Οκτωβρίου 2010, και έχει ως στόχο: α) τον επιστημονικό διάλογο σε επίπεδο παιδαγωγικού λόγου και β) τη δημόσια παρέμβαση σε επίπεδο εκπαιδευτικής πολιτικής.
Η ημερομηνία υποβολής των περιλήψεων είναι η 20η Σεπτεμβρίου 2010.