Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ενέργειες για τη σχολή τυφλών Θεσσαλονίκης

Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης γνωστοποιεί τις ενέργειες που πραγματοποιούνται προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που παρουσιάζει η λειτουργία της σχολής τυφλών "Ο Ήλιος" στη Θεσσαλονίκη, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η αδιάκοπη λειτουργία της Σχολής.

Μελέτη του Δικτύου Πληροφόρησης «ΕΥΡΥΔΙΚΗ» για την ισότητα των φύλων στην Εκπαίδευση

Δημοσιεύθηκε η νέα μελέτη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πληροφόρησης «ΕΥΡΥΔΙΚΗ», σχετικά με την ισότητα των φύλων στην εκπαίδευση. Η μελέτη καλύπτει τα κράτη μέλη της ΕΕ. Τα κύρια πορίσματα που προκύπτουν είναι τα εξής: 

Ιστοσελίδα Αγγλικών Α και Β Δημοτικού

Συγχρηματοδοτούμενη πράξη «Νέες Πολιτικές Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης στο Σχολείο: Η Εκμάθηση της Αγγλικής σε Πρώιμη Παιδική Ηλικία» (ΠΕΑΠ), με την οποία εισάγεται η αγγλική γλώσσα στην Α' & Β' τάξη του Δημοτικού Σχολείου με ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα.
Πηγή: ΥΠΔΒΜΘ

Νέα συγκέντρωση στη Σχολή Τυφλών

Ζητούν λύση εδώ και τώρα στο μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη λειτουργία της Σχολής Τυφλών που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Αντίδραση για τη Φλόγα των Special Οlympics

Στο στόχαστρο συντηρητικών κύκλων βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθιμος. Αφορμή για τις επικρίσεις που δέχεται στάθηκε το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα ο ιεράρχης συμμετείχε στην αφή της ολυμπιακής φλόγας μαζί με τα παιδιά των Special Οlympics που έγινε στον Ναό της Παναγίας της Κοσμοσωτήρος στις Φέρες. Οι χιτώνες που φορούσαν οι αθλήτριες, η ολυμπιακή φλόγα και η είσοδος ενός εκ των κοριτσιών στο ιερό μαζί με τον κ. Ανθιμο προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των πιστών. Ο ίδιος ο μητροπολίτης υπεραμυνόμενος των θέσεών του επεσήμανε ότι, «εφόσον ανέχεται ο Θεός εμένα, δεν θα ανεχόταν αυτό το κοριτσάκι που ήταν αγνό και καθαρό στην ψυχή και στη ζωή του; Βγήκε από το ιερό κλαίγοντας και αφού έλαβε τη Φλόγα φίλησε το χέρι του Επισκόπου». 

Ωραιόκαστρο: Δωρεάν εξετάσεις για την παιδική παχυσαρκία

«Ασπίδα» προστασίας για τα παιδιά έναντι του προβλήματος της παιδικής παχυσαρκίας, το οποίο στη χώρα μας τείνει να προσλάβει διαστάσεις επιδημίας, επιδιώκει να δημιουργήσει ο Δήμος Ωραιοκάστρου.
Για τον σκοπό αυτό ο Δήμος Ωραιοκάστρου και ο τομέας Κοινωνικής Πολιτικής οργανώνουν ενημερωτική ημερίδα για την παιδική παχυσαρκία και τη διατροφή την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, στις 7 η ώρα το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο ιατρός της «Βιοκλινικής» Βασίλης Ζημιάρης, ειδικός παθολόγος, μετεκπαιδευμένος στην παχυσαρκία.

Ακόμα μια έρευνα που αθωώνει τα παιδικά εμβόλια για τον αυτισμό

Η θιμεροζάλη, ένα συντηρητικό με βάση τον υδράργυρο που χρησιμοποιείται σε ορισμένα εμβόλια, δεν φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο αυτισμού στα παιδιά, καταλήγει έρευνα των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). 

«Η έρευνα θα πρέπει να καθησυχάσει τους γονείς όσον αφορά την τήρηση του συνιστώμενου προγράμματος εμβολιασμών» δήλωσε στο Reuters Health ο Φρανκ Στεφάνο, διευθυντής του Γραφείου Ασφάλειας Εμβολιασμών στα CDC.

Πανελλαδικές 2011

Με πολύ απλό, σαφή και παραστατικό τρόπο, ο οδηγός αυτός απαντά στις απορίες των 9.000 φετινών μαθητώνυποψηφίων, οι οποίοι όπως φαίνεται θα είναι οι τελευταίοι που θα διαγωνιστούν με το υπάρχον σύστημα Πανελλαδικών Εξετάσεων. 
Εδώ οι μαθητές θα μάθουν όλα όσα αφορούν τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, τους συντελεστές, τις βαθμολογίες, τη σημασία του γραπτού βαθμού, τις προϋποθέσεις συμμετοχής στις διαδικασίες επιλογής, τον τρόπο υπολογισμού των μορίων, τα Επιστημονικά Πεδία και τον τρόπο επιλογής των εισαγομένων. 

Παιδεία online

Η γνώση είναι δύναμη, έλεγε ο Φράνσις Μπέικον. Στις μέρες μας, είναι επίσης μια διαδικασία που δεν σταματά με το τέλος του σχολείου και των πανεπιστημιακών σπουδών. Συνεχίζεται για όσο διάστημα επιθυμεί ο καθένας. Δηλαδή για όσο είμαστε διατεθειμένοι να αφιερώσουμε χρόνο σε κάτι καινούργιο.

5ος εθνικός διαγωνισμός eTwinning έργων

Η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) της δράσης ανακοίνωσε την προκήρυξη του 5ου Εθνικού Διαγωνισμού eTwinning για την αναγνώριση των καλύτερων έργων eTwinning από πλευράς ελληνικών σχολικών μονάδων για τα σχολικά έτη 2008-2009 και 2009-2010 

Αιτήσεις για επιμoρφωτές εκπαιδευτικών νέων ειδικοτήτων και δασκάλων στα δημοτικά

Προθεσμία μέχρι τις 16/9 έχουν όσοι ενδιαφέρονται να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για την επιλογή εκπαιδευτών στο έργο της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών νέων ειδικοτήτων και δασκάλων στα δημοτικά σχολεία. Στα πλαίσια του έργου προβλέπεται η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που δεν έχουν εμπειρία διδασκαλίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και θα διδάξουν στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία με ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα καθώς και των εκπαιδευτικών που θα διδάξουν στα προγράμματα υποδοχής και ένταξης μαθητών από Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ), οι οποίοι δεν διαθέτουν επαρκή σχετική γνώση και εμπειρία.

Kid Club ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΕΑ