Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Μια Ευρώπη χωρίς φραγμούς για τα άτομα με αναπηρία

Δεκαετής στρατηγική για τα άτομα με αναπηρία, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν σε όλες τις πτυχές της καθημερινής ζώης σε όλη την ΕΕ.Περί τα 80 εκατομμύρια άτομα στην ΕΕ υποφέρουν από κάποια ήπια ή σοβαρή μορφή αναπηρίας. Τα φυσικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν, παραδείγματος χάρη για την πρόσβαση στο σχολείο ή στον χώρο εργασίας, τα καθιστούν ευάλωτα στον κοινωνικό αποκλεισμό. Εξαιτίας του χαμηλότερου επιπέδου απασχόλησης και εκπαίδευσης, το ποσοστό φτώχειας για τα άτομα με αναπηρία είναι 70% υψηλότερο από τον μέσο όρο.

2008 Summer Academy for Advancing Deaf & Hard of Hearing in Computing

Δείτε τις εντυπώσεις των συμμετεχόντων στο θερινό πρόγραμμα που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον και απευθυνόταν σε άτομα Κωφά ή βαρήκοα που επιθυμούσαν να καταρτιστούν επαγγελματικά στην επιστήμη των υπολογιστών.

Ημερίδα: «Η αναπηρία ως κίνητρο δημιουργίας: Η περίπτωση του Toulouse Lautrec»

Ανθρωποι που μετουσίωσαν την αναπηρία τους σε δημιουργική πνοή, είδαν τον κόσμο με διαφορετική ματιά και άντλησαν έμπνευση από τον πόνο, στοχεύοντας στην ομορφιά. Η περίπτωση του Τουλούζ Λοτρέκ είναι μία χαρακτηριστική έτοια στην ιστορία της τέχνης, αν και σε καμία περίπτωση μοναδική. Στην ημερίδα που διοργανώνεται στο Τελλόγλειο θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ανθρώπους που ζουν ανάμεσα μας, ασθενείς που βρήκαν τον τρόπο να μεταμορφώσουν τον πόνο σε Τέχνη. 

Παιδικό και Εφηβικό Βιβλίο 4η Εκθεση 28 - 31 Ιανουαρίου 2011

Από τις 28 ώς τις 31 Ιανουαρίου 2011 θα πραγματοποιηθεί η φετινή, 4η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, που διοργανώνουν το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) και το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. 

Βάλτε υπότιτλους στα βίντεό σας

Ενας από τους λόγους για τους οποίους πολλοί λατρεύουν το Διαδίκτυο είναι τα εύχρηστα προγράμματά του, που επιτρέπουν στον χρήστη να συνεισφέρει περιεχόμενο.

Ετσι και το «Universal Subtitles» προσφέρεται για όποιον θέλει να πάψει να είναι μόνο θεατής στα αμέτρητα βίντεο που κυκλοφορούν online και ενδιαφέρεται να προσθέσει υπότιτλους στη γλώσσα του, κάνοντάς τα προσβάσιμα σε πολύ περισσότερο κόσμο: ανθρώπους που είτε δεν μιλούν την αρχική γλώσσα του βίντεο είτε έχουν προβλήματα ακοής και χρειάζονται το συνοδευτικό κείμενο.

Τα παιδιά μαθαίνουν για τα δικαιώματά τους με χρώματα και παιχνίδια

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης και γνωριμίας για τα δικαιώματα του παιδιού οργανώνει το ερχόμενο Σάββατο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ο νεοϊδρυθείς σύλλογος «Παιδί στην πόλη».

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία της «Διεθνούς Αμνηστίας» και της «Σχεδίας στην πόλη», θα περιλαμβάνει δημιουργικά εργαστήρια και παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους στον πεζόδρομο της Ικτίνου γωνία με Ζεύξιδος, από τις 12 έως τις 2.30 το μεσημέρι, ενώ ταυτόχρονα θα γίνεται ενημέρωση για τις δράσεις και τους στόχους του συλλόγου. Παράλληλα η «Διεθνής Αμνηστία» θα ενημερώνει για τα δικαιώματα του παιδιού στο info kiosk, που θα βρίσκεται στην αρχή του πεζόδρομου (Ικτίνου με Τσιμισκή).
Στόχος των διοργανωτών είναι μεταξύ άλλων η ευαισθητοποίηση των πολιτών για ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο περιβάλλον για τα παιδιά που ζουν στην πόλη.

Ευγένιος Τριβιζάς: Με έμπνευση σαν... Λερναία Υδρα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΧΑΪΔΩ ΣΚΑΝΔΥΛΑ

Εχει γράψει δεκάδες βιβλία, και αν οι μικροί του φίλοι έφταναν τις κάμποσες δεκάδες χιλιάδες, με την πρόσφατη μετάφραση τριών παραμυθιών του στα κινεζικά αυτός ο αριθμός αναμένεται να εκτοξευθεί προς… δυσθεώρητα ύψη. Το κοινό της Θεσσαλονίκη έχει την ευκαιρία και φέτος να παρακολουθήσει το ανέβασμα μίας ιστορίας του στο «σανίδι», από την Παιδική Σκηνή του ΚΘΒΕ στο Βασιλικό Θέατρο. Ο ίδιος παρακολούθησε την παράσταση την περασμένη Πέμπτη και γνώρισε από κοντά κι άλλους μικρούς του φίλους, προσεγγίζοντάς τους πάντα με τον ίδιο σεβασμό και με προσηλωμένη προσοχή. Ισως αυτό να είναι και το μυστικό της επιτυχίας του…

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς και γονείς με θέμα την προαγωγή της ψυχικής υγείας της κοινότητας

Ο Μουσικοχορευτικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αμυγδαλεώνα, συνδιοργανώνει από κοινού με το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας (Κ.Κ.Ψ.Υ.) του Γ. Νοσοκομείου Καβάλας, σεμινάριο για γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα Θέμα την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και γενικά προαγωγή της ψυχικής υγείας της κοινότητας, που αποτελεί και έναν από τους βασικότερους σκοπούς του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας (Κ.Κ.Ψ.Υ.) του Γ. Νοσοκομείου Καβάλας.

Η μαγεία των μαθηματικών στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Αν τα παιδιά σας δεν αγαπάνε τα μαθηματικά… Αν πάλι εσείς δεν είχατε ποτέ καλή σχέση… Τότε η εν λόγω έκθεση μπορεί να σας φέρει πιο κοντά σε μια επιστήμη που άλλαξε τον κόσμο

Η έκθεση του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού με θέμα την ανάπτυξη των μαθηματικών και της μαθηματικής σκέψης στον αρχαίο ελληνικό κόσμο, εποχή κατά την οποία τίθενται τα θεμέλια της επιστήμης, επιχειρεί να προβάλει μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Ταυτόχρονα, αναδεικνύει τη σημασία των αρχαίων ελληνικών μαθηματικών για τον ελληνικό και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό

Τα μοναχοπαίδια είναι κακομαθημένα αλλά ευτυχισμένα

ΛΟΝΔΙΝΟ Είναι συχνά δύστροπα, μοναχικά και άκρως απαιτητικά, αλλά συνάμα φαίνεται ότι είναι και... ευτυχισμένα. Ο λόγος για τα «κακομαθημένα» μοναχοπαίδια, τα οποία μπορεί να έχουν αποκτήσει κακή φήμη, ωστόσο είναι περισσότερο ικανοποιημένα με τη ζωή τους από ό,τι τα παιδιά που έχουν ένα ή περισσότερα αδέλφια.