Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Μέθοδος Tomatis

Το παιδαγωγικό ή θεραπευτικό εργαλείο της Μεθόδου Tomatis ονομάζεται «Ηλεκτρονικό Αυτί». Το «Ηλεκτρονικό Αυτί» είναι ένα σύστημα που αξιο ποιεί και ενεργοποιεί ξανά τις στρατηγικές που εμπλέκονται στην αντιληπτική οργάνω ση και στη διαχείριση του ηχητικού περιβάλλοντος το οποίο ο εγκέφαλος είναι ικανός φυσιολογικά να χρησιμο ποιεί όταν η ακοή δεν είναι διαταραγμένη.

Μυστικά για γρήγορες προσθαφαιρέσεις

Γίνε ατσίδα στην πρόσθεση και την αφαίρεση:

1. Μάθε καλά την πρόσθεση με το 10.

2. Τώρα θα σου είναι πιο εύκολο να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις το 9. Ένας έξυπνος τρόπος είναι να προσθέτεις πρώτα το 10 και μετά να πηγαίνεις ένα βήμα πίσω. Για παράδειγμα, αν έχεις να προσθέσεις το 23 + 9 θα πεις 23 +10 = 33, βγάζω 1, άρα 32 (33 - 1 = 32).

Deaf Music Camp



Διάλεξη για το Πανελλήνιο Κάμπινγκ Νεολαίας Κωφών στην Κρήτη

Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Ερευνητών

Η Εταιρία Μελέτης και Διάδοσης της Ιστορίας των Επιστημών και της Τεχνολογίας (Ε.Μ.Δ.Ι.Ε.Τ) και το Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (Μ.Ι.Θ.Ε) του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν "Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Ερευνητών". 

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 11, 12 & 13 Μαρτίου 2011 στην Αθήνα. 

Για περισσότερες διευκρινήσεις και πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής: Μαρία Ζαρίφη και Γεράσιμο Μέριανο στην  ηλεκτρονική διεύθυνση: emdiet2010@gmail.com.

Εικαστικά εργαστήρια για παιδιά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Τα εικαστικά εργαστήρια για παιδιά συνεχίζονται στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας και αφορούν την παρουσίαση έργων εικαστικών καλλιτεχνών που ζουν και εργάζονται σε διαφορετικές χώρες του κόσμου. Η δράση αυτή στοχεύει στην επαφή και τη γνωριμία με ποικίλες εκφράσεις της σύγχρονης τέχνης και κυρίως στον δημιουργικό διάλογο των παιδιών της πόλης μας με έναν αριθμό καλλιτεχνών των οποίων το έργο είναι πολύπτυχο. Ο κάθε καλλιτέχνης θα συστήνεται στα παιδιά μέσα από την προβολή σύντομων ψηφιακών ταινιών που αφορούν στο έργο του. Τα παιδιά στη συνέχεια δημιουργούν τις δικές τους ιστορίες ζωγραφίζοντας με την τεχνοτροπία των καλλιτεχνών. 

Συζητήσεις για το Λόγο στο Αιγινήτειο

Το φετινό πρόγραμμα συναντήσεων των «Συζητήσεων για το Λόγο στο Αιγινήτειο» είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ http://www.cc.uoa.gr/~ppospos
Οι συναντήσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 16 Οκτωβρίου.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 6949 199701 (Γιάννης Ευδοκιμίδης) και 6974 833959 (Κώστας Πόταγας)

Δείτε το πρόγραμμα των συαντήσεων 2010- 2011 εδώ

Περιοδικό Γλωσσολογία

Ετήσιο ελληνικό περιοδικό Γενικής και Ιστορικής Γλωσσολογίας
Εκδίδεται από τον Τομέα Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Η Γλωσσολογία φιλοξενεί μελέτες και βιβλιοκρισίες στην Ελληνική, Αγγλική, Γαλλική και Γερμανική που αφορούν, κατά προτεραιότητα, τη συγχρονία και τη διαχρονία της Ελληνικής γλώσσας, αλλά και μελέτες γενικότερης θεωρητικής, εφαρμοσμένης και διαγλωσσικής έρευνας.

Συλλόγος Γονέων- Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Έβρου "Ο Άγιος Βασίλειος"

Το Δεκέμβριο του 2004 μια παρέα γονέων κ φίλων στην προσπάθειά μας να οργανωθούμε σε ομάδα με κοινά προβλήματα με απώτερο στόχο τις καλύτερες συνθήκες ζωής και εκπαίδευσης των αυτιστικών παιδιών μας αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην ίδρυση του συλλόγου μας.  Σ΄αυτή μας την προσπάθεια έχουμε τη συμπαράσταση επιστημόνων ειδικών στον αυτισμό. Φίλοι εθελοντές και κάποιοι τοπικοί φορείς συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη του συλλόγου. Είμαστε Φιλανθρωπικό σωματείο μη κερδοσκοπικό. Ο σύλλογός μας έχει πενταμελές διοικητικό συμβούλιο που εκλέγεται κάθε τρία χρόνια, έχει έδρα στην Αλεξανδρούπολη οδό Δήμητρας 19 παλαιό νοσοκομείο.

Σειρά μαθημάτων για την ΕΝΓ.

Δείτε τη σελίδα του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου (Παράρτημα Θράκης) που περιλαμβάνει σειρά μαθημάτων για την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ). Περιηγηθείτε, επίσης, στις σελίδες του ιστιτούτου για τη Βυζαντινή Ζωγραφική, τα δίγλωσσα λεξικά (ελληνο-αγγλικό, ελληνο-αραβικό, ελληνο-γερμανικό, ελληνο-ρωσικό, ελληνο-τουρκικό), τη φιλογλωσσία και το "Λογότοπο" (Γλώσσα, Α' Γυμνασίου), και τον Εθνικό Θησαυρό Ελληνικής Γλώσσας (ΕΘΕΓ).

(ο εντοπισμός της σελίδας για τη σειρά μαθημάτων για την ΕΝΓ, έγινε από το ιστολόγιο http://noimatiki.blogspot.com/) 

Οι νέοι ενημερώνονται ζωντανά μέσω διαδικτύου για τον ιό του AIDS την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου.

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, στο πλαίσιο μιας σειρά ενημερωτικών δράσεων που θα υλοποιηθούν εντός του 2011, διοργανώνει αύριο, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010, από τις 13.00 μέχρι τις 16.00 το μεσημέρι, ζωντανή διαδικτυακή συζήτηση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.