Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Τα καλύτερα Web 2.0 σχολικά εργαλεία

Από τον κύριο Σωτήρη Τερζίδη
"Η λίστα δημιουργήθηκε συνεργατικά με απαντήσεις και ψηφοφορία με τη βοήθεια του Twitter. Μπορεί να εκφράσετε και να έχετε δίκιο ως προς την εγκυρότητά της αλλά ας πούμε ότι είναι μία πρόταση εφαρμογών web2.0. Τα σχόλια δεν είναι δικά μου".

Δείτε τη λίστα και τα σχόλια εδώ

Πρόγραμμα Pestalozzi 2011

Οδηγίες Μαθηματικών Γ’ Ημερησίου – Δ’ Εσπερινού Λυκείου 2010-11

Μέθοδος... μονωτική ταινία

Μια δασκάλα στην Ρουμανία έβαλε μονωτική ταινία στα στόματα των μαθητών της, επειδή μιλούσαν την ώρα του μαθήματος! 
Μια κρυφή κάμερα που είχε τοποθετηθεί στην τάξη αποκάλυψε την μέθοδο που χρησιμοποίησε η δασκάλα, για να κάνει τους μαθητές να μην μιλούν. 
Η ίδια δηλώνει μετανιωμένη και συμπληρώνει ότι τα παιδιά δεν σταματούσαν να μιλούν και έπρεπε να κάνει κάτι για να σώσει την υπόλοιπη τάξη. 
Η Διευθύντρια του σχολείου κατηγόρησε την δασκάλα για «ψυχολογικό ακρωτηριασμό» των παιδιών και πρότεινε την απόλυση της.

Πηγή: skai

Διευκρινίσεις υπ. Παιδείας για Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και Νέο Λύκειο

Αποκλειστικά στα δυσπρόσιτα Λύκεια θα λειτουργήσει για την τρέχουσα χρονιά η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της τρίτης τάξης λυκείου. Αυτό προβλέπει επείγουσα εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, που εστάλη στα δυσπρόσιτα σχολεία, ενώ τα τμήματα θα λειτουργήσουν με βάση τα έγγραφα που έστειλαν οι περιφερειακές εκπαιδευτικές διευθύνσεις. 

Ελληνικός Κόσμος: Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά τον Ιανουάριο

Τέχνη, μυθολογία αλλά και γλυκές παραδοσιακές γεύσεις από όλη την Ελλάδα περιλαμβάνουν τα κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιανουαρίου στον «Ελληνικό Κόσμο», ενώ το κουκλοθέατρο και η ζωγραφική πρωταγωνιστούν στα οικογενειακά προγράμματα του Σαββάτου για παιδιά 3-5 ετών. Περιλαμβάνουν ευρύ φάσμα από πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να επιμορφωθούν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπo. Οι προτεινόμενες δραστηριότητες είναι οι εξής:

Θέατρο από κούνια

Ξέρετε πολλές παραστάσεις που επιτρέπουν στον θεατή να ανέβει στη σκηνή; Οπου κανείς δεν σου κάνει παρατήρηση αν κάνεις θόρυβο; Ούτε παραξενεύεται αν κλαις;

Κι όμως, στην Αθήνα υπάρχουν καμιά δωδεκαριά. Απευθύνονται σε μωρά και πολύ μικρά παιδιά και είναι καταχωρημένες με την ένδειξη «από 2,5 έως 5,5 ετών» ή «από 3+».

Πάρτι ® ΝΟΟΤΟΠΙΑ

Eνημέρωση για το πάρτι του NOESI.gr! 
Την Κυριακή 30/01/2011 το μεσημέρι στο Χαλάνδρι. 
Σε έναν παιδότοπο :)

Αθήνα: Πρωταθλητές στο εξωσχολικό διάβασμα οι Έλληνες μαθητές, ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ, αλλά κάτω από τον μέσο όρο στη λογοτεχνία

Αν και όχι ιδιαίτερα επιμελείς στη μελέτη, όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα του ΟΟΣΑ, οι Έλληνες μαθητές αναδεικνύονται πρωταθλητές στο εξωσχολικό διάβασμα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα του προγράμματος PISA του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Διήμερο Εισαγωγικό στο Ψυχόδραμα

Πρόσωπα: Στέλιος Κυµπουρόπουλος

Στη ζωή του έχει μάθει, λέει, να αλλάζει ό,τι τον ενοχλεί. Ο σημαιοφόρος με νωτιαία μυϊκή ατροφία από το Κορωπί Στέλιος Κυμπουρόπουλος είναι σήμερα ένας 25χρονος ειδικευόμενος γιατρός σε αναπηρικό καροτσάκι. Ως φοιτητής Ιατρικής διεκδίκησε και πέτυχε 9 παρεμβάσεις στα κτίρια της σχολής του. 

Ως ειδικευμενος θέλει να αλλάξει τις συνθήκες πρόσβασης γιατρών με αναπηρία στα ελληνικά νοσοκομεία, αρχίζοντας από τη δική του βάρδια.